CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surse – Optiunile lui Boc: demisie dupa buget sau chemarea la DNA

0 comentarii / 1566 vizualizări / 22 noiembrie 2011

Premierul Emil Boc își trăiește ultimele zile în funcție, el fiind împins de Cotroceni spre o demisie imediat după adoptarea bugetului, peste cîteva zile. În caz contrar, Boc va fi chemat personal, la DNA, ceea ce, oricum, l-ar obliga la o demisie de onoare, pentru că un asemenea demers ar fi o premieră absolută pentru România, afirmă surse bine informate pentru Inpolitics.

Noul guvern ar urma să fie condus, potrivit acelorași surse, de către independentul Călin Georgescu, dar va fi un cabinet de tehnocrați mai degrabă după modelul guvernului Stolojan, care cuprindea și figuri independente, și figuri de partid, în egală măsură. Își vor păstra funcțiile, după toate probabilitățile, miniștri precum Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu ori Gabriel Oprea, dar vor ieși din schemă Teodor Baconschi, Traian Igaș, Gheorghe Ialomițanu, Ion Ariton, Valerian Vreme, Valeriu Tabără etc. Interesant, în locul lui Igaș este vehiculat numele fostului liberal Gabriel Berca, la Finanțe ar veni Mihai Tănăsescu, în timp ce la Externe ar putea veni Teodor Meleșcanu, sau Mircea Geoană, după alte surse.
Viitorul premier urmează să aibă o ultimă întrevedere cu președintele, după care se va aștepta votarea bugetului în parlament, în următoarele două săptămîni, pentru ca, imediat după, Emil Boc să își anunțe retragerea din fruntea guvernului pentru a se dedica reorganizării partidului în pragul anului electoral. Pînă în acest moment, premierul nu e deloc încîntat de scenariul lui Băsescu, numai că el va fi chemat personal la audieri de către procurorii DNA, în urma scandalului Apostu, în cazul în care s-ar încăpățîna să reziste pe post, ceea ce ar crea o problemă de imagine suficient de mare cît să îl oblige, oricum, la demisie. Ca o picanterie, să menționăm că declarația lui Băsescu potrivit căreia el și premierul știau de cel puțin 6 luni de neregulile de la Cluj nu a fost chiar întîmplătoare: Sorin Apostu a fost ales președintele PDL Cluj, cu sprijinul larg al lui Boc, exact la debutul acelui interval, în aprilie anul acesta. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998