CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Surpriză în PNL: Omul lui Iohannis nu își retrage sprijinul pentru legea de creștere a pragului electoral

4 comentarii / 3242 vizualizări / 4 iulie 2023

Mișcare neașteptată în PNL, după ce Biroul Executiv a decis ieri prin vot ca parlamentarii liberali să-și retragă susținerea pentru proiectul de lege menit să ridice pragul electoral la 7% și să elimine facilitatea de accedere în parlament a partidelor care iau 20% în cel puțin 4 județe.

Mai precis, deputatul Alexandru Muraru, apropiat al președintelui Klaus Iohannis, refuză să-și retragă semnătura de susținere de pe proiectul legii, și, conform informațiilor Inpolitics, nu e singurul liberal care a luat această decizie.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat personal ieri ”Am avut ședința de Birou Executiv în care am discutat și am supus votului respingerea proiectului de lege inițiat de aproximativ 15 parlamentari PNL pentru ridicarea pragului parlamentar. A fost o respingere aproape unanimă, o singură abținere. Din dezbatere a reieșit foarte clar poziția PNL pentru a menține procesul de consolidare a democrației în România prin susținerea unei reprezentativități cât mai mari la nivelul instituției parlamentare. De asemenea, a fost aprobată recomandarea retragerii acestui proiect”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. -trebuie prag de 80% !
    (restu pana la 100% vor fi eliminati)

  2. Daca stapanii vor hotari in acest sens, asa va fi.

  3. Singurul lucru bun pe care l-a facut Paduchele in viata lui de sclavete obosit si papagal bicisnic.

    • N-a facut nimic bun in viata, ca si tine. Doua coaie moarte si fara pula.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998