CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriză: Zelensky îi cere lui Biden să fie convocat un summit global pentru pace

4 comentarii / 2612 vizualizări / 12 decembrie 2022

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a purtat azi o conversație telefonică cu președintele SUA, Joseph Biden, și a propus convocarea unui summit global pentru pace, relatează Ukrainska Pravda.

„Volodymyr Zelenskyy a subliniat că Ucraina se străduiește să obțină pacea și a remarcat importanța consolidării eforturilor internaționale pentru atingerea acestui obiectiv. În acest scop, în cadrul summitului G-20, președintele Ucrainei a prezentat Formula Păcii, care include 10 pași critici, a căror implementare ar face posibilă oprirea acestui război.
Volodymyr Zelenskyy a subliniat viziunea părții ucrainene cu privire la continuarea activității în această direcție importantă și a prezentat inițiativa de a convoca un Summit Global pentru Pace” scrie UP.
Zelensky i-a cerut lui Biden să facă tot posibilul pentru a ajuta la protejarea populației civile a Ucrainei și a infrastructurii critice a țării.
„Summitul G7 va avea loc astăzi, iar Ucraina va participa la el. Ne-am aliniat pozițiile cu SUA. Acesta va fi un summit foarte important. În timpul conversației, m-am bucurat să simt că Formula noastră de pace a fost primită pozitiv; iar asta generează optimism. Cu cât pașii Formulei sunt implementați mai devreme, cu atât garanțiile de securitate pentru Ucraina și întreaga Europă vor fi mai puternice. Și începem deja să lucrăm la un summit global pentru pace. Un summit care va transforma Formula ucraineană pentru pace în realitate” a transmis Zelenski după discuția cu Biden. (B.I.).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Nu pot sa cred? Acum când sunteti pe cale sa îl bateți pe cheliuta Putin voi cereți pace? De ce?

  2. Sa nu aveți încredere în jidani !

  3. E clar, Zdrelensk e disperat, știe că i-a sunat ceasul!…Și nu el a cerut-o, ci amerlocii, dar trebuie să reiasă că Ukra o cere!…Dar să vedeți ce condiții o să îi pună lui Poutine, de-l umflă râsul!…

  4. Rusii nu mai cred in Minsk III mai ales dupa „confesiunile lui Merkel” care a marturisit ca Vestul a negociat cu rea credinta. Doar capitulare.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998