CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriză: Crin dă semne de dezgheț politic după ani de hibernare. Și-l laudă pe Hellvig!

35 comentarii / 4884 vizualizări / 18 august 2023

Fostul lider al PNL și candidat prezidențial Crin Antonescu dă semne de dezgheț politic după ani de pauză și anunță public că este gata să discute cu Eduard Hellvig dacă acesta va fi interesat de o implicare în alegeri, anul viitor, inclusiv prin recomandarea unor consultanți. Antonescu a mai vorbit pe larg, ieri, la Marius Tucă Gândul Live despre necesitatea transformării PNL într-un partid conservator, dedicat valorilor naționale, dar și celor europene, neezitînd să înțepe politica americană.

Reamintim că, ani buni, Antonescu a refuzat orice idee de revenire în politică, ba chiar și să comenteze fenomenul, el avînd extrem de puține ieșiri publice. Despre spectaculoasa sa retragere de la vîrful politicii, în 2014, se vorbește și azi ca despre o enigmă încă neelucidată. Faptul că tocmai acum, cînd se fac marile jocuri electorale pentru anul viitor, iese la rampă cu o radiografie tăioasă a situației politice din România, inclusiv în context internațional, schițează chiar măsuri care ar trebui adoptate pentru binele românilor și vorbește explicit de nevoia de reformare a partidului pe care l-a condus, ar putea fi semnalul clar că fostul președinte al PNL s-a săturat să facă tușa și a decis să emită niște semnale în acest sens.

”Mă interesează România…România are nevoie, după cum are nevoie și Europa, de un partid conservator, de dreapta, sănătos, serios. Ceea ce trebuie să devină PPE, și în România nu poate să devină altcineva decît PNL. Astea sunt lucruri care mă interesează, ceea ce nu înseamnă că vreau să revin la conducerea PNL sau să am vreo funcție, dar sunt probleme mari, sunt devieri, acum mă refer la Europa, sunt exagerări, sunt neglijențe incredibile care fac, însumate, ca în acest moment, nici România, din păcate, și nici Europa, și mai din păcate, să nu aibă această forță de dreapta conservatoare, serioasă, cu nimic radical, cu nimic rasist, dar care să fie o păstrătoare a tot ce are mai valoros civilizația asta în care ne-am născut, pe care am moștenit-o și pe care încercăm să o dăm mai departe(…)PNL a cochetat cu ideea de dreapta, și-a rupt piepții cămășii, apar și acum eroi intermitent – că nu sunt tot timpul – eroi ai dreptei, cum e Stegarul Dac, sunt stegari daci și la PNL” a spus fostul lider PNL.

El a oferit și exemple de exagerări la nivel european: ”Să dau un exemplu, cu ”revoluția verde”. Toată lumea vrea un aer curat, toți politicienii responsabili sunt de acord să ia măsuri împotriva poluării, a nu știu căror pericole, de acord, dar nu pînă la a face lucruri stranii, nu pînă la a ne distruge industria, locurile de muncă, pentru că altfel ceea mai verde lume, mai curată, mai ecologică a fost aia în care aveam o frunzuliță în față, o bîtă-n mînă și nu mergeam nici cu calul, atunci nu polua nimeni, doar vacile și caii. Sunt multe alte exemple. Din cauza teoriei verzi și din cauza faptului că toate statele din vest au autostrăzi, acum spun că noi nu mai putem băga bani în autostrăzi, pentru că trebuie să reducem traficul.” a spus Antonescu.

Despre regimul Băsescu nu a avut cuvinte prea măgulitoare:

”Dl.Traian Băsescu, guvernele sale și tot aparatul său pur și simplu și-au bătut joc de România ducîndu-se la C.E., la Washington sau spunîndu-le reprezentanților ambasadei SUA că jumătate din clasa politică, aia care nu e cu Băsescu, sunt corupți. Ei au avut doar această preocupare, în rest a făcut fiecare ce a vrut cu România și acesta e păcatul cel mai mare al lui Băsescu”.

