CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Surse: Dragnea va demisiona de la sefia PSD

5 comentarii / 3874 vizualizări / 22 iunie 2018

După discuții aprinse în cursul nopții, soluția spre care se tinde la Biroul Executiv din această după-amiază ar fi, conform informațiilor intrate în posesia noastră, demisia lui Liviu Dragnea de la șefia PSD. Nu și de la cea a Camerei Deputaților.

Liderul social-democrat e conștient că măcar un pas înapoi trebuie să facă, fie și pentru a fi consecvent cu sine însuși – după prima condamnare nedefinitivă a demisionat din funcția de președinte executiv – și pentru a nu genera o comparație dezavantajoasă cu Victor Ponta, care a abandonat șefia PSD după punerea sub urmărire penală.
În schimb, Dragnea ar păstra funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Avantajele acestei manevre ar fi următoarele:

Se dă drumul fie și parțial la supapa nemulțumirilor populare vizavi de rămînerea pesedistului la butoane.

La șefia PSD ar rămîne pe termen nedefinit actualul lider executiv, adică Viorica Dăncilă, deci tot Dragnea, pentru că statutul de șef al Camerei îl face automat membru al forurilor de conducere ale partidului, începînd cu Biroul Permanent.

Dacă moțiunea de cenzură a opoziției ar avea succes, existînd chiar șanse mari ca ulterior Klaus Iohannis să nu mai acorde guvernarea PSD-ALDE, Dragnea ar deveni singurul pesedist aflat într-o funcție mare în stat, ceea ce i-ar conferi avantaje majore.

Dragnea ar căpăta, totodată, un răgaz în care să bată filialele la pas și să-și asigure sprijinul necesar din partea baronilor PSD pentru a rămîne cît mai mult pe poziții.

Un eventual scor bun al PSD la alegerile europarlamentare ar face să se mai uite ”accidentul” din justiție al actualului lider și i-ar menține statutul pînă se tranșează și recursul la condamnarea de ieri, care ar putea fi anul viitor în primăvară sau chiar în toamnă. Ceea ce înseamnă că Dragnea ar avea un cuvînt de spus și în desemnarea candidatului prezidențial.

Toate aceste planuri pot fi date, desigur, peste cap de reacțiile și aranjamentele unor lideri din interior ai PSD ori din afară, existînd deja informații despre discuții, azi-noapte, între gruparea Tudose și partidul lui Ponta.
Totuși, Liviu Dragnea nu are de ales și e obligat să se bată pînă în pînzele albe pentru a limita proporțiile dezastrului. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. chestia cu „baronii PSD” inca nu am inteles-o, desi din 89 incerc sa inteleg jurnaismul politic romanesc… n-am auzit de „baronii PNL”, „baronii PDL” si „baronii SRI” sau „baronii Justitiei” pana acum… ar fi cazul sa va reformati formularile in spiritul vremurilor noi…

 2. Wishful thinking.
  Am inteles.

 3. In a doua jumatate a secolului XVII, atunci cand Tarile Romane isi perfectionau ceeace istoria urma sa retina ca fiind ‘politica de echilibru’, iar in realitate era vorba despre primele tentative de implementare a ‘temerarei’ doctrine politice tipic romanesti ulterior cunoscuta sub denumirea populara ‘si cu nemtii, si cu rusii’ (pentru infranarea eventualelor inflamari eronat nationaliste, sa dam, in treacat, exemplul Domnului Tarii Romanesti Serban Cantacuzino care participand in 1683 la asediul Vienei la solicitarea turcilor, carora el insusi le propusese sa le predea tara daca acestia i-ar fi acordat ereditar tronul, pe din dos ii sprijinea pe asediati asa, preventiv, {cam cum astazi ambasadorul Luca Niculescu da ‘like’ de la Paris unor aspiranti la ficatii lui Dragnea ce se manifestau ilegal in Piata Victoriei} si care, vazand ca nici otomanii nu mai erau ce fusesera inainte si pierdusera ocazia cucerii Vienei, a trimis imediat dupa asta o solie la Viena cu mesajul de inchinare a Tarii Romanesti catre Imperiul Habsburgic!) deci cam in acele timpuri in Franta exista un poet si fabulist numit Jean de la Fontaine care se specializase in observarea naturii umane si din concluziile trase ne-a lasat 12 carti de fabule, povestindu-ne asa, mai usurel, ca sa putem digera indiferent de I.Q., cam cum vine cu caracteru’ la om si alte de-astea…

