CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriză: Geoană adoptă discursul lui Viktor Orban. Probleme pentru AUR

23 comentarii / 5510 vizualizări / 5 mai 2023

Partidul lui George Simion are de ce să se îngrijoreze. Potențial candidat la Cotroceni, Mircea Geoană începe să vireze spre pozițiile naționalist-suveraniste, incluzînd ingredientul creștinismului ortodox, vorbește de nevoia ocrotirii familiei, a bătrînilor, de nevoia regăsirii demnității ca neam, de păstrarea tradițiilor. ”Mergeți la cimitire și vorbiți cu bătrînii voștri!” îndeamnă Geoană românii, într-un interviu pentru Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române, în care preia multe poziții ale lui Viktor Orban, respectiv ale AUR.

”Ca ministru de externe am negociat constituția europeană, invalidată de Franța și Olanda. Și am fost parte la negocierea preambulului constituției, despre caracterul creștin al Europei, eu reprezentînd România, o țară majoritar creștin-ortodoxă, evident avem și minorități care au altă religie și cu toții împărtășim valorile lui Iisus, care sunt universale. Eu nu sunt un om sectar, sunt creștin-ortodox român și asta mi-e identitatea. Dar sunt dispus să discut cu oricine altcineva care înțelege că valorile pe care credința le personalizează sunt universale și avem nevoie de ele într-o perioadă de mare agitație” a amintit Geoană.

”Avem nevoie de ancore spirituale și credința reprezintă o ancoră spirituală. Ea reprezintă un mod de a ne echilibra și de a ne găsi identitatea în momente foarte dificile. Dar va fi complicat. Pentru că există un element uniformizant al acestei modernizări accelerate, care de multe ori creează pentru unii dintre semenii noștri o dificultate în a se mai întoarce către lucrurile tradiționale, parcă sunt demodate, depășite.
Nu e adevărat.
Valorile profunde nu sunt niciodată depășite niciodată, credința nu e demodată niciodată. Avem nevoie să credem, chiar dacă ești creștin, evreu, budist sau hindus, e bine să mergi la biserică. În spatele credinței se află niște percepte morale, și moralitatea societății contemporane reprezintă o problemă foarte importantă. Avem nevoie de spiritualitate, de moralitate, de busolă morală în viață, pentru cei tineri în special. Busola morală te poate ajuta în vremuri de furtună” a mai spus nr.2 în NATO.

”Pentru mine, ca patriot român, ca lider român, este foarte important ca fiecare dintre noi să facem investiții în comunități, să ajuți un cămin de bătrîni, să te duci și să ajuți o biserică, o cantină a săracilor, să faci un ONG…orice. Avem nevoie să strîngem rîndurile, pentru că avem un mare risc de dezrădăcinare.
Cît mă va ține Dumnezeu pe pămîntul ăsta, eu am să investesc în comunități!” a promis fostul lider pesedist.

Geoană a acordat atenție și segmentului seniorilor:
”Nu trebuie să uităm de cei în vîrstă, de cei care au dificultăți, de cei care, după o viață de muncă, de multe ori nu au un trai decent. Nu avem voie să uităm de cei care sunt bolnavi, de cei necăjiți, e important să-i ajutăm pe cei care au nevoie de sprijin. De multe ori poate că la o anumită vîrstă, o anumită condiție medicală, poate ar fi mai bine îngrijiți într-un mediu specializat. La noi e o problemă de acces, de resurse, încă e preferabil să fii alături de familia ta. Ar trebui să găsim o formulă de mult mai mult sprijin pentru vîrstinici, nu doar în momentele finale, știm cînd ne mor părinții cît de greu e pentru fiecare dintre noi. Dacă pentru generația mea e de negîndit că aș fi putut să îmi fi dus părinții undeva, poate că generațiile tinere vor gîndi diferit. Important e să nu-i abandonezi emoțional, să nu-i tratezi ca pe un balast. Mama îmi spunea mereu cînd mă vedea ”Mircea, cred că vă sunt o povară!”. Atîta vreme cît nu reușim să-i facem pe cei bătrîni să simtă că nu sunt o povară, că și noi le-am fost o povară cînd am fost mici pentru dînșii, cînd erau tineri și ne-au făcut oameni…Cred că pînă la urmă e vorba de iubire, de sentiment. În esență, să nu ne pierdem comunitatea și simțul de familie, astea ne-a făcut să rezistăm de-a lungul istoriei”.

Cît despre segmentul tînăr, Geoană a spus că ”Nu e ușor pentru tinerii români, au nevoie de repere și de patriotism ca să poată rezista în această lume complicată. Avem o a doua Românie care se naște în diaspora și mă gîndeam dacă acei copii vor veni înapoi, la Fălticeni, la Dăbuleni. Sau se vor germaniza, australieniza, se vor americaniza și își vor pierde identitatea? Parcă i-aș vrea mai mult acasă”.

