CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Surpriză maximă – Berceanu is back: PNL e mort, Ciucă trebuie dat jos urgent!

18 comentarii / 3404 vizualizări / 19 noiembrie 2023

Un fost supergreu al politicii post-decembriste, Radu Berceanu, iese brusc la rampă după ani buni de tăcere și face o radiografie devastatoare propriul său partid, PNL, despre care avertizează că a ajuns un partid fără activitate, fără conducere, fără proiecte, fără oameni și care se îndreaptă spre un scor electoral cu o singură cifră. Mai mult, fostul ministru spune explicită că a ieșit public nu pentru că ar fi interesat de revenirea în politică, ci pentru că vrea să tragă un mare semnal de alarmă vizavi de situația gravă din partidul Brătienilor.

”Mie mi se pare că sunt foarte nepregătiți, nu au candidați, nici de președinte, nici de primar de București, mie mi se pare că stau foarte rău. Și cred că e momentul să se trezească și să se gîndească că noi am mai văzut un film, în care a dispărut PNȚCD și lucrurile se pot repeta. Se pot întîmpla lucruri grave, pot ajunge în alegeri să ia un scor cu o singură cifră” a spus fostul ministru în emisiunea ”La final” de la Prima News.

”De fiecare dată s-au lăsat conduși de la Cotroceni pe niște direcții care pe moment păreau bune, dar în perspectivă, pentru partid, nu aveau niciun fel de continuare” a completat el.

Berceanu identifică una dintre marile probleme ale partidului: președintele.

”Dl.Nicolae Ciucă e din altă parte a lucrurilor, nu e din politică și nici nu are cum să devină. Politician în mod evident nu e.
Oamenii nu mai sunt interesați de PNL, e foarte periculos asta.
Oferta electorală a PNL nu prea există. Încă nu au intrat în direcția electorală și e foarte tîrziu, Dl.Ciucă nu vine nici în propriul lui județ, în Dolj, să țină o conferință de presă…În ultimii ani trei nu a venit decît, cel mult, la părinți.
Ciucă trebuie dat jos neapărat, nu are nicio legătură cu partidul, cu politica și campania electorală. Nu știe, nu poate, nu e de acolo, nu are cum să conducă partidul în perioada asta. Ciucă ar trebui schimbat mîine, trebuie să lase locul liber. PNL nu trebuie să-și mai potrivească pașii cu ai dlui.Iohannis, pentru că pe el nu îl interesează, e un om comod. Nu are dialog cu nimeni”.

Potrivit fostului ministru, liberalii sunt în amorțire totală:

”Văd ce se întîmplă la PSD, la AUR… la PNL nu văd nimic. PNL nu că se mișcă prost: nu se mișcă deloc. La sediul central nu se țin ședințe cu lunile. Eu nu înțeleg de ce nu mai e viu partidul ăsta.
PD era viu, la toate conferințele erau tensiuni, scandaluri, se lua cuvîntul…Acum, de cînd sunt PNL, s-a așternut o tăcere suspectă și nu se mai întîmplă nimic. Trebuie să-i zguduie cineva și să se apuce de treabă” a conchis Berceanu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. Deruta „liberalilor” (ca și a întregii noastre „drepte politice”) provine din faptul că, „după 30 de ani”, „combustibilul lor electoral”, s-a epuizat. Cine mai crede azi în „gogoșile simpliste” precum : «Europa ne vrea în rândul țărilor prospere» «Europa dorește să ne ajute» «Numai noi, „Liberalii”, putem oferi Europei garanția că România își va „îndeplini condițiile” pentru a fi primiți „la masa bogaților”» etc. (mai ales după ratarea „cu trosnete” a Schengenului – nu că ar mai fi însemnat prea mare lucru, acum, „la spartul târgului”; dar totuși, gustul amar al trezirii la realitate rămâne).
  Și apoi, actualul context politico-economic general este cu totul altul față de anii ‘90, când „capi-talul occidental” chiar avea nevoie (și) în România de un „instrument politic” aservit intereselor lor. Azi, cu țara plină de armate străine (în scopuri nobile, bineînțeles), nu mai merge nici cu „vră-jeala” pericolului întoarcerii „comunismului”, iar vreo revoltă populară este total exclusă.
  Tot ce a fost de „privatizat” s-a privatizat ; ce a fost de vândut, s-a vândut ; ce a fost de „concesi-onat” s-a concesionat; „restitutium in integrum” s-a făcut „in integrum”, prin urmare, rolul dreptei s-a isprăvit : nu mai au nimic de oferit, nici „la extern”, nici „la intern”.
  Țara deja este trectă „pe pilot automat”, în slujba altor interese ; iar ce e mai e de făcut pe aici se poate face și cu alții, mai „de încredere”, căci rezervele de prostie și de slugărnicie sunt inepui-zabile.

