CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Surpriză: la masa de la restaurantul libanez a fost și un general SRI activ. Hellvig ce zice?

16 comentarii / 4322 vizualizări / 31 mai 2023

S-a comentat intens în ultimele zile evenimentul de la un restaurant libanez din București, unde, în pofida spațiului restrîns și al rangului relativ scăzut al localului, s-au nimerit suspect de multe personalități din politică, presă și servicii, concomitent. Cel mai important, între cei prezenți s-a numărat un general activ din SRI, ceea ce ar putea complica nițel lucrurile, pentru că ofițerii activi au anumite constrîngeri atît prin statutul cadrelor, cît și prin codurile etice.

La restaurantul libanez, Coin Vert conform relatărilor presei, au fost prezenți sîmbătă generalul în rezervă Florin Coldea, fostul șef operativ al SRI, senatorii Vasile Dîncu, PSD, și Claudiu Tîrziu, AUR, deputații Radu Popa și Diana Tușa, PSD, plus deputatul PNL Andrei Alexandru, membru al Comisiei de siguranță națională și, în fine, ziaristul Iosif Buble, patronul institutului CURS.

Pînă la această oră au curs fluvii de cerneală în presă în jurul subiectului, vorbindu-se multe, de la jocuri politice de taină la întîlniri întîmplătoare.
Greu de crezut că atîtea VIP-uri se întîlneau ziua în amiaza mare ca să pună la cale, să zicem, alegerile de anul viitor.
La fel de greu de crezut, spre imposibil, e că a fost o coincidența prezența a nu mai puțin de opt VIP-uri concomitent într-un local în care au încăput, probabil, cu încălțătorul. Și unde s-a lăsat, potrivit unor participanți, cu unificarea unor mese, ca să fie cît mai veselă atmosfera.

Conexiunile majore făcute de presă au fost Florian Coldea – pesediștii, Florian Coldea-AUR, s-a comentat chiar și prezența jurnalistului.
PSD, prin gura deputatulului Radu Cristescu, a transmis public că parlamentarii PSD prezenți vor trebui să dea explicații la partid, în primul rînd din cauza statutului lui Florian Coldea, considerat mai ales de pesediști capul statuluu-paralel din era Băsescu.

Nu e o atitudine exagerată, categoric.
În România, frăția dintre politicieni, agenți ai serviciilor și chiar jurnaliști s-a dovedit nu tocmai benefică și în spiritul democrației, în perioada post-comunistă. E firesc, deci, să sufli și în iaurt.

Există însă o mică problemă, poate mai mare decît a lui Dîncu, Tușa ori Popa în raport cu partidul.

La chermeza de sîmbătă a luat parte, pe lîngă toți cei pomeniți mai sus, și un al doilea general SRI, activ de astă dată.

E vorba de gen.Dorina Ioana Coldea, soția fostului șef operativ.
Dacă soțul a scăpat de cele mai multe constrîngeri, ca rezervist, pentru activi Statutul cadrelor militare prevede:

Interdicții şi restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi
Art. 14. – Cadrelor militare în activitate le este interzis:
a) să constituie sau să facă parte din partide, formatiuni, asociații sau organizații cu caracter politic ori sindical;
b) să desfășoare propagandă prin orice mijloace sau alte activități în favoarea ori în defavoarea formațiunilor, asociațiilor sau organizațiilor cu caracter politic sau sindical, ori a unui candidat independent pentru funcții alese;
Art. 15. – (1) Cadrelor militare în activitate le este restrâns exercițiul unor drepturi, astfel:
a) exprimarea opiniilor sau preferinţelor politice nu le este permisă la locul de muncă sau în spațiul public;

În egală măsură, Ghidul de conduită etică al personalului Serviciului Român de Informații prevede, la capitolul 2.3.2 norme de integritate:

”Ne desfășurăm activitatea în afara oricăror imixtiuni și ingerinţe, subordonaţi exclusiv valorilor și intereselor naţionale de securitate și ale cetăţenilor ţării.
Suntem integri când:
2 în exercitarea atribuțiilor funcției avem o atitudine obiectivă, neutră, față de orice interes politic, economic, religios sau de altă natură;
2 nu săvârșim acte sau fapte care contravin demnității, prestigiului sau regulilor de comportament care decurg din apartenența la Serviciu”.

Pentru ofițerii activi ai serviciilor secrete se recomandă, deci, maximă precauție în ce privește socializarea cu politicieni, mai ales aflați la putere, ba chiar și cu jurnaliști, pentru a se evita interpretări nedorite și afectarea imaginii serviciilor respective.
Pentru generalul de brigadă (ori chiar gen.maior, după unele surse) Dorina Coldea, precauția trebuia să fie exponențial suplimentară.

Pentru că al ei soț a fost suspendat din conducerea SRI, apoi trecut în rezervă în 2017, fix în urma unui scandal de socializare nepermisă cu politicieni. Un scandal care a implicat, la fel ca sîmbătă, fotografii.

Nu trebuie să se înțeleagă că gen.Dorina Coldea ar trebui dată automat afară din SRI după chermeza de sîmbătă, de la care i-ar fi fost ușor să se extragă, dacă dorea, dar e sigur că ar trebui să urmeze niște explicații date conducerii serviciului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. Ma-ta-i securista, Cristescule!

