CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Suspect: DNA – achizitii masive de tehnica de ascultare dupa instalarea USL la guvernare

0 comentarii / 1421 vizualizări / 19 septembrie 2012

PSD solicită Ministerului Justiției și parlamentarilor din comisiile de specialitate să verifice licitațiile organizate de DNA, anunță pesedistul Codrin Ștefănescu, care își manifestă uimirea că procurorii și-au achiziționat aparatură audio-video performantă, exact în perioada în care USL s-a instalat la Palatul Victoria.

”În ultima perioadă au apărut tot mai multe informații despre recentele licitații de achiziții publice organizate de Direcția Națională Anticorupție. Iar coincidență sau nu, conducerea instituției a constatat că are nevoie de sisteme și aparatură audio-video, extrem de sofisticate, imediat după instalarea Guvernului USL. Evident, căștigătorii licitației, pentru camere video spion, montate în nasturi și ceasuri, sau aparatură de înregistrare încorporată în telefoane mobile sunt firme ale camarilei PDL, printre care se numără și cea a celebrului personaj Petrișor Bărbieru, fost candidat al PD pe listele parlamentare. Mai mult decât atât, firmele agreate au câștigat licitații de milioane de euro, în timpul guvernelor Boc și Ungureanu, și cu alte instituții ale statului: Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Secretariatul de Stat al Guvernului, Ministerul de Interne etc.
În perioada imediat următoare, vom solicita Ministerului Justiției demararea unei anchete proprii, în acest caz, dar și parlamentarilor din comisiiile de specialitate din Camera Deputaților și Senat, ca, în baza legii nr. 279/2011 pentru modificarea și completarea OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de cesiune de lucrări publice și a contractelor de cesiune de servicii, să solicite instituțiilor abilitate verificarea licitațiilor organizate de DNA”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998