  • F. CORECT SPUS NU MAI E NIMIC DE ADAUGAT .

 2. un impertinent imbogatit prin furt, cu casa in Malaga si mai stiu eu pe unde, da sfaturi. Partid de golani transformati peste noapte in liberali. E ceva care nu se vede de pe Marte faptul ca PNL a ajuns o epava ? O fi ciuca prost, dar Orban si Catzu erau mai brezi ? Uitati-va cand ia cuvantul jagardeaua Florin Roman ?? Toti o apa si un pamant. Bercene, vezi-ti de furat planurile de avion

 3. Singurul partid veritabil iudeo-creștin. Mai mult iudeo decât creștin!

  • Ideea e interesanta. As citi cu interes o dezvoltare a ei. „Mai mult iudeo decat crestin”.

   • Unde am prezentat pe larg slugărnicia acestui partid față de Marele Sion și Parazitul Strategic.

    Pe scurt: AUR pretinde că este partid suveranist, dar sprijină acțiunile incipient-genocidale ale Israelului. N-ai cum să lupți pentru independență și în același timp să-i susții pe unii care literalmente fură pe față țara altora. AUR pretinde că luptă pentru români, dar simultan susține Capitalul Străin evreu și nu numai prin diverse acțiuni de subordonare și prin achiziționarea cu extrem de mulți bani de armament inutil la suprapreț. AUR pretinde că este creștin, dar invită în partid fel de fel de persoane unele mai ortodoxe decât altele precum Ilan Laufer sau regele păcănelelor Sorin Constantinescu.

    • si cam dobitoc

     • Este de notorietate că în toate partidele de pe eșichierul politicii românești se află câte un iudeu ce ocupă locul doi. Omul a explicat destul de clar la ce se referă, dar cum gruparea lui Simion este o adunătură de nătărăi, nu mă miră că nu pricepi nimic. Șterge balele de la gură.

    • esti murdar de cacanarie de prost pana si in ochi

   • o dezvolta ma-ta prin canale cu boschetarii

  • cretinule cu multiple psihoze asociate

  • castratule de crieri

   • Domnule! Dumneavoastră sunteți creștin?

    În loc de rugăciuni și urări de bine, creștinii din AUR și înjură și blesteamă.

    Doamne ocrotește-i pe români de falșii salvatori, slujitori ai Fiarei!

    • Satano prefecută, japiţă bolnavă.
     Vă exhibaţi toate ura de bolnavi dar parşivi tot voi vă faceţi cruce, deşi o urâţi de moarte, cum urâţî şi creştinismul şi moaştele sfinte. Faceţi caz de creştinism numai cât să vă prefaceţi „revoltaţi“ când vă bagă cineva unde meritaţi, la originile voastre de avortoni spurcaţi, care sunteţi numai ură şi diversiuni bolnave împotriva creştinilor.

     • Orice om normal la cap poate vedea cine e bolnav de ură aici „creștinule”. AUR e terminat, poate în Israel să mai ia ceva voturi.

    • Tratează-te tu dobitocule cu coarne. AUR e in crestere
     Te crezi dracul gol sub acoperire sau satana însăşi?
     Esti doar un bou care se crede mare diversionist. Caca.

 4. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 5. (Apropo, el i-a dat Petromidia lui Patriciu când era ministru, nu altcineva.)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998