Nu în ultimul rînd, problema bisericii a fost larg abordată de politician:

”Noi, românii, suntem mai cu frica de Dumnezeu ca nație, vremurile ne-au făcut să avem nevoie organică de așa ceva.
Mă doare cînd văd un lăcaș sfînt transformat în ceva mai lumesc și mă bucur cînd văd bisericile din România pline.

De multe ori americanii fac din religie o chestie un pic cam televizată și ai sentimentul că e ceva oarecum superficial, dar și la ei am văzut cît de importantă e credința pentru societatea americană”.

Geoană a încheiat interviul prin enunțuri și apeluri importante către români:

”O familie dezbinată transmite un sentiment de dezbinare copilului.

Patriotism, credință, familie sunt valori care sunt foarte importante.

Cred că în lumea asta zbuciumată și cu valorile morale inversate există suficient de multe modele.
Fiecare dintre noi putem găsi un model, într-un părinte care are un orfelinat în grijă, sau în cineva care are o idee frumoasă, sau într-un artist cunoscut. Dar, într-adevăr, există un fel de inversare a piramidei valorilor în societate și ăsta e un lucru preocupant, și dacă tinerii încep să aibă modele care sunt idoli falși, atunci pe termen mediu și lung vom avea o problemă. Dar am o imensă încredere în tinerii noștri, chiar dacă acum sunt un pic dezamăgiți, confuzi, cred că își vor găsi drumul, mă rog la Dumnezeu să văd cît mai mulți români avînd succes.

Mergeți la biserică, face bine, mergeți la cei bătrîni, la cimitir, vorbiți cu ei, cred că se bucură, acolo sus” a conchis liderul NATO. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

23 Comentarii

 1. Cum vine aia discurs suveranist cand stapanul tau este the globalist american empire, perpetuu revolutionar, anti-traditionalist(el neavand traditii) si distrugator de valori adevarate, prin definitie?

 2. Măi, să nu credeti vipera asra ! E un mare ticălos, o coadă de topor a oocccidentului decăzut, satanizat !

 3. Fățarnic ordinar…pe Dumnezeu nu poți să-l păcălești.

 4. Văd că Geoană își pune nădejdea în „sprijinul comunitar”, în „danii” către Aziluri și către Biserici, și alte de-astea – în fond, toate din registrul „milă și pomană” – adică propune o societate care să-și resolve singură problemele sociale, prin apel la „mila creștină”.
  « Dumnezeu îi ajută pe cei care au o artilerie mai bună » obișnuia să spună Napoleon, și înțele-gem bine sensul : dacă vrei să ai o țară funcțională, apucă-te serios de muncă, elimină corupția, elimină hoția și trândăvia, fă-ți o Administrație de Stat corectă și intransigentă, bazată pe respon-sabilități „transparente”, instituie respectarea Legii cu maximă corectitudine și severitate – de la Președinte și până la „simplu cetățean”, refă încrederea în muncă – cu brațele sau cu mintea – ca singur izvor de bunăstare și de demnitate…

  Drept că, dacă vreun candidat se prezintă în fața poporului cu un așa „discurs”, în România noa-stră, nici dracu’ nu-l mai votează, chiar de-ar fi „cu stea în frunte”.
  … Aici trebuie „lucrat mult” și „săpat adânc”; și, pentru că veni vorba : pe bună dreptate, Orbán se bucură de o mare apreciere în România, din partea la toți Românii. Dar trebuie explicat că Orbán nu este „un noroc picat din Cer” peste Unguri, ci este mult mai mult de-atât : el este un „produs” al poporului Maghiar, care, știind ce vrea, a știut „să-l vadă” și să-l susțină în politca sa.
  Să fim cinstiți : câți Români și-ar fi mai susținut canditatul / alesul, dacă „însăși Ursula” ar fi trecut la amenințări fățișe, „cum c-o fi și c-o pesni”. „Ca din pușcă” s-ar fi răspndit zvonul că Europa „nu ne mai dă”; iar dacă, „cineva”, o mai băga și pe-aia cu „Rușii” ne-am fi kk-t pe noi de spaimă și l-am fi trimis direct la „pârnaie”. Așa-i că așa-i ?

 5. Pentru Geoana este imposibil sa ajunga la nivelul lui Orban de a negocia ca barbat de stat in picioare cu coaiele pe masa si pumnii stransi pentru etnia lui si tara lui.