  Una din fabule, numita Corbul si Vulpea, ne descrie cum vulpea (care se stie ca e vicleana) exersa metode de prostire a unui corb (stiinta avea sa retina cateva sute de ani mai tarziu cum ca insusi corbul ar fi cea mai inteligenta forma de viata dupa om, desi La Fontaine era atunci de alta parere) urmarind un scop patrimonial clar, de a-i lua bucata de cas din cioc. Dupa cum se stie de trei sute de ani, a urmat ‘manipularea informativa’ a corbului, administrata prin lingusiri si preamariri diversioniste, iar rezultatul final este de natura a contrazice descoperirile ulterioare ale unor oameni de stiinta. Sincer, as merge aici pe mana lui La Fontaine, dar sa nu divagam.

  In 2018, ‘ultrasii’ rezistenti (dar foarte lenesi si comozi, caci s-au prins la timp ca jocul democratic presupune munca multa, convingere de alegator, adunat de voturi, etc. asa incat au ales scurtatura recomandata de niste asa-zisi ‘intelectuali’ care le-au promis ca daca ei vor iesi in piata si vor face ca toate visele, poporul, mai tzugulan de felul lui, se va infricosa groaznic si ei vor putea rasturna puterea asa, ca la un semn, ‘adaugand’ la democratie inca o forma de preluare a puterii din mers, la neatentia adversarului politic), asadar acesti ultrasi incearca acum toate caile gresite de preluare a puterii, omitand-o pe singura corecta, legala si morala, stabilita de parintii fondatori inca din 1787 prin semnarea Constitutiei Statelor Unite ale Americii: votul popular.

  Si cum orice activitate din lume este buna cu conditia sa nu degenereze in munca, ultrasii au ales, cum am mai spus, toate caile nelegale, imorale si incorecte, doar-doar va reusit vreuna. Astfel incat, nici nu s-a uscat cerneala pe sentinta lui Dragnea, si este complet nerelevant ca aceasta nu este definitiva, ca cei mai inteligenti dintre ultrasi au inceput prelucrarea informativa a lui Dragnea: ca ce sanse mari va avea el in viata (numa’ sa se retraga de buna voie din fotoliul nr. 3 in stat), ca ce-o sa-l mai placa femeile (daca renunta si la fotoliul nr. 1 in PSD), ca ce bine se va fi uitat ‘accidentul’ din justitie al sau pana asa, pe la anu’ pe vremea asta (ca doar se stie, poporu’ e bland si iertator in esenta lui) si ca, la o adica, Dragnea ar putea sa si puna el presedintele tura viitoare, nereiesind insa foarte clar daca este vorba despre presedintele Romaniei sau despre presedintele asociatiei crescatorilor de porci din judetul Teleorman.

  Acuma a ramas sa vedem din toate aceste zbateri, cam cum sta Dragnea la capitolul ‘lecturi obligatorii’ aferente ciclului primar. Poti sa stii? Poate in Teleorman nu s-o fi predat fabula ‘Corbul si vulpea’ …

 4. PS:
  L. Dragnea a facut dovada parcurgerii lecturilor obligatorii din scoala generala.
  Vulpei (sau, poate mai corect, unchiului tehnocratului Dacian???) nu i-a iesit de data asta.

 5. hahahaha….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998