CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surprize-surprize: Misu Negritoiu se cere intr-o functie de virf in PSD

0 comentarii / 2480 vizualizări / 17 ianuarie 2011

Bancherul fost politician Mișu Negrițoiu iese la rampă, pe nepusă masă, într-un interviu acordat unei reviste cu impact politic și își oferă serviciile PSD, dar nu oricum, ci într-o ”funcție centrală”. Motivul sugerat de el ar fi acela că social-democrații se află într-o criză acută de specialiști.

Fostul ministru de stat pentru reformă din guvernul Văcăroiu, fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu, actual șef al ING, Mișu Negrițoiu, a împlinit nu demult 60 de ani și dă semne că s-a plictisit să numere bani. Drept pentru care lansează un mesaj direct către PSD să îl coopteze în rîndurile sale, prin intermediul unui interviu acordat revistei ”Q Magazine”, în ediția apărut azi.
”Ion Iliescu m-a sunat când am împlinit 60 de ani, să mă felicite. În fond, la 60 de ani, Iliescu abia se apuca să croiască România. Probabil ar mai fi timp, dacă aş începe de astăzi, dar aşa, într-o lume în care politicienii sunt din ce în ce mai tineri, rolul meu nu ar fi prea spectaculos. Una peste alta, rămâne o întrebare. Poate fi Negriţoiu autorul unui spectaculos come back politic via Ion Iliescu, în condiţiile unei crize acute de profesionişti la PSD? În fond, acest personaj are toate datele care l-ar îndreptăţi la o poziţie centrală” spune Negrițoiu în interviu, vorbind despre sine la persoana a treia.

Negrițoiu explică și de ce a ieșit din politică deși, cîndva, era considerat o marfe speranță: ”Eu cred că în politică am fost prea devreme, adică, dacă v-aţi uita acum la programul pe care l-am făcut atunci, la discuţiile pe care le aveam atunci, sunt aproape comparabile cu ceea ce se întâmplă astăzi, după 15 ani. Eram prea entuziast, credeam că unele procese se vor derula rapid. Pe scurt, nu mi-am găsit locul, nu mi-am găsit o echipă cu care să lucrez şi care să meargă în direcţia dorită. Mi-am făcut un examen de conştiinţă pe ce stau şi care sunt rezultatele. Nu m-am gândit că plec de tot în domeniul privat, convenisem cu dl Iliescu să mă întorc, dacă va mai fi nevoie de mine. Nu a mai fost şi nici eu nu mi-am mai dorit”.

Cît despre suspiciunea de a fi ofițer acoperit al fostei Securități, grație căreia, la 30 de ani, lucra deja în posturi la New York și Los Angeles, Negrițoiu are o explicație de-a dreptul hilară a succesului său: ”Am fost toată viaţa un om disciplinat, predictibil. Probabil de aceea”.

Într-adevăr, am completa noi, cu ușoară malițiozitate, într-un regim de ”rebeli” și de ”impredictibili”, cum era cel comunist, calitățile de mai sus erau, categoric, decisive. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998