  Securitatea + odraslele Securitatii au condamnat Romania la statutul de cea mai josnica si imputita colonie de pe glob, inclusiv Geoana, fiu de general.
  Violul produs asupra Romaniei in 30 de ani de catre „partenerii strategici” si pensionarii speciali a avut deznodamant disparitia a 8 milioane de romani din tara si anihilarea economiei nationale.
  Niciun razboi, nici macar cele 2 razboaie mondiale combinate, nici macar foametea bolsevica adunate toate 3 nu au produs un asemenea HOLOCAUST demografic asupra Romaniei.
  Romania este singurul stat din istorie care si-a platit datoriile, singurul stat din istorie care si-a asasinat liderii din prostie, singurul stat care a renuntat la 1/3 din teritoriul ei fara sa lupte pentru niste hartii din secolul 20 si din secolul 21, singurul stat din istorie in care propriile elite si-au transformat propriul stat independent si liber intr-o colonie si va fi in viitor singurul stat care a disparut „din interes strategic” dictat de altii.

 6. Prostănacu’ lu’ ilici-iliescu crede că mai păcăleşte pe cineva? Hai, siktir, Prostănacule!

 7. Maimuțele astea de pe scena politică au ajuns să imite exact ce spuneau legionarii în urmă cu vreo 90 de ani. Identitate națională, familie, credință în Dumnezeu și dragoste de neam erau vectorii Mișcării Legionare.

  • ???

  • scarbos si balos

   • Ai uitat când guru Simion s-a dezis de Călin Georgescu care afirmase public că nu are ce reproșa Mișcării Legionare?

    • schizo-dement

  • George Simion despre legionari și Antonescu:
   „Nu e rolul meu să mă exprim. Au și bune, și rele!“
   Liderul AUR Claudiu Târziu, care conduce revista naţionalistă Rost și o editură în care publică numeroși autori care au avut legătură cu legionarii sau care manifestă simpatii legionare, şi-a mărturist însă public această aprecierea pentru Mișcarea Legionară, descriindu-i pe legionari ca având „puterea sufletească de jertfă, datorită credinţei în Hristos, iar cei care îndrăznesc să se afirme ca oameni de dreapta ar trebui să conștientizeze că a despărţi dreapta românească de istoria Mişcării Legionare (care a fost un fenomen irepetabil – nu vă temeţi, fraţi estropiaţi!) este imposibil.“

   • „Sunt niște minciuni, că tot suntem noi acuzați că suntem legionari și fasciști, omul acela (cel care a lansat scenariul unei legături între G. Simion și Alina Mungiu Pippidi) este un om care scrie cărți despre legionari“ (cf. https://www.realitatea.net/stiri/actual/george-simion-la-realitatea-plus-asazisele-legaturi-cu-alina-mungiu-pippidi-si-george-soros-sunt-inventii_6203cdd4debe1c5b9c742b30)

    • Îl cheamă Vasilică Militaru şi se prezintă în mod fals preot, cum a semnat şi plângerea penală împotriva Bisericii, răspândită în presă cu o lună înainte de Referendumul pentru Familie din 2018, referendum susţinut de Biserică şi de Frăţia Ortodoxă (baza civilă a viitorului partid AUR). Despre acesta vorbeşte George Simion în citat, Militaru fiind binecunoscut ca propagandist care denigrează subversiv mişcarea istorică legionară, asociindu-o lipsit de discernământ cu crimele Vechiului Testament, cum denigrează şi creştinismul, asociindu-l cu iudaismul, şi cum atacă şi partidele şi mişcările naţionale româneşti din prezent. Militaru pretinde că el este cel care trebuie să reprezinte Neamul Românesc, dar cu o nouă religie, concepută de el, şi este mereu prezent pe aici cu comentarii sub acoperire de compromitere a AUR şi a mişcării legionare, căci pare să nu ştie să facă nimic altceva pe lume, îmbătrânind fără treabă (sau cu misiune) pe lângă mânăstiri, care l-au hrănit, deşi el le ura şi le subminează şi acum.

     • au ieşit în haită, toţi fiind turbaţi şi măcinaţi de ură, umflati de iubirea de sine.

 8. Tiganul din Dabuleni nu se dezminte !!!
  Scirba proasta a fost, asa a ramas !!!

 9. Felicitări, Mircea, și succes! Știi cât te iubesc

  • Daaaa, ma iubesti in fund … Pofta mare, ca ma trece …

   • ca ma doare-n cot

 10. E o diferenta: Orban isi iubeste țara si actioneaza in interesul poporului. Noi acordăm prea mult credit unui secretar al unei organizatii militare teroriste, pe care massmedia il preaslăvește pentru această functie.

 11. si adrian severin skvoshnik
  e ACUM de acord ca apa TREBUIE sa contina 66,6% hidrogen……

  • Mai putin. Sa fie apa oxidenata la toata lumea.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998