CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Surpriză maximă: CTP îl laudă la greu pe premierul Ciolacu

2 comentarii / 2467 vizualizări / 4 august 2023

O postare pe Facebook a jurnalistului Cristian Tudor Popescu aduce omagii neașteptate prim-ministrului Marcel Ciolacu, scos aproape erou al muncii capitaliste pentru planurile sale de reformă a statului. CTP merge pînă la a face o paralelă între reforma lui Ciolacu și revoluția franceză, cea care a pus bazele statului modern și a scos Franța dintr-o perioadă neagră în care privilegiile aparțineau bogaților și nu poporului.

Amintind în text despre desființarea, în Franța anului 1789, a ”sistemului feudal de privilegii, abuzuri și inechități sociale crunte” la inițiativa – oarecum paradoxal – a unor nobili, CTP scrie că ”Într-o situație asemănătoare se află premierul Ciolacu. Este șeful urmașului direct al Partidului Comunist, reprezentantul Ancien Régime(vechiului regim n.n.), teoretic prăbușit în 1989. Un regim feudal. Dej și Petru Groza i-au spus regelui Mihai, silindu-l să abdice, deși acesta solicita consultarea poporului: „Nu e timp. Așa cum poporul a învățat să vă iubească, maiestate, așa va învăța să ne iubească și pe noi”. Și așa a fost. Dej și Ceaușescu au cârmuit ca monarhi absoluți o Românie împărțită între baronii Partidului și Securității, stăpâni pe rumânii legați de glie pe moșie. Un prim-secretar de județ făcea cât un duce sau un conte. Din `89 și până astăzi, FSN, FDSN, PDSR, PSD a fost principala forță retrogradă, frână în calea dezvoltării democrației, pieței libere funcționale și statului de drept în România”.

Mesajul e clar, Ciolacu încearcă să desființeze privilegiile unei ”nobilimi” comunisto-pesediste din chiar poziția de lider al partidului care a creat și perpetuat respectivele privilegii. Laudă serioasă și consistentă.

”Pe tot teritoriul Franței, masele răsculate atacau domeniile senioriale și ecleziastice, dând foc, distrugând și omorând” continuă CTP paralela cu revoluția franceză. ”La rândul său, premierul Ciolacu se confruntă cu o gaură uriașă în buget și cu manifestații de protest ale mai tuturor categoriilor profesionale și sociale, care cer fie măriri de salarii, fie să nu li se suprime privilegii financiare de care beneficiază. Plafonarea prețurilor la alimente, adică datul cu cremă de față peste infecție, evident nu dă rezultate.
Și atunci, dl Ciolacu, pentru prima oară în istoria PSD, încearcă să bage bisturiul în rănile vechi și purulente ale României”.

Vivat reforma lui Ciolacu, ce mai!

”Pensiile speciale sunt urma cea mai vizibilă a regimului ceaușist, privilegiul nomenclaturii „nobiliare”, conservat cu grijă până astăzi în primul rând de PSD, cu ajutorul neprecupețit al CCR. Iar acum, dl Ciolacu convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a înlătura blocarea proiectului de reducere, dacă nu de desființare a lor de către CCR. De asemenea, 1500 de posturi vacante de judecători și procurori vor fi anulate prin OUG – drept care, forumul Asociația Judecătorilor reclamă Guvernul la Comisia Europeană. Ceva nou” continuă laudatio-ul cetepist.

Alte motive de încîntare:

”O altă moștenire de la monarhia ceaușistă este aristocrația posturilor bugetare. Înmulțite peste măsură și rezervate, în majoritate, pentru Partid, clienți și rude. Acolo, cum bagă de seamă după 30 și ceva de ani, premierul Ciolacu, aceștia pot să joace Solitaire, deoarece efectele nemuncii, incompetenței, corupției lor nu se văd imediat, se dizolvă în structurile de stat, otrăvindu-le. Dl Ciolacu anunță game over cu Solitaire, nu numai pentru funcționari individuali, ci și pentru întregi instituții, care nu merită altceva decât desființarea. Și se pregătește să decapiteze sacrosancta Casă Națională de Asigurări de Sănătate. Peste 200.000 de bugetari urmează să fie dați afară. Ceva nou(…) Poate cea mai curajoasă măsură a guvernului Ciolacu este renunțarea la scutiri, reduceri speciale, excepții fiscale pentru diverse categorii. Care acum amenință cu proteste masive și falimentul economiei. Susținuți de tovarășul de guvernare al PSD, PNL, care cică e un partid liberal”.

Și o concluzie mai mult decît măgulitoare: ”Pare că eroul de la `89 al Buzăului vrea să-și umple cu ceva certificatul de revoluționar”.
Mai pe scurt, abia acum Ciolacu ar putea deveni un erou adevărat, cu marile reforme pe care le anunță.
Surprinzător tablou zugrăvit liderului PSD de către un gazetar îndepărtat de mulți ani de valorile social-democrate care l-au împins la aplaudarea minerilor în 1990 și care s-a predat de ceva vreme mai degrabă globalism-progresismului tefelist. (B.T.I.)

foto: Facebook

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

 1. Ave ,suntem încă în feudalism reformele lui ciolacul trebuiesc și aplicate ,parca a încercat și Băsescu să taie 25% la bugetari și??? ….aveam un leu puternic ,dar acum ? …scumpiri de3×.

 2. mai era unu:
  cica l-a votat pe Piedone primar
  cat sa apuce sa-si spele numele…..

  -nu uitati:
  gandirea pozitiva atrage lucruri pozitive,
  traindo sperando murindo cacando!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998