CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surprinzatoarele profetii ale miliardarului Catarama

0 comentarii / 2247 vizualizări / 5 mai 2011

Afaceristul Viorel Cataramă, unul dintre cei mai vechi magnați post-revoluționari și printre puținii care a reușit să își păstreze neîntrerupt acest statut timp de 21 de ani, face profeții surprinzătoare, legate de viitorul apropiat, într-o declarație dată azi Inpolitics.

Profund ancorat în economia reală, regele mobilei de la noi poate fi considerat mai puțin un exaltat și mai mult un pesimist, prin estimările legate de viitor, atunci cînd se aventurează să le facă. De la izbucnirea crizei economice mondiale, afaceristul s-a arătat în mai multe rînduri rezervat față de optimismul guvernanților, avertizînd că situația e mai dramatică decît este prezentată oficial.
Iată, însă, că astăzi, el pronostichează revenirea prosperității în viitorul foarte apropiat, mai precis din luna septembrie, fără ca asta să însemne – atenție! – finalul crizei, în ansamblu. O profeție aparent economică, dar, în realitate, una profund politică, după cum veți vedea.

Mai precis, Cataramă afirmă, pentru Inpolitics, că, din informațiile și analizele pe care le deține, începînd cu luna septembrie, actuala guvernare va da drumul unei serii consistente de măsuri menite să creeze românilor impresia revenirii bunăstării de dinaintea crizei: ”Mă refer în primul rînd la reluarea spectaculoasă a creditării de către bănci, nefiind exclus să se ajungă din nou chiar și la celebrele credite doar cu buletinul. E vorba de o acțiune care va angrena toate băncile de la noi și care, probabil, e pregătită din timp pentru acel moment. Pe de altă parte, se va recurge la majorări de pensii și salarii ale bugetarilor, chiar dacă se va recurge la banii FMI pentru acest lucru și, nu în ultimul rînd, se vor lansa din nou obligațiuni de stat pentru a se atrage bani din exterior. Totul va fi făcut pentru stimularea puternică a consumului și pentru nașterea iluziei că ce a fost mai rău a trecut, grație eforturilor actualei guvernări. Personal, sunt convins că se vor arunca pe masă, în numele acestei strategii, sume impresionante de bani, adunate din timp” afirmă Cataramă.

El explică faptul că ”Pentru PDL, este crucial să procedeze astfel, este singura strategie pe care o mai poate aplica – și o va face – pentru a recupera procentele din sondaje. La fel de important este ca măsurile să demareze în această toamnă, pentru că resimițirea efectelor la nivelul populației va înghiți cîteva luni bune și e nevoie ca românii să conștientizeze cît mai clar că totul se datoreazăa guvernării. Dacă s-a demara această operațiune anul viitor, ar exista riscul ca ea să nu apuce să-și producă efectele înainte de alegeri” mai spune afaceristul.

Cataramă mai este de părere că o altă mare lovitură politico-electorală care ar putea fi dată anul viitor ar fi unirea României cu Moldova, perfect realizabilă, în opinia sa, ”ceea ce ar aduce un număr considerabil de voturi, nu doar din partea naționaliștilor, actualului guvern, iar lui Băsescu i-ar oferi șansa să rămînă în istorie drept unificatorul țării”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998