CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surse: Eugeniu Petrescu, audiat azi la DNA de un comando de procurori

0 comentarii / 2001 vizualizări / 16 februarie 2011

O echipă de anchetatori de la Satu Mare, condusă de procurorul șef al DNA Oradea, Marius Iancu, a descins aseară la București, potrivit informațiilor intrate în posesia Inpolitics, pentru a-l audia, azi, pe, de acum, celebrul Eugeniu Petrescu, în dosarul mitei de la Halmeu.

Petrescu a fost citat spre audiere la Satu Mare, dar din cauza sănătății lui precare s-a decis să vină procurorii la București. Anchetatorii vor să afle de la Petrescu cine a beneficiat de grosul mitei de 430.000 de euro oferiți unor afaceriști cu influență pe lîngă șeful vămilor, Radu Mărginean, pentru o numi în funcţie de șef al vămii din Halmeu pe Nicoleta Dobrescu. Reamintim că, acum cîteva zile, procurorii DNA care anchetează dosarul mitei de la Vama Halmeu au susţinut în faţa instanţei că mita a fost luată „în numele şi pentru un partid politic şi un şef de instituţie”. Procurorul de caz a spus că „solicitarea unor sume atât de mari, respectiv 130.000 de euro şi 300.000 de euro, în numele şi pentru un partid politic, şi un şef de instituţie, lăsând să se înţeleagă că delegarea şi numirea într-o funcţie publică se face doar pe criterii politice şi nu de competenţă, este de asemenea în măsură să provoace în rândul opiniei publice un sentiment de insecuritate şi neîncredere în instituţiile statului”.

În aceste condiții, audierea lui Eugeniu Petrescu, un apropiat al lui Vasile Blaga despre care se afirmă că, în ultimii 2-3 ani s-a lipit la tabăra lui Sorin Blejnar, șeful ANAF, poate furniza elemente cruciale legate de felul în care mita de la vămi ar fi putut îngroșa conturile de campanie ale PDL și, posibil, ale lui Traian Băsescu. Presa ultimelor zile a relatat pe larg despre statutul misterios al lui Petrescu, fost vameș cu vechime și proptele grele la vîrful PDL, care ar fi reprezentat, se pare, cureaua de transmisie a banilor între vămi și partid. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998