CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Surse: cum incearca publicitarii sa fenteze noile reglementari ale guvernului

0 comentarii / 1328 vizualizări / 17 aprilie 2013

Ordonanța guvernului Ponta privind piața publicității face valuri mari, după ce controversata procedura a rebate-ului a fost, practic, eliminată, ceea ce produce găuri de proporții în bugetele agențiilor de publicitate.

În condițiile în care rebateul e scos în afara legii, iar serviciile de publicitate se facturează direct către client, nu către agenție, agențiile de publicitate la care se întorceau o parte dintre sumele date presei audiovizuale se văd acum văduvite de acești bani, decizia echivalînd cu un autentic seism pe piața de resort.
După ce s-au lamentat și au acuzat guvernul că nu i-a consultat mai înainte de elaborarea noilor prevederi, iată că publicitarii au găsit deja o soluție mioritică prin care să mai ciupească ceva bănuți. Mai precis, conform unor surse din interiorul pieței media, o serie de agenții de publicitate umblă pe la clienți, mai cu zăhărelul, mai cu amenințări, ca să antedateze contractele negociate și parafate deja, pentru a le scoate cît mai mult posibil în afara prevederilor noii legislații. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998