CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriza: Voda Basescu pupa unde au scuipat boierii Crin si Frunzaverde

0 comentarii / 1662 vizualizări / 28 martie 2013

În timp ce liberalii, în frunte cu Crin Antonescu, Sorin Frunzăverde ori Varujan Vosganian critică tot mai tăios modul în care premierul Ponta conduce guvernarea, președintele Băsescu e de cu totul altă părere și-l laudă pe liderul pesedist pentru rolul jucat în menținerea macrostabilizării țării, într-o emisiune din care criticile la adresa acestuia au lipsit cu desăvîrșire.

Într-un interviu acordat B1TV, Băsescu a criticat afirmațiile lui Frunzăverde privind lipsa banilor pentru pensii și salarii drept ”o prostie”, sugerînd chiar că acesta e alcoolic și ar trebui urmărit în ce stare era cînd a făcut afirmația. Băsescu a dat asigurări că România are o situație extrem de stabilă din punct de vedere financiar și l-a lăudat pentru asta pe Ponta: ”În România, în momentul de față țara e stabilizată, dobînzile au scăzut… orice guvern care ar avea un deficit de venituri se duce azi și se împrumută pentru mîine, România primește bani pentru că e macrostabilizată, nu datorită guvernului Ponta, ci datorită guvernului Boc, dar Ponta are meritul că nu a stricat echilibrele. În bufferul ministerului de Finanțe există cca. 5 miliarde de euro. E adevărat că veniturile sunt puțin sub prognoză pe ianuarie și februarie, numai că modificările la Codul fiscal fac ca impozitul pe profit să se încaseze în luna martie”.

Cît despre problema lipsei de locuri de muncă, președintele a spus că aceasta e îngrijorătoare, dar e cauzată de lipsa de investiții: ”În momentul de față, a face investiții ca să creezi locuri de muncă este deja un act patriotic, România cu asta poate să-și asigure creșterea economică, cu investiții”.

Băsescu a mai spus că, spre deosebire de Mona Pivniceru, cu Victor Ponta ministru (interimar) la Justiție crede că va rezolva problema desemnării procurorilor-șefi: ”Cred că vom găsi o soluție…Eu am un protocol cu premierul pe care și eu și el pînă acum l-am respectat pentru că ne dăm seama că de el depinde stabilitatea țării”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998