CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sufocata de datorii, Udrea nu mai doarme noaptea

0 comentarii / 1691 vizualizări / 1 iunie 2010

Ministrul Turismului resimte criza și pe propria piele: conform propriilor afirmații, din cauza datoriilor pe care le are a ajuns să nu mai doarmă noaptea, iar la orizont se conturează renunțarea la unele proprietăți pentru a scăpa de problemă.

Elena Udrea a declarat la HotNews-RFI ca, pana la sfarsitul acestui an, trebuie sa achite integral creditul in valoare de 3 milioane de euro contractat in 2007 pentru achizitionarea unui teren. Udrea a spus ca pe teren intentiona sa construiasca un complex imobiliar, dar ca, din cauza crizei, a abandonat. Ea a afirmat ca trebuie sa-si vanda din proprietati pentru a putea achita creditul, dar se plange ca din blocul cu 12 apartamente construit in cartierul Floreasca a vandut doar 3 apartamente in sase luni si ca sotul sau intentioneaza sa vanda cele doua hoteluri din Bucuresti pentru ca afacerea merge prost din cauza crizei.
”As fi multumita daca as gasi pe cineva sa pot sa vand fie restul apartamentelor, fie sa vand acest teren. Pentru ca, sigur, imi este foarte greu sa aud cu cata lejeritate trateaza unii situatia mea”. Alte confesiuni ale ministresei: ”Nu mai dorm din cauza ratei la banca. Cred ca, per total, rata ajunge la vreo…nu as vrea sa spun o cifra ca o sa calculeze cineva si o sa iasa, nu stiu…Eu platesc la finalul acestui an si platesc dobanda legala, habar n-am cat este, dar platesc o suma, creditul plus dobanda. Sa va spun de ce nu dorm: pentru ca eu trebuie sa achit acest credit pana la sfarsitul acestui an. Creditul a fost facut pentru a cumpara un imobil, un teren. Piata imobiliara era in expansiune. M-am gandit la vremea aceea ca pe acel teren pot sa dezvolt un condominium, nu-i asa mare, e de 6.000 de metri, cateva case am gandit ca pot sa construiesc, sa le vand sa platesc creditul si sa am si eu un profit. Dar, ca dovada, ca inca o data in viata am primit o lectie, ca nu trebuie sa fac lucruri la care nu ma pricep, a venit criza imobiliara si am ramas cu terenul. N-am construit absolut nimic.
Ma bazez pe faptul ca pot vinde alte proprietati pe care le am. Si anume: am un bloc de 12 locuinte facut cu bani privati, pe teren privat, nici o problema. Pe care, iarasi, l-am terminat in plina criza imobiliara. Aproape daca, in momentul acesta, pot sa mai scoti cat ai investit, pentru ca terenul era foarte scump cand eu l-am cumparat, acum el nu mai valoreaza aproape nimic. Am vandut din acest bloc trei apartamente, de 6 luni de zile. De unde, sigur, in pozitia in care e, pe vremuri bune, probabil ca il vindeam pe tot intr-o luna”. Nici soțului Cocoș nu îi merge prea grozav, dacă e să îi dăm crezare Elenei Udrea: ”Vreau sa va spun ca la nivelul celor doua hoteluri pe care sotul meu le are in Bucuresti, si pe care chiar intentioneaza sa le vanda inca de anul trecut, lucrurile merg foarte prost. Deci de unde in Bucuresti exista grad de ocupare de aproape 70%, acum nu de nici 20%, vorbesc si ca ministru al turismului, e si aceasta problema. Toate hotelurile merg prost in Bucuresti, pentru ca Bucurestiul se baza pe turismul de business”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998