Sugestie: la pachet cu Tiktok, închideți și Facebook, care l-a produs pe Iohannis
0 comentarii / 3314 vizualizări / 25 martie 2024
Alianța de guvernare are o problemă: rețeaua Tiktok ”trage” pentru AUR, așa că trebuie reglementată sau închisă, ne informează Rareș Bogdan și Lucian Romașcanu în poziții publice. Am avea o sugestie: dacă tot se apucă de treabă, să închidă și Facebook, care a produs calamitatea politică Iohannis în 2014. Măcar în acest caz știm cu precizie ”binele” făcut pentru țară de al nostru președinte, în timp ce în cazul AUR avem doar speculații de viitor.
Un recent sondaj difuzat de Hotnews a relevat că AUR este foarte popular pe rețeaua Tiktok, de mare succes în rîndul tinerilor români. A fost momentul declanșării alertei la guvernanți.
„TikTok astăzi este un loc liber, un teren viran, unde manipulările venite dinspre Rusia, încercările de destructurare a democrației europene, de șubrezire a instituțiilor europene, de aruncare într-o manipulare ordinară și extrem de agresivă a constructului european își face de cap.Acolo partidele extremiste din România, AUR și SOS, câștigă. Dacă nu vom lua măsuri extrem de serioase s-ar putea să fim victimele clasice ale manipulărilor prin astfel de formule. (…) Mesajele politice să fie extrem de clar reglementate, nețintite și cu verificare extrem de serioasă. Sau pentru șase luni de zile TikTok-ului să îi fie pusă în vedere să interzică propaganda politică. Ce se întâmplă acolo este de o gravitate fără precedent”, a declarat, pentru HotNews.ro, Rareș Bogdan.
La rîndul său, senatorul PSD Lucian Romașcanu a anunțat, sec: „Singurul lucru pe care poți să îl faci TikTok dacă nu se ține de treabă este să îl închizi. Va fi reglementat sau închis”.
Trăgînd linie și adunînd, exprimările politicienilor guvernării nu lasă loc de interpretare: păcatul Tiktok nu e neapărat că face jocul Rusiei ori are mesaje deranjante, ci că utilizatorii platformei simpatizează AUR în anul electoral.
Și nu e corect, mai spun guvernanții, ca o rețea socială să aibă influență politică într-un an cu alegeri, de aceea o idee ar fi ca mesajele politice să fie interzise temporar.
Interesantă poziționare.
Una dintre cheile succesului electoral al lui Klaus Iohannis, în 2014, a fost tocmai propaganda și mobilizarea pe o rețea socială.
La acea vreme, utilizarea Facebook a fost prezentată ca un mare succes, însuși Iohannis marcînd acest lucru, evident, pe Facebook, în chiar seara victoriei:
”Împreună, am câștigat bătălia aici, pe Facebook! Vă mulțumesc pentru această victorie! Sunteți acum cea mai mare comunitate formată în jurul unui om politic din mediul online! Împreună, atât de mulți și de puternici, suntem de neînvins! Astăzi CÂȘTIGĂM!”.
În altă postare, scria noul președinte:
”Peste un milion de oameni sunt acum alături de mine pe această pagină! Sunt copleșit, dar foarte fericit. Vă mulțumesc din suflet. Voi sunteți cei ce au dat ecou atât de puternic vocii mele în ultimele luni, voi sunteți cea mai mare comunitate din jurul unui om politic din Europa. Voi ați scris istorie! Dragii mei, de acum, noi nu mai suntem doar o comunitate, ci o echipă. Suntem o echipă de mai mult de un milion de oameni uniți de credința, respectul și iubirea lor pentru România!”.