CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Surpriză: Parlamentele G20 cer reluarea acordului de cereale prin îndeplinirea tuturor condițiilor Rusiei

0 comentarii / 2227 vizualizări / 14 octombrie 2023

Reuniți la New Delhi la cel de al nouălea summit al liderilor parlamentelor țărilor din Grupul celor Douăzeci (G20), aceștia au emis ieri un comunicat comun în care cer reluarea acordului de cereale prin Marea Neagră prin îndeplinirea tuturor condițiilor acestuia, inclusiv permiterea de exporturi nestingherite de alimente și îngrășăminte din Rusia.

”Apreciem eforturile Turciei și acordurile din Istanbul intermediate de către ONU, care constau în Memorandumul de Înțelegere dintre Federația Rusă și Secretariatul Națiunilor Unite privind Promovarea Produselor Alimentare și a Îngrășămintelor Ruse pe Piețele Mondiale și Inițiativa privind Transportul Sigur al Cerealelor și Alimentelor din Porturile Ucrainei (Inițiativa Mării Negre), și cerem implementarea lor completă, rapidă și eficace pentru a asigura livrările imediate și neîngrădite de cereale, alimente și îngrășăminte/materii prime din Federația Rusă și Ucraina. Acest lucru este necesar pentru a satisface cererea în țările în curs de dezvoltare și cele mai puțin dezvoltate, în special cele din Africa” se arată în comunicatul comun.

G20, reamintim, e un organism internațional care reunește marile economii ale lumii, de la Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Statele Unite, Canada, Japonia și Rusia pînă la economiile emergente. (B.T.I.).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998