CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriza maxima: Rares Bogdan nu vrea incriminarea consumului de etnobotanice

4 comentarii / 3359 vizualizări / 5 mai 2019

Candidatul PNL la PE, Rareș Bogdan, l-a criticat azi dur pe liderul ALDE, după ce acesta declarase zilele trecute că sunt necesare discuții pentru interzicerea etnobotanicelor, liberalul afirmînd, într-un miting electoral, că PNL nu vrea ”dezbateri pe droguri și etnobotanice”.

Declarația lui Tăriceanu avea în vedere situația creată în România acum cîteva luni, cînd ÎCCJ a dezincriminat, printr-o decizie, consumul de etnobotanice, ceea ce a provocat reacții vehemente din partea specialiștilor, care au avertizat că decizia va duce la creșterea masivă a consumului de substanțe stupefiante și, foarte posibil, la o nouă explozie a SIDA.

”Una dintre marile probleme este cea care ține de legislația extrem de stufoasă de la noi. Legalizarea, spre exemplu, a canabisului în domeniul medical – o temă de mare actualitate la nivel mondial – interzicerea etnobotanicelor ori crearea așa numitelor camere de consum supravegheat pot fi discutate, analizate cu specialiștii, pot fi transpuse în practică, dar reclamă modificări în serie ale unor legi și implicarea a multe ministere” a afirmat Tăriceanu, într-o postare pe Facebook.

Interesantă coincidență, Tăriceanu postase textul după moartea lui Răzvan Ciobanu, care a fost parte a unui dosar de trafic și consum de droguri în care a fost audiat și marele prieten al lui Rareș Bogdan, l-am numit pe Oreste Teodorescu.

În replică, Rareș Bogdan a spus, azi, despre Tăriceanu: ”L-am vazut ca era preocupat recent nu sa puna in dezbatere publica nevoia de spitale, de autostrazi, de scoli, ci despre droguri, despre mari laboratoare in care sa intre el cu Dragnea sa se drogheze singuri. Noi nu vrem dezbateri pe pacanele si nici pe etnobotanice. Suntem popor crestin”.

Și mai șocant e faptul că nu mai departe de acum două luni, PNL, prin deputatul Florin Roman, anunțat un proiect de lege care să incrimineze etnobotanicele: ”La ora actuală legislația este severă, așa cum și trebuie, pentru drogurile clasice, în schimb legislația actuală este extrem de permisivă cu substanțele halucinogene. Lista acestor substanțe a crescut enorm, de la câteva zeci acum vorbim de sute și, practic, multe dintre aceste substanțe sunt mult mai periculoase decât drogurile clasice. Iar ceea ce se întâmplă în rândul tinerilor și în zona școlilor va trebui să constituie un semnal de alarmă foarte serios pentru toată lumea”, declara presei deputatul.

Ce s-a întîmplat între timp, de s-a răzgîndit PNL în privința interzicerii etnobotanicelor, pusă în discuție și de Tăriceanu?
O explicație ar fi dorința lui Rareș Bogdan de a intra – după modelul EBA de acum cîțiva ani – în grațiile electoratului tînăr, care preferă mai degrabă USR-PLUS, dar prețul ar fi disproporționat de mare. Conform studiilor specialiștilor, segmentul de vîrstă care consumă etnobotanice la noi este 17-36 de ani. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Perfect. Asa e bine. Sa fie cat mai incogruenti, sa se contrazica in gura mare caci doar asa romanii vor putea alege in cunostinta de cauza. Dar, ce ? Iohanis nu face la fel? Si, ce ne pasa noua ? L-am taxat cu ceva , am iesit in mii si mii in fata Cotroceniului ca sa-l admonestam ? Acceptam fara sa cracnim intrebarile de la referendumul lui Iohanis, fara sa clipim, stiind clar ca sunt anticonstitutionale si ca acest „moft” al tovarasului va costa 20.000.000 € ?
    Asa campanie politica nu s-a mai vazut. Tot ce au mai rau politicienii in ei iese la iveala .
    E prilejul excelent pentru a se descarca de prea multa lene de care au dat dovada in parlament.
    Romanii sa ia aminte la urletele politicienilor si la vorbele mincinoase pe care le spun acum cand au nevoie de votul lor si sa nu-i creada pentru cine i-a mintit o data ii va minti la infinit.
    D-zeu sa protejeze Romania de Ciolosi, Iohanisi, Orbani, Raresi, hastagieni si alte raritati.

  2. Pai o multime de votanti PNL si (mai ales) USR-PLUS sunt pe etnobotanice…

  3. Vom da tutulor i kg de etnobotanice ! Ai vazut cum ma apuca discursul cind le folosesc in exces !.. – ar putea spune amaritul, bietul Rares Bogdan

  4. Un idiot cabotin cu batistuta …cica e locomotiva electorala… vai mama lui de limbric …singura lui „calitate” e ca a fost coleg de scoala cu un fost liberal , acum sef la SRI….Atat! A mancat atata ca….at la Realitatea TV ….au bagat-o in faliment….hahal !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998