CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surse: la congresul USL vor fi desemnati premierul si candidatul prezidential

0 comentarii / 1430 vizualizări / 12 martie 2012

Liderii USL au stabilit azi organizarea, luna viitoare, a nu mai puțin de 4 congrese, în pregătirea alegerilor din acest an: 3 pentru fiecare partid component și unul reunit.

Cele trei congrese ale PSD, PNL și PC plus al patrulea al USL vor avea loc, cel mai probabil, pe 7 aprilie. Potrivit lui Victor Ponta, atunci se va decide candidatura celor trei formațiuni sub sigla USL la ambele alegeri și vor fi prezentate politicile economice pregătite de opoziție pentru perioada guvernării.

Surse din partid afirmă, pentru Inpolitics, că la congresul USL se va mai lua, însă, o decizie foarte importantă, aceea a desemnării nominale a viitorului premier și a viitorului candidat prezidențial al alianței, deși protocolul actual stipulează desemnarea pentru acest din urmă post a celui mai bine clasat politician în sondaje. Aceleași surse afirmă că decizia e o satisfacție oferită de PSD lui Crin Antonesc, din cauza înmulțirii vocilor liberale care susțin pe la colțuri că PNL riscă să dea postul de premier PSD, pentru ca apoi să fie nevoit să susțină un candidat mai bine plasat în sondaje al aceleiași formațiuni. Protocolul actual nu prevede, de asemenea, nici faptul că postul de premier ar reveni PSD.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998