CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Surpriză: în planul de pace, Zelenski nu mai cere Rusiei despăgubiri de război

6 comentarii / 3347 vizualizări / 28 decembrie 2022

Agenția Reuters a prezentat azi conţinutul planului de pace elaborat de Volodimir Zelenski şi discutat, printre alţii, cu preşedintele SUA, plan care ar trebui să fie dezbătut într-un Summit global pentru pace. Extrem de interesant de remarcat, din planul difuzat de Reuters și citat de Agerpres, lipsește una dintre principalele revendicări ale lui Zelenski, des formulate după invazia rusă: despăgubirile masive de război pe care Rusia ar trebui să le achite după încheierea ostilităților.

Planul în 10 puncte al lui Zelenski:

1. Siguranţa radiologică şi nucleară, cu accent pe restabilirea securităţii în jurul celei mai mari centrale nucleare din Europa, Zaporojie, din Ucraina, care este acum ocupată de Rusia.
2. Securitatea alimentară, incluzând protejarea şi asigurarea exporturilor de cereale ale Ucrainei către cele mai sărace naţiuni din lume.
3. Securitatea energetică, cu accent pe restricţiile de preţ asupra resurselor energetice ruseşti, precum şi pe sprijinirea Ucrainei în refacerea infrastructurii energetice, din care jumătate a fost afectată de atacurile ruseşti.
4. Eliberarea tuturor prizonierilor şi deportaţilor, inclusiv a prizonierilor de război şi a copiilor deportaţi în Rusia.
5. Restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei – despre care Zelenski a spus că „nu poate fi negociată” – şi reafirmarea acesteia de către Rusia în conformitate cu Carta ONU.
6. Retragerea trupelor ruseşti şi încetarea ostilităţilor, restabilirea frontierelor de stat ale Ucrainei cu Rusia.
7. Justiţie, care să includă înfiinţarea unui tribunal special care să judece crimele de război ruseşti.
8. Prevenirea ecocidului, necesitatea de a proteja mediul, cu accent pe deminare şi refacerea instalaţiilor de tratare a apei.
9. Prevenirea escaladării conflictului şi construirea unei arhitecturi de securitate în spaţiul euro-atlantic, incluzând garanţii pentru Ucraina.
10. Confirmarea încheierii războiului, care să includă un document semnat de părţile implicate. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Ba jelensjki, esti cretin, alaturi de senilul care iti da ordine.
  O sa vezi tu ceea ce ceri abia cind vei sta sub covorul de verdeata !
  Tu si tara ta de cacat nazist !

 2. Bai Tepesule,baga-ti singur o teapa in cur,ca prea esti …!

  • Nu-i asa?

  • ba secursit nazist drogat mars la jeginski javra psihopat

 3. E clar că Zelensky vrea continuarea războiului.

 4. Mda… mascariciul asta fraier, e mortul viu… daca scapa si nu-l spanzura rusii, o sa faca americanii erou din el… post-mortem… nu cred ca va risca nimeni sa-l lase p-asta sa-si scrie la un moment dat memoriile :) :) :)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998