CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Suspiciunile cresc vertiginos: va fi blat la confruntarea de la ASE?

2 comentarii / 3581 vizualizări / 17 noiembrie 2009

Pe măsură ce se apropie momentul marii dezbateri între candidații prezidențiali, programată la ASE, se întetețesc informațiile că se pregătește un blat de proporții între Mircea Geoană și organizatori, despre universitatea în cauză spunîndu-se, în mediile intelectuale, că a ajuns, în ultimii ani, un soi de extensie a PSD.Terenul ”neutru” e înțesat de pesediștiMircea Geoană nu a ales întîmplător, așa cum am mai punctat, locul unde să se desfășoare probabil singura înfruntare directă a lui, din această campanie, cu adversarii. Cînd a avansat propunerea, Geoană a spus că își dorește ”un spațiu necontaminat, departe de parțialitatea unei televiziuni sau a alteia”. Adevărul e cu totul altul, însă. Nesigur pe problematicile economice pe care pretinde că le stăpînește, Geoană are nevoie ca de aer de un teren prietenos, iar ASE e perfectă, din acest punct de vedere. De altfel, din informațiile Inpolitics, în academie pregătirile de culise sunt în toi, în acest sens. Pe cine se bazează, însă, Geoană, în cadrul ASE? Nu ne vom referi neapărat la profesorul universitar Dan Voiculescu, cel care predă aici de ani de zile și care e, totodată, patron al unei televiziuni ”imparțiale” pro-Geoană, cît la rectorul Gheorghe Roșca, apropiat al lui Geoană de ani de zile, ori la decanul Facultății de Economie, Dinu Marin, fost senator PSD în mandatul trecut. În prezent, Dinu Marin este șeful Departamentului pentru politici economice și financiare al PSD (vezi siteul oficial al partidului) și autor, împreună cu rectorul Roșca, al analizelor economice care îi sunt puse la dispoziție liderului PSD. Din echipa Departamentului de Politici Economice ale PSD, mai face parte şi Cristian Socol, conferenţiar la catedra de Economie şi Politici Economice din cadrul ASE. PSD l-a propus pe Socol şi ca membru al Consiliului de Administraţie al CEC. Geoană își dorește cu ardoare ca dezbaterea să fie moderată de Roșca, ceea ce ar fi ca și cum ar participa la un concurs de gineri arbitrat de celebra lui soacră. Evident, atît Crin cît și Băsescu au contestat locul dezbaterii ori implicarea directă a lui Ion Gheorghe Roșca, pentru că informațiile de mai sus sunt binecunoscute. Practic, liderul PSD forțează, în acest moment, un spectacol electoral în care el să vină cu lecția gata învățată, pe baza subiectelor la ”teză” primite dinainte de la profesori și în care să aibă, totodată, și persoane de încredere care să îi ”sufle”, în cazul în care se poticnește. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Domne cel mai mare sforar din ASE este Dinu Marin, daca vrei sa obtii ceva in ASE o functie, un post de asistent ,etc te duci cu pupici in curici la Dinu Marin care se duce si ii porunceste rectorului Pavel Nastase si binenteles ca omul se executa.
    In ASE el face toate combinatiile , a ramas in locul lui Hrebenciuc care binenteleia dat multe limbi in urechi lui Dinu Marin pentru ca la bagat in paine pe Hrebe si binenteles ca si-a primit si cadoul un loc in Consiliul de Administratie BNR desi omul este o nulitate.

  2. de accord Dinu Marin -creierul rosu si Pavel Nastase -executantul lui Marin trebuie sa plateasca generatiilor viitoare pentru ca au reusit sa creeze in ASE personaje cum ar fi: Dragos Huru, Andrei Hrebenciuc, Anca Gherman, Cristian si Aura Socol, Marius Marinas.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998