CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriza: PSD militeaza pentru extinderea folosirii armelor personale

0 comentarii / 1510 vizualizări / 4 decembrie 2013

La cîteva zile după recentele scandaluri produse de două atacuri armate în București, în urma cărora ministrul liberal de Interne a vorbit de posibilitatea unor restricții în privința deținerii de arme, PSD, prin vocea unui parlamentar, solicită public exact contrariul.

Astfel, prin intermediul unei declarații în parlament, deputatul PSD Laurențiu Nistor atrage atenția că măsurile preconizate de ministrul de Interne nu vor face decît să lase cetățenii expuși în fața atacurilor banditești.

”Nu se ştie de ce, dar parcă statul ar dori neapărat să îşi ştie cetăţenii victime – economice, sociale, politice şi acum, iată, chiar cu viaţa într-un pericol important. Pentru că e uşor să dai o lege: gata, de azi încolo nu mai sunt admise decât pistoalele cu apă. Dar ne gândim oare şi la consecinţe? Prima ar fi aceea că, dacă omul de rând, cinstit, nu va mai putea să se apere cu armă, înseamnă că rămâne victimă sigură şi la bunul-plac al oricărui infractor înarmat! Pentru că acesta nu ţine cont de lege, deci nici de cea care-i interzice armamentul – de aceea este infractor! A doua consecinţă? Ştiind că nu mai sunt posibilităţi să fie deranjaţi de către proprietari cu altceva decât cu un pistol cu capse, infractorii vor da năvală să profite de ocazie, ceea ce va avea ca şi rezultat creşterea într-o măsură mai mult decât îngrijorătoare a criminalităţii, mai ales a celei produse cu violenţă” afirmă Nistor.

El cere, totodată, ministrului de Interne să relaxeze, dimpotrivă, legislația privind deținerea și utilizarea de arme, astfel încît aceasta ”să permită şi autoapărarea oricărui cetăţean, dar pe de altă parte şi ca această autoapărare să fie eficientă”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998