Antonescu a mai deplîns pasivitatea politicienilor români care nu au tras de mînecă oficialii europeni în cazul anumitor decizii, deși aveau această posibilitate:

”Nu e vina Bruxellesului că noi nu am făcut asta. N-o băga pe Ursula von der Leyen sau Comisia sau PE unde nu sunt vinovați, ei iau hotărîri și para-hotărîri în favoarea României. Cine nu ”bate” până la Washington înjură Bruxellesul ca fiind cauza tuturor nenorocirilor noastre” mai afirmă fostul lider liberal.

Chestionat în legătură cu persoana fostului director al SRI, Eduard Hellvig, și vehiculata sa candidatură la Cotroceni, Antonescu a vorbit neașteptat de elogios despre acesta:

”Dacă se gîndește Hellvig (să candideze n.n.) vorbesc cu el. Am o părere foarte bună despre Edi Hellvig. Părerea mea este că e o ipoteză de luat în seamă. E un om care a acumulat experiență excepțională, un om ale cărui principii le cunosc, sunt foarte în regulă și e un om inteligent. A fost în USL și nu s-a dezis. E și foarte tînăr, dacă era judecător îl scoteau la pensie” a mai spus fostul candidat prezidențial. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

35 Comentarii

 1. Antonescu, zis si Crin, pomeneste de stegarul dac si spune ca peneleul are destui dintr-astia. Bai fratilor, am fript-o daca ala a devenit simbol national. Parca era mitropolitul Moldovei dezbracat de straiele popesti si ramas in izmene si camasa. Seamana perfect. Dupa George Simion, figura patriotului consacrat – pentru care simpatizantii legionari erau gata gata sa-si taie venele – devine evident ca Serviciile vor face praf toate simbolurile rezistentei romanesti. Dupa anul 2024 nu va mai exista notiunea de nationalism. Partidele denumite nationaliste vor ajunge la guvernare si nu vor face nimic. Ideea de nationalism se va dezumfla si va deveni caduca. Mai vorbim.

  • pe lângă cei de-i ponegreşti, jigodie schimonosită cu aere savante. Toţi proştii de pe lume sunt în gură toătă ziua cu „serviciile, serviciile, serviciile”, că în rest au supt tot, în timp ce ei sunt doar nişte bolnavi cu rahat la bot.
   Pupa-l-ai în cur pe Stegarul Dac.

   • Prin anul 2015, stegarul dac se tragea in poza cu europarlamentarul Maria Grapini la Congresul de infiintare a Paridului Popular Umanist – Dan Voiculescu. Acum se trage in poza cu George Simion. Care-i diferenta?

    • Omul umbla, nu ca tine, om de grota cu Internet, dar obtuz.
     Nu stii ce sa mai urasti din grota ta de Neanderthal :
     https://ro.wikipedia.org/wiki/Homo_neanderthalensis

    • Iar George Simion nici nu se afla in Bucuresti, scarbosule bubos cu minciuna la inaintare. Stegarul era pe cladirea ministerului Sanatatii, in timp ce Simion era la Izvoru Mureșului. Simion despre Stegarul Dac si manifestatie: „Nu suntem noi organizatori, protestatarul nu e membru AUR”. Jegule bolnav.

     • Si pe urma a sters-o spre Izvoru Muresului. Nu putea rata Simion o asemenea gramada de daci liberi spumegand contra vaccinarii. Hai ca trebuie sa platesc taxa de 1000 de euro pentru intalnirea cu patriotul neamului. https://www.facebook.com/george.simion.unire/videos/673966084259352

    • Ma-ta plateste 1000 de euro pentru intalnirea cu taurul comunal

     • Pe pagina sa de feisbuc, in comentariile la clipul video mai sus amintit, patrihotul George Simion confirma prezenta diviziilor de protestatari ai AUR conduse de Mihai TArnoveanu si Dan Grajdeanu. George Simion comenteaza pe feisbucul sau>
      Oamenii de AUR! Manifestația nu este autorizată/organizata de noi dar participam. În afara de noi mai sunt multe alte organizații prezente

     • Oligofrenul AUR-ifer nu se desminte. Prost l-a fătat mă-sa, prost va muri. Așa partid, așa susținători.

     • e numele cu care trebuie sa te alinti cand de uiti in oglinda.