  • Este evident că spelunca libaneză este cuibușor de întâlnire pentru spy. Ba pe-a mă-tii este singura voastră rezolvare a unei probleme. Dacă vezi unde a studiat telectualul Târziu, nu este de mirare că altceva nu poate produce. Dreptul studiat la fantomatica Universitate Mihai Eminescu din Timișoara cu o sucursală și la Iași este ca și stângul. Nu am auzit ca Târziu să fi urmat vreo carieră pe linie juridică. Dealtfel Universitatea nu mai există pentru că de bună ce era a fost închisă. SNSPA este o facultate despre care nu se știe ce produce. L-a produs pe Târziu și pe unii care se dau mari în c.v. că au și ei o facultate. Concluzia este că mai bine comentai la subiectul articolului.

   • Dr. Vasile Astărăstoaie: „Cu o asemenea istorie este normal ca SNSPA să se revendice la curentul neo marxismului cultural. Majoritatea studenților și a cadrelor didactice promovează un „progresism” isteric (expresia am preluat-o de la Mihail Neamtu). SNSPA a devenit locul în care se formează noii activiști. Ideile susținute de aceștia sunt internaționalismul, relativismul, secularismul, ateismul, anticlericalismul, revoluția sexuală, feminismul absurd, scienticismul etc. Ei pun la îndoială însăși democrația, afirmând că o minoritate poate să-și impună voință în afara votului majoritar. De exemplu, Cristian Pârvulescu ne tot intoxică cu iliberalismul și are afirmații ilare de genul „Părintele iliberalismului este Benjamin Netanyahu, cel de la care au învățat politică Erdogan și Putin”. Nu este nicio mirare că ei susțin deschis toate mișcările # și încearcă să justifice programatic expresiile grobiene și violențele de limbaj.
    În concluzie, SNSPA nu este un vlăstar al Academiei Ștefen Gheorghiu, este chiar Academia Ștefen Gheorghiu rebranduită. Să nu plângem: Academia Ștefan Gheorghiu nu e moartă, Academia Ștefan Gheorghiu se transformă – în SNSPA.”. ( https://stiripentruviata.ro/dr-vasile-astarastoae-de-la-academia-stefan-gheorghiu-la-snspa-jeana-nu-e-moarta-jeana-se-transforma/ )

   • Si ma-ta-i curva securista, Sifilica.
    Daca nu stii ce produce SNSPA uita-te la tine in oglinda cum faci laba.
    Asta preoduceti toi onanistii. Laba.
    Claudiu Târziu a facut dreptul la Iasi, nu la Timisoara, boule, iar la SNSPA nu a urmat facultatea unde preda Pârvulescu, retardatule, ci pe cea de Comunicare și Relații Publice.
    Claudiu Târziu este produsul parintelui Justin Parvu, nu al progresismului, mancatorule de cacat.
    Claudiu Târziu este produsul crestinismului, nu al iliberalismul, vita scarbavnica ce esti.
    Tu nu ai nici o carieră, precis, sobolane, nu el.

    • Universitatea Alexandru Ioan Cuza se numește adevărata Universitate de stat din Iași (https://www.uaic.ro/). Târziu a absolvit facultatea de drept în cadrul Universității particulare Mihai Eminescu din Timișoara care avea o sucursală la Iași. (https://www.aracis.ro/universitati/universitatea-mihai-eminescu-din-timisoara/).
     Claudiu Richard Târziu a omis să expună unde a practicat Dreptul studiat cu osârdie.
     Claudiu Târziu nu putea fi produsul părintelui Iustin Pârvu din moment ce declara din anul 2009 că va primi CIPurile: „La fel si cu CIPurile. Ar fi de dorit sa le respingem, dar daca Statul doreste, le vom accepta. Poate nu m-am exprimat clar, nu-mi plac aceste cipuri pe care UE vrea sa le impuna, dar pentru ca nu ma despart de Hristos, in cele din urma, daca nu exista alternativa, le voi lua.”. https://saccsiv.wordpress.com/tag/claudiu-tarziu/

     • Claudiu Târziu a divorțat de prima soție, cu care are și un copil și s-a recăsătorit. Părintele Iustin Pârvu nu a recomandat așa ceva vreunui ucenic de-al său.

     • sau în demolarea Bisericii şi a naţionalismului românesc?

   • şi de aceea îl atacă diversioniştii cu fabricaţii, cu acuze şi denigrări şi cu asocieri nereale între el şi persoane sau situaţii aparent compromiţătoare.
    La asta se adaugă şi pizma unor rataţi, cu vocaţie de perverşi bolnavi, care fac postări compulsive, înlănţuite, comment la comment.

 2. În anul 2009, pe vremea când nu era politician, așa cum este astăzi, Claudiu Târziu spunea: „Trebuie sa vorbim insuflati de Duhul Sfant nu de duhul secular al politicienilor si birocratilor.”. Ajuns politician, este evident că Tâziu are acum duhul secular și nicidecum Duul Sfânt

  • Despre aceasta vorbea el acuzator atunci. El denunta, ca si miscarea legionara in trecut, „politicanismul”, falsitatea, care nu pot fi invinse insa fara nici o implicare.
   „Patrihot” esti tu, detractorule.

 3. Un cuplu conjugal de generali!

  • Pare mai mult un grup de swingeri care și-o trag cu primul venit.

   • Ai fost primul venit? Cred ca ti-au tras-o doar tie si te amagesti ca a mai intrat si altul la posta gangbang.

    • Eram sub masă și reglam microfoanele.

     • *uistule

 4. Sunt doua problemepentru noi.
  1. ajutorul pentru ucraina, inamica numarul unul pentru noi si nu numai.ucraina este principalul beneficiar al tratatului molotov-ribbentrop, ucrainenii au condus urss cel mai mult. majoritatea personalului alocat pe teritorile ocupate au fost ucraineni.UCRAINA ESTE MAI RAPACE DECIT orice comunitate din imperiul rus.
  2.ucraina este o amenintare mai mare pentru Europa decit rusii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998