CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surse: lista oamenilor lui Geoana pentru congresul de simbata

0 comentarii / 1615 vizualizări / 18 februarie 2010

Inpolitics va prezinta lista echipei cu care Mircea Geoana trage nadejde sa castige un nou mandat de presedinte al PSD, asa cum se prefigureaza ea in acest moment, ceea ce nu inseamna, desigur, ca nu ar putea suferi modificari zdravene pina la congresul de simbata.

In lipsa lui Diaconescu, Geoana se cirpeste cu Dan Sova
Refuzat de Diaconescu sau Ponta, Geoana recurge la o improvizatie: tanarul senator Dan Sova, un diletant intr-ale politicii, oricita ingaduinta am manifesta, acopera functia de prim vicepresedinte, in timp ce Liviu Dragnea ”trage” la secretar general. Desi, initial, a fost vorba de 15 fotolii de vicepresedinti, pe ultima suta de metri Mircea Geoana a decis ca 18 dintre apropiatii sai sa ocupe aceste functii. Surse pesediste ne-au precizat ca, in orele care urmeaza, in PSD s-ar putea declansa un scandal cat casa in conditiile in care, in disperare de cauza, Mircea Geoana a promis la nu mai putin de 39 de pesedisti ca, in schimbul sustinerii de la Congres, vor fi unsi vicepresedinti, deci mai mult de doi oameni pe fiecare post. Inpolitics va ofera lista acestora cu mentiunea, totusi, ca, la ora transmiterii acestei stiri, pentru trei dintre aceste posturi se vehiculau mai multe nume, nefiind luata inca o decizie clara in acest sens: Marian Vanghelie (Bucuresti), Ecaterina Andronescu (Bucuresti), Rodica Nassar (Bucuresti), Dan Nica (Galati), Ion Vasile (Buzau), Gabriel Marza (Suceava), Gheorghe Marcu (Botosani), Lia Olguta Vasilescu (Dolj), Nicusor Constantinescu (Constanta), Gheorghe Nichita (Iasi), Ioan Mang (Oradea), Ion Cindrea (Sibiu), Florin Cazacu (Hunedoara), Constantin Nita (Brasov) si Ion Toma (Olt). Aceleasi surse ne-au precizat ca acestor aspiranti la functiile de vicepresedinti li se va adauga, cel mai sigur, un pesedist din Vrancea in scopul de a asigura o cotrapondere impotriva baronului Marian Oprisan, care si-a manifestat in mod deschis, in nenumarate randuri, opozitia in fata lui Mircea Geoana.

Geoana a pierdut de musterii si parlamentarii partidului
In ultimele ore, nu mai putin de 20 de parlamentari PSD plus reprezentantii a sase filiale teritoriale i-au solicitat ex-premierului Adrian Nastase sa revina asupra deciziei de a nu mai candida la functia suprema in partid si sa-l infrunte pe Mircea Geoana. Gluma se pare ca se ingroasa in conditiile in care, in PSD umbla vorba ca Ion Iliescu pregateste un discurs incendiar, indreptat impotriva actualei conduceri, pentru Congresul social-democratilor. In aceste conditii, cea mai mare teama a lui Mircea Geoana este ca Victor Ponta isi va retrage candidatura si va sustine revenirea lui Adrian Nastase in cursa. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998