CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surse: SOV ii pregateste o plingere penala lui Sebastian Ghita

0 comentarii / 1959 vizualizări / 11 mai 2012

Ziua de 17 mai, cind se va decide soarta afaceristului Sorin Vintu, e asteptata cu infrigurare de ambele parti, piritul, dar si reclamantul Sebastian Ghita. O informatie de ultima ora ar trebui, insa, sa ii dubleze ”infrigurarea” lui Ghita, pentru ca s-ar putea lasa, in cazul sau, cu ani grei de puscarie.

Concret, dupa cum aminteam zilele trecute, pe 17 mai se judeca recursul lui SOV la celebrul si controversatul proces penal intentat de Sebastian Ghita, care sustine ca Vintu l-ar fi amenintat cu moartea si detine si o asa zisa inregistrare-proba, in acest sens.
Pe de alta parte, exista informatii ca respectiva inregistrare a fost, de fapt, un aranjament al lui Ghita cu Vintu pentru a-i demonstra Elenei Udrea si lui Traian Basescu, noi sau tutori, „razboiul” pe care il purta cu SOV. Inregistrarea ar fi fost facuta de comun acord de cei doi, la solicitarea lui Ghita, pe motiv ca „nu este credibil” pentru zona PDL daca nu se cearta la cutite cu SOV, ca nu mai primeste contracte si ca, astfel, nu mai poate asigura finantarea Realitatii TV. Ulterior, desfasurarea evenimentelor a dus la ruperea Realitatii TV, iar Ghita s-a plans procurorilor, ducandu-le inregistrarea aranjata, ca ar fi fost santajat de SOV. Desi SOV a adus dovezi in instanta privitoare la faptul ca inregistrarea n-a fost decat o mascarada si a depus inregistrari suplimentare privitoare la adevaratele intentii ale lui Ghita, in prima instanta s-a pronuntat o condamnare la 6 luni de inchisoare cu executare.
Problema este ca o eventuala (si foarte probabila, zicem noi) achitare a lui Vintu la termenul de saptamina viitoare ar putea aduce complicatii suplimentare: din informatiile noastre, afaceristul intentioneaza sa depuna ulterior o plingere penala pentru denunt calomnios impotriva lui Ghita, conform art.259 din Codul Penal, care prevede ca ”invinuirea mincinoasa facuta prin denunţ sau plângere, cu privire la savârşirea unei infracţiuni de catre o anume persoana, se pedepseşte cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, in sprijinul unei invinuiri nedrepte, se pedepseşte cu inchisoare de la unu la 5 ani”.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998