CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Surpriza: Omul lui Coldea, audiat la DNA

1 comentariu / 3063 vizualizări / 15 februarie 2016

Procurorii anti-corupție l-au audiat azi pe colonelul Gheorghe Nicolae, fostul șef al serviciului secret al MAI, ”Doi și un sfert”, eliberat din funcție săptămîna trecută de către premierul Dacian Cioloș.

Deocamdată nu se știe cu precizie în ce dosar de corupție a fost audiat Gheorghe Nicolae, el refuzînd să dea vreun indiciu presei la ieșirea din sediul DNA, unele surse afirmînd doar că el riscă acuzația de abuz în serviciu.
Ceea ce face cu adevărat interesant acest caz e faptul că Gheorghe Nicolae e considerat un apropiat al numărului doi în SRI, gen.Florian Coldea. Informația apare într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis, anul trecut, de către senatorul, fost procuror, Valer Marian, care spune, în document:

”Nu putem trece cu vederea nici faptul că, în ultimii ani, primul adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea, și-a extins tentaculele, și implicit influența și potențialul de poliție politică, asupra altor două servicii secrete: SPP și DIPI (serviciul secret al MAI). În anul 2009, un subaltern apropiat al generalului Coldea, colonelul Costin Nedelea, avansat ulterior general, a fost transferat de la SRI și numit, după un examen dubios, șef al unității informative al SPP. În vara anului 2014, un alt ofițer SRI fidel generalului Coldea, colonelul Gheorghe Nicolae, a fost numit la comanda DIPI”. (B.I.)

 

UPDATE Un comunicat al DNA informează în legătură cu acuzațiile la adresa fostului șef al ”Doi și un sfert”:
”În vara anului 2015, suspecții Nicolae Gheorghe, în calitate de secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, prin întocmirea documentației aferente, au contribuit la achiziționarea unor bunuri din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, fără ca acestea să fie folosite la acest tip de activități.
Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea bunurilor din fondurile operative, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penala a infracțiunilor de corupție.
Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, iar D.I.P.I. a beneficiat de dotarea cu bunurile respective, în valoare de 91.295,73 euro, folosul fiind necuvenit în raport cu destinația legală a fondurilor operative.
În perioada 21 august – octombrie 2015, suspectul Nicolae Gheorghe, în aceeași calitate, a schimbat destinația folosinței bunurilor respective, achiziționate în modalitatea de mai sus.
În perioada 2014 – 2015, suspectul Nicolae Gheorghe, în calitate de secretar de stat și ordonator de credite în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă, în mod repetat, a aprobat mai multe rapoarte prin care a fost schimbată destinația sumei de 238.173,47 lei, alocată instituției pentru fonduri operative, în scopul efectuării unor cheltuieli de protocol ori pentru înzestrarea instituției, care nu au fost circumscrise activităților, acțiunilor sau misiunilor cu caracter informativ-operative”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Miroase a facatura de la o posta!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998