CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriza: 62% dintre bucuresteni sustin impozitarea averilor mari

0 comentarii / 1897 vizualizări / 18 februarie 2010

Surpriză maximă: celebrul, de acum, proiect de lege privind impozitarea averilor mari, inițiat de pesedistul Mugurel Surupăceanu și difuzat de Inpolitics în premieră acum cîtgeva săptămîni, este susținut de două treimi dintre bucureșteni, deși în Capitală locuiesc cei mai mulți oameni cu bani care ar, fi, practic, dezavantajați de acest proiect.

Centrul de Studii Comportamentale Avangarde a realizat, între 1-15 februarie un sondaj pe un eșantion de 3000 de persoane – mare, după standardele uzuale – avînd ca temă controversatul proiect de lege privind impozitarea averilor care depășesc 500.000 de euro, concluzia sondajului fiind că 62% dintre intervievați au o părere bună și foarte bună (37%-25%) despre proiect. De asemenea, doar 6% susțin că nu au auzit de această propunere, în timp ce 28% sunt la curent cu faptul că legea e propusă de un reprezentant al PSD. Cu toate acestea, sondajul relevă că inițiatorul legii, deputatul Mugurel Surupăceanu, are o notorietate mult sub cea a ideii sale, doar 16% fiind la curent cu ”paternitatea” legii.

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, autorul proiectului

Potrivit sondajului, cei care au o părere proastă și foarte proastă sunt cei dezinteresați de viața politică a țării, cei care declară că veniturile nu le ajung nici pentru strictul necesar, cu un nivel de pregătire destul de scăzut (maxim liceul). Încercarea de a spori favorabilitatea acestei inițiative în rîndul celor care o resping vehement se va solda cu un eșec, deoarece, aceștia fac parte din rîndul asistaților sociali, fără o cultură și un comportament politic previzibil, se mai arată în concluziile sondajului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998