CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Surse: Isar trage la sefia si la privatizarea CEC

7 comentarii / 8065 vizualizări / 15 noiembrie 2019

CEC Bank ar putea marca în curînd un veritabil record, mai degrabă nedorit: abia ce a fost numită o nouă conducere, în ultima săptămînă din octombrie, că se pregătește înlocuirea ei. Cel care trage tare în PNL pentru a prelua șefia băncii de stat este Lucian Isar, soțul senatoarei Alina Grghiu și mentorul ministrului de Finanțe, Florin Cîțu.

După cîteva luni de dezbateri în interiorul Adunării Generale a Acționarilor, și după obținerea acordului din partea BNR, pe 24 octombrie era instalată nouă conducere a CEC, în frunte cu Bogdan Constantin Neacșu.
După venirea PNL la butoanele guvernării, însă, se anunță o nouă schimbare, prin preluarea șefiei de către Lucian Isar, conform unor surse din interiorul partidului. Interesant de remarcat, cu doar cîteva zile înaintea instalării noii conduceri, Isar susținea, într-o analiză economică, faptul că CEC, deținută integral de statul român, e aproape de a avea destinul Bancorex, adică faliment, și că are nevoie urgentă de listare pe Bursa de la București. În plus, el aducea acuzații dure guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pe care îl gratula cu numele conspirativ avut de acesta la Securitate:

”Este singurul mod în care nu va avea soarta Bancorex sub captura lui Manole Mugurel Isărescu. Nimeni, mai ales Manole Mugurel Isărescu, nu ar dori că CEC Bank să aibă destinul Bancorex, mai ales că în această perioada procurorii nu l-ar mai ierta pe Isărescu nici pentru șifonările de la Bancorex.
Pierderile CEC Bank au depășit 200 milioane de euro. Articolul 25 din Statutul BNR, oferă imunitate civilă şi penală în cazul supravegherii cu bună credinţă. La presiunile oamenilor serioși, Manole Mugurel Isărescu, nu știm încă ce a cerut la schimb pentru menținerea stabilă a cursului până la începutul anului, se agită să aprobe capitalizarea cu 200 milioane de euro a CEC Bank. Fără capitalizare, CEC Bank nu mai poate da creditele promise oamenilor serioși când s-a reales în sesiune extraordinară a Parlamentului. CEC Bank trebuie listată pe Bursă de la București pentru a stopa pierderile din credite făcute cu complicitatea supraveghetorului” afirma Isar. (B.T.Iacob)

foto:Realitatea Financiară

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Foarte interesant de stiut unde „tinteste” dl. Isar-Gorghiu!
  In acest caz, se naste si urmatoarea intrebare: dl. Bogdan Mihoc unde „tinteste”???
  Caci este imposibil ca tripleta de aur Vasile Citu (trezorier ING in 2008), Lucian Isar (vicepresedinte Bancpost in 2008) si Bogdan Mihoc (trezorier-sef Unicredit in 2008) sa nu actioneze organizat, pe baza unui plan bine stabilit de catre sforarii ce-i papuseaza pe cei trei de peste zece ani…

  • Ihiii, Soros a fost. Le-a dat cate 50 lei ca sa atace leul.

 2. Nu va dura sase luni si mafia se va instura la toate nivelurile.

 3. Păi și PNL-iștii își pun neamurile în funcții publice? Zicea Werner ceva de PSD-iști… că la ciuma roșie e așa, cu neamurile, etc. Măi nene…

 4. Asta e Difteria Galbena si din păcate s a instalat prin virusul Werner.

 5. Test

 6. NU se schimbă mai nimic. Totul se transformă dintr-o formă in alta. Poate la anul câștiga PSD ul reorganizat majoritatea voturilor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998