CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Suspiciuni terifiante: zeci de pacienți omorîți intenționat în spitalul ”Sf.Pantelimon”. Rafila a ordonat anchetă urgentă!

0 comentarii / 3747 vizualizări / 11 aprilie 2024

Situație șocantă la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon“ – cea mai neagră pagină din istoria medicinei românești, relatează publicația Cetățeanul, care susține că în unitatea respectivă zeci de pacienți sunt omorîți de medici pe bandă rultană, în mod controlat.

Lumea medicală fierbe la spitalul din subordinea Ministerului Sănătății, după ce s-a aflat că medici din ”cadrul secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI) ar omorî, practic, pacienții în stare critică. Medicii ar fi micșorat deliberat doza de noradrenalină prescrisă, substanță care are rolul de a ține pacienții în viață. Surse din spital spun că, în doar două zile, de joi, 4 aprilie, până sâmbătă dimineață, ar fi murit în acest mod aproape 20 de pacienți. Urmează sesizarea la Parchetul București!

„Practic, la toți acești pacienți le-a fost scăzută noradrenalina, serul care îi ținea în viață. De fiecare dată, medicii au fost cei care au făcut asta. Spuneau asistentelor că, la pacienți care aveau prescrisă în foaia de observație administrarea a 15 sau 20 mg de noradrenalină, să le micșoreze doza la doar 1 miligram. Asistentele au refuzat, așa că medicii au micșorat dozele chiar ei”, spune personalul medical din spital pentru ziariștii de investigații.

Intenția de a omorî pacienții este și mai flagrantă, potrivit personalului medical – „În unele cazuri medicii au înlocuit noradrenalina cu ser fiziologic, substanță care la acești pacienți are efect de apă de ploaie”. Noradrenalina este utilizată în tratamentul de urgență, în situațiile în care este necesară creșterea imediată a tensiunii arteriale până la valori normale, în caz de scăderea bruscă a acesteia, care îi aduce în pragul decesului. Scăderea deliberată a dozei înseamnă, spun surse medicale, condamnarea la moarte a pacienților!

Asistentele au refuzat să execute dispozițiile criminale

Aceleași surse spun că asistentele de la ATI sunt șocate și își doresc intervenția procurorilor, pentru că au copii acasă și nu vor să intre la pușcărie pentru că au fost omorâți pacienții: „Noi, asistentele, după ce plecau medicii, ridicam nivelul de noradrenalină iar la 20. Pleca medicul de lângă noi, dădeam iar doza din foaia de observație. Mi s-a întâmplat să mă surprindă medicul, să mă întrebe ce fac acolo. Le spuneam că dacă așa scrie în foaie, așa fac. Eu mă duc la pușcărie degeaba?”.

Urmare a acestor informații, am contactat membri ai personalului medical din Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon”. Unul dintre aceștia ne-a confirmat: „Informațiile dumneavoastră sunt corecte. Și eu am aflat că se micșorează deliberat doza de noradrenalină, pentru a elibera paturile din salonul ATI, după decesul provocat al pacienților. Dacă pacientul are prescrise 20 de mg de noradrenalină și i se micșorează doza la un miligram, în cel mult câteva ore intră în stop cardiac și moare (…) Cu Noradrenalina avea tensiunea 110, iar fără a ajuns la 45. Este cutremurător, oamenii aceștia trebuie opriți!”.

O altă sursă ne-a informat că motivul omorurilor în serie este cât se poate de șocant – trebuie eliberate paturile: „Recent au făcut ședință și s-a zis că gata, au început să facă curat în saloane, că s-a eliberat un salon. Cum s-a eliberat? Au murit toți pacienții!”.

Sursa ne-a spus și numele unora dintre medicii care se joacă de-a Dumnezeu cu viața oamenilor. Sunt aceleași nume de medici pe care le aflasem și noi.

Din motive lesne de înțeles, nu dezvăluim numele „doctorilor-Moarte”, pentru a nu obstrucționa ancheta procurorilor, ei fiind cei care trebuie să cerceteze acest caz fără precedent în spitalele românești!” mai scrie publicația.

Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul Sf. Pantelimon

În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuților sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătății a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate.

Totodată, în cursul zilei de 11.04.2024, managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical (nenominalizat), că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament. Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secții care să verifice aspectele sesizate. De asemenea, și Corpul de Control al Ministrului Sănătății se va implica în verificarea acestor acuzații grave legate de siguranța pacienților.
Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate și altor instituții abilitate, se arată într-un comunicat oficial. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998