CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriza: Ponta ia in serios varianta Colette Avital candidat prezidential?

0 comentarii / 1526 vizualizări / 22 iunie 2010

Acum exact o lună, a făcut valuri un material postat pe blog de către fostul greu pesedist Dan Ioan Popescu, potrivit căruia PSD ar trebui să ia în calcul pentru alegerile din 2014 candidatura reputatei femei politician israelien de origine română Colette Avital.

În postarea sa, DIP a dat de înțeles că varianta propunerii deputatei Colette Avital, fost candidat de stînga la președinția Israelului, drept candidat al PSD la șefia statului român s-a discutat deja în anumite cercuri înalte ale partidului condus de Ponta. Reamintim pe scurt, cine este Colette Avital: s-a nascut la Bucuresti, in 1940, unul dintre bunicii sai fiind lider al comunitatii evreiesti, iar altul patron al unei mari fabrici. In 1950, anchetele Securitatii au fortat-o sa emigreze in Israel, dupa ce a facut studiile in scoli romanesti. A urmat in Israel inalte scoli politice, a pornit de jos, a invatat sase limbi straine – desigur ca vorbeste perfect romaneste – si si-a cladit o cariera diplomatica de prestigiu, pas cu pas. Practic, Colette Avital s-a ciocnit de toate marile centre de putere ale lumii: a lucrat in diplomatia israeliana ca atasat de presa la Bruxelles, a fost consul si loctiitor de consul general la Boston, ministru plenipotenţiar la Paris, ambasadoare în Portugalia , consul general la New York. A fost numita, ulterior, in Israel, director general adjunct pentru problemele Europei Occidentale. De mai bine de un deceniu este deputat al stangii in parlamentul israelian, din partea Partidului Muncii, si a fost prima femeie care a candidat la sefia statului Israel.

La vremea respectivă, postarea lui Dan Ioan Popescu a fost întîmpinată de unii cu zîmbete ironice, dar, iată că, de peste ocean vine o informație mai mult decît incitantă: Colette Avital tocmai a avut o discuție directă cu nimeni altul decît cu Victor Ponta. Întrevederea a avut loc la New York, la Consiliul Internaționalei Socialiste, și este recunoscută oficial într-un comunicat postat azi pe siteul PSD. Desigur, nu este exclusă ipoteza unei pure întîmplări, deși trebuie spus că doamna Avital nu este președinte al Partidului Muncii, ci doar secretar, iar Ponta a avut, la Consiliu, în general, întîlniri la nivel de lideri. Dar dacă nu e doar o coincidență, iar DIP știa mai mult decît a scris pe blogul propriu? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998