    • Sugi „simbolul” Stegarului Dac si oaiele Lupului Dacic de pe stindard.

  • nu Stegarul Dac.

  • care sunt şi stăpânii voştri, direct şi indirect, suflete de slugi, care intraţi în trepidaţiile urii cum vedeţi orice manifestarea a independenţei româneşti, căci nu v-ar mai hrăni stăpânii străini după aceea, când România va intra pe drumul libertăţii.

   • Nationalizez toate companiile din Romania si le dau saracilor sa aiba ce manca si ce bea.

    • ca destul sugi de la stapanii tai straini direct din cururile lor.

  • Cine pula mea e stegarul dac? Un oligofren care se cacă pe marginea șanțului?

   • Unul mare, care urla ca vrea inapoi in curul de unde a iesit.

 2. Aici s-au pus la cale (Calea Neamului lui Mihai Tarnoveanu si Fratia Ortodoxa sponsorizata de Jiji Becali si manageriata de Dan Grajdeanu). Ei au indemnat romanii eventual daci si liberi sa vina la Mega protestul de la Ministerul Sanatatii. Simion s-a bagat si el ca musca in rahat. Stegarul dac este pe lista de asteptare. https://www.facebook.com/StareaDeLibertate?locale=ro_RO

  • la grajd, la monta/

   • Când te-a cufurit mă-ta a uitat să tragă apa că era prea beată.

    • asta e povestea fatarii tale, de aceea o stii, dar ai vrea sa fie a altora.

  • Iată ce postează pe FB domn Bănescu – Grivei de la Patriarhie – împotriva protestelor şi a Stegarului Dac:
   „O societate în care cetățeni, nu neapărat turmentați, se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața, în care populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome și fantoșe ieșite din ceața conspiraționismului insomniac, în care alți cetățeni ce nu se lasă atât de ușor prostiți sunt încleștați în lupte greco-romane cu Marea Resetare, o societate care ignoră sau tolerează exact ce o infestează, e una care are imensa șansă să (re)descopere creștinismul sobru, nu sumbru, blând, nu bolând, urban, nu viran, realist, nu paseist, ortodox, nu ortodoxist, demofil, nu populist”.
   Parcă şi pe aici avem nişte promotori de „conspiraționism insomniac“, dar ţi beleşte Bănescu acuş-acuş.
   https://www.cotidianul.ro/george-simion-are-un-dusman-de-temut/

 3. L-au pus serviciile secrete să spună că „serviciile” sunt în spatele naţionalismului, ca să pară şi ele bune de ceva, pe de o parte, sa compromita, pe de alta, deşi ele doar sabotează suveranitatea naţională, lucrând în „subordinea partenerului” strategic Big Brother, de la care primesc ordine directe.

  • Stati sa vedeti cand omologul roman al germanului Hans-Georg Maassen o va comite. Si asta s-a laudat catre unii ca sustine o aripa a suveranistilor. El a intermediat tentativa de legatura a lui Simion cu Netanyahu, prin Israel Hayom.

   • si asa ai aparut tu, omologul lui Ologul.

    • Pentru ca prietenul israelienilor de la SIE s-a dat cu Simion. N-o cauta pa mama si nici pe ma-ta prin Tel Aviv. Acum are una acasa.

     • ca si gura ta perversa, care faci diversiuni bolnave

 4. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 5. Analiză “tăioasă“? Crin e cel mai plicticos căcănar din politica românească. Toarnă banalități insipide mai ceva decât însuși Ion Iliescu.

 6. Tipul este expirat la fel si PNL-ul.Ne mai lipsea Helvig ca presedinte,un evereu, ca sa fim fii ploii ptr. vesnicie.Ce dracu ar putea face piticania asta mai mica decat marele Boc?.Suntem o tara de TAMPITI cum a spus Tutea.

  • Țuțea era un căcat absolut.

   • tu esti haznaua absolut plina de cacat

   • Sa mori tu ?

   • Amice esti idiot, sper ca recunosti replica personajului din opera lui Caragiale.Poti sa dai detalii ?

 7. Muie tie si Muie PNL.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998