CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriza: Mele cel blajin il plesneste din scurt pe ambasadorul SUA

11 comentarii / 38139 vizualizări / 20 ianuarie 2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, s-a întîlnit azi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, la sediul ministerului.
Cei doi oficiali s-au referit la relevanța Parteneriatului Strategic dintre România și SUA și au menționat importanța dezvoltării acestuia, în continuare, pe toate palierele sale. În context, partea română a amintit angajamentul Guvernului României, reflectat prin Programul de Guvernare, pentru întărirea relațiilor cu SUA.
După cum mai afăm din comunicatul oficial, surpriză maximă: blajinul Meleșcanu devine primul ministrul de externe post-decembrist care îi aplică, fie și elegant, o corecție limbutului ambasador american:

”În cadrul discuțiilor, ministrul afacerilor externe a argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, şi nu prin intermediul mass-media (s.n.), cu Ministerul Afacerilor Externe şi autorităţile guvernamentale, în conformitate cu spiritul relaţiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor şi practicilor diplomatice”.

Reamintim că nu mai departe de ieri, Hans Klemm s-a produs pe o agenție de știri autohtonă cu o declarație în care îndemna la susținerea șefei DNA, Laura Kovesi, și la ignorarea dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Aveti niste cititori etraordinari, inteligenti si cultivati, cu vocabular ales. Despre autorii articolelor, tot asa. Nu cred cà mai dau pe aici ca sà nu fac complexe.

 2. Se vede că are o educație și o pregătire solidă, făcută înainte de 1989.Bravo, domnule Meleșcanu !

 3. Diplomat de carieră cu studii dinainte de potop nu la spiru haret. Nu îngenunchem în fața nimănui .Felicitări DOMNULE MNISTRU.

  • Corect. Poate ultimul nostru diplomat cu stiinta de carte, coloana dorsala si dragoste de glie.

 4. Bravo, trebuia sa-i taie cineva basu la ambasadorul asta tupeist. bine ca se duce de unde a venit. sansa noastra, a Romaniei este ca a castigat un republican, care o sa aduca alta echipa, ca democratii nu au facut decat sa ne traga de urechi….si atat.

 5. In sfarsit! Mi-e greata de tupeul jegos al lui Klemm.

 6. Felicitari, domnule ministru! Sper si ca l-ati avertizat ca daca se mai repeta…ura si la aeroport.

 7. Pentru dl.BTI – As fi interesat sa stiu parerea dvs. fata de anuntul de AZI,al noului presedinte al SUA,privind rechemarea imediata a tuturor ambasadorilor, de care,poate dl.Melescanu aflase ceva..E necesar de subliniat ca punerea la punct a ambasadorului SUA de la Bucuresti este deosebit de severa,tradand un anumit grad de iritare,care face absolut urgenta plecarea dlui Klemm.Despre caracterul ei mai mult decat justificat, de prisos a insista(vezi si postarile de mai sus),cu adaosul ca pozitia Romaniei este strict conforma cu prevederile Conventiei de la Viena din 1961 privind statutul corpului diplomatic.

 8. Foarte bine a facut dl. Melescanu. Trebuia sa-i dea cineva peste bot lui Screm. Oricum cred ca nu mai face purici multi pe aici. Duca-se!
  Poate inainte sau dupa „La Chilia in port”, cucuveaua ii canta: „Daca pleci/ia-ma si pe mine”.

 9. Schimbatii pampersii si la nani !.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998