CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriză: magnatul Viorel Cataramă revine în PNL

0 comentarii / 1297 vizualizări / 26 aprilie 2024

Afaceristul și politicianul Viorel Cataramă revine în partidul în care s-a consacrat în anii 90, PNL, în urma deciziei liberalilor de a fuziona prin absorbție cu formațiunea acestuia, Dreapta Liberală. Discuțile s-au purtat azi între Viorel Cataramă și liberalii Lucian Bode, Dan Motreanu și Rareș Bogdan.

Viorel Cataramă a intrat în PNL imediat după revoluție, devenind una dintre figurile cele mai proeminente ale liberalismului. În perioada 1992-96 în care PNL a ratat parlamentul grație gafelor președintelui Radu Câmpeanu, Cataramă, unul dintre cei mai mari afaceriști ai epocii, a fost cel care a susținut financiar partidul, asigurîndu-i supraviețuirea și revenirea în prim planul politicii. În 2018, afaceristul a demisionat din PNL din cauza unui conflict generat de criticile sale la adresa liderului Ludovic Orban și a înființat partidul Dreapta Liberală, care militează, între altele, pentru promovarea oamenilor de afaceri în politică. Între fondatorii partidului s-a numărat și soția magnatului mobilei, medicul Adina Alberts, candidat în 2020 la primăria sectorului 1.

„Important este să ne regrupăm toate forțele liberale de dreapta în aceste campanii electorale care vor fi foarte grele, dificile, dar sunt convins că se vor termina cu un succes al PNL. Vreau să merg în teritoriu și să ajut organizațiile în campania electorală. Mă îndrept cu gândul spre Bacău, unde sunt născut și unde vreau să ajut organizația. Voi activa și în București. Voi încerca să promovez mesajul economic liberal de dreapta în spațiul public pentru a putea înțelege mai clar că în acest moment că singurul partid care sprijină cu adevărat mediul privat este PNL și toate informațiile contrare sunt incorecte”, a declarat azi Viorel Cataramă, după revenirea în PNL. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998