CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Surpriză: Youtube dă înapoi în scandalul cenzurii și îl deblochează pe jurnalistul Ion Cristoiu

16 comentarii / 3247 vizualizări / 25 octombrie 2023

Surpriză mare: după ce scandalul cenzurării ziaristului Ion Cristoiu a bubuit în presă, ieri seara canalul său de Youtube a fost deblocat, deși anunțul oficial era că suspendarea va fi pînă vineri, pentru așa-zise mesaje de incitare la ură. Și mai interesant, nu a existat nicio explicație oficială a revenirii asupra deciziei, care a inclus și repunerea pe site a materialului incriminat.

„Vreau să vă dau o veste bună, stimați ascultători. Mi-au dat drumul pe Youtube din seara aceasta. Din întâmplare, IT-istul nostru, a postat și a văzut că am primit accesul la platformă înapoi. Mi-au postat înapoi ‘pastila’ pe care mi-o șterseseră. Perioada de blocare s-ar fi încheiat vineri și probabil că nu se mai consideră avertisment, pentru că, de regulă, când se încheie suspendarea, videoclipul considerat infracțiune e șters. Dar ‘pastila’ mea e pe canal, puteți să o vedeți, se intitulează ‘Lumea de azi are nevoie de un Nicolae Ceaușescu’. După părerea mea, acesta este semnul că au luat în seamă scandalul de astăzi. A fost emis un comunicat, publicat de Clubul de Presă, condus de Cozmin Gușă și Sorin Roșca Stănescu, lucru pentru care le mulțumesc, în care i s-a cerut premierului Marcel Ciolacu să explice cum e posibilă pe teritoriul României o asemenea cenzură. Clubul de Presă și noi suntem îndreptățiți, pentru că Youtube este o companie multinațională și este la noi cum ar fi și Petrom-ul, Enel-ul sau altele. Trebuie să răspundă dacă fac prostii”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu în ediția de aseară a Pastilei lui Cristoiu.

Alături de mulți alți jurnaliști, Clubul de Presă a avut o poziție dură ieri, prin care i-a cerut lui Marcel Ciolacu să intervină asupra acestui asalt împotriva libertății de exprimare. Dintre politicieni, doar George Simion a militat pentru libertatea presei și libertatea de exprimare. În asemenea cazuri, în care se atentează asupra libertății de expresie, dar și asupra dreptului de informare corectă și liberă a cetățenilor, se dovedește a fi eficientă solidaritatea presei.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. […] Sancțiunea lui Ion Cristoiu trebuia să expire vineri, dar YouTube România i-a redat contul și i-a și republicat materialul pe care-l ștersese, informează InPolitics. […]

 2. Poate ca si protestul meu a fost luat in seama.

 3. Sigur, i-au speriat amenințarea dl. Cristoiu cu privire la dezvăluirile care le va face despre ursarul ciolacu.

 4. Nu comentariile despre situatia din Israel a deranjat-o pe dna Elisabeta Moraru ci, asertiunile dlui. Cristoiu despre recidiva dnei. director de la teatrul evreiesc din Bucuresti, privind cresterea antisemitismului in Romania. Cautati Pastila si sper ca imi veti da dreptate.

 5. […] Sancțiunea lui Ion Cristoiu trebuia să expire vineri, dar YouTube România i-a redat contul și i-a și republicat materialul pe care-l ștersese, informează InPolitics. […]

 6. Tocmai când credeam că am scăpat de Ardei Umplut…

  • drept la smecla sa te mut

 7. ..aflaram ca o „cucoana”, pregatita de a lungul timpului la SNSPA, ia aceste decizii. N are nici un istoric in presa, da stie ea care este limita in libertatea de exprimare. Serviciile astea de informatii, sa faca bine sa si reaminteasca ce scrie in legea lor de functionare si mai ales, ce au jurat ei pe drapel si constituie sa faca.
  Nu noi poporul, suntem inamicul!
  Serviciile, ca si alte institutii ale statului sunt penetrate de „raul malefic”(prostia, tradarea de neam si tara, lacomia ). Trebuie identificati astia si pusi la locul lor.

 8. & Nea Ion Cristoiu probabil că nu a înțeles că ”cenzura” de prin arhivele secrete ”se rescrie” și pe Youtube , când sunt semnalate și astfel de spețe, ?

 9. & Probabil că nu este de exclus ca ăia de administrează astfel de ”chestii”, să fi aflat și cam ce avea pe la arhivele secrete, cu ”cenzură” ,după ce materialul i-a fost retras și ulterior republicat, ?

 10. @ Deci, ca și mișcarea planetei în jurul propriei axe și în jurul soarelui, succesiunile anotimpurilor, zi-noapte, alte cicluri , probabil că și ”cenzura” ”se rescrie” ciclic , în funcție și de secretele de prin arhive, ?

 11. […] Sancțiunea lui Ion Cristoiu trebuia să expire vineri, dar YouTube România i-a redat contul și i-a și republicat materialul pe care-l ștersese, informează InPolitics. […]

 12. & O altă emisiune TV despre enigme, ,,Marcel Iureș prezintă Enigmele României – HISTORY TV” , ?
  Se pare că și domnul Ion CRâristoiu candidează cu subiect, cu ceea ce nu a mărturisit , ?

 13. Nu știam ca acest jenant moșuleț se mai bese ocazional pe youtube.

  • Pe vremuri îl înjura pe Băsescu. Ani mai târziu îl pupa acolo unde-i plăcea când îl avea invitat la emisiunea lui.

 14. Cristoiu trebuie sa-si spuna parerea in mod liber, asa trebuie sa functioneze o societate normala. Cine il asculta poate surprinde un punct de vedere independent.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998