CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Sustinere pentru Big Tech: Dan Barna face lobby parlamentar pentru Google si Amazon

53 comentarii / 5177 vizualizări / 20 aprilie 2022

”Bulgaria a inaugurat la începutul acestei săptămâni un institut de informatică, inteligenţă artificială şi tehnologie. În vreme ce România se străduieşte să îndeplinească jalonul cloud-ului guvernamental şi marginalizează companiile private care ar putea să propulseze digitalizarea statului, Bulgaria alege să se folosească de expertiza şi implicarea unor companii precum Google, Amazon şi DeepMind pentru a deveni un lider regional în tehnologiile de ultimă generaţie. Preşedintele şi prim-ministrul Bulgariei au vorbit despre „promisiunea de a-i aduce înapoi acasă pe cei mai talentaţi oameni ai naţiunii”. Aşa arată o politică proactivă, construită în jurul unei viziuni, bazată pe leadership” afirmă deputatul USR Dan Barna, într-o declarație politică parlamentară. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

53 Comentarii

 1. În România digitalizarea statului a fost făcută de Sebastian Ghiță. prietenul lui Victor Ponta. Șefii serviciilor secrete de la acea vreme l-au susținut în acest demers.
  Întrebarea este dacă România are o alternativă viabilă la companiile citate de Barna. Dacă are este bine. Dacă nu are, Barna are dreptate.

  • Cele mai mari 10 companii din industria de softuri şi IT din România ce au cumulat afaceri de miliarde de euro până în prezent sunt:
   IBM (SUA),
   ORACLE (firmă evreiasca americană)
   Bitdefender (SUA)
   UiPath Inc (SUA-Olanda)
   Ericsson,
   Endava,
   Atos IT Solutions,
   Vodafone Technologies,
   Microsoft și Cognizant.
   Vedeţi pentru conformitate „Top 10 Companii de software din România“ (din RevistaBiz). Nici una nu este românească. Teamnet a lui Ghită a fost foarte departe de a se apropia de afacerile din România ale acestora. Doar Syveco s-a ridicat cât de cât, dar şi aceasta are acţionariat străin (precum cele din top 10).

   • Si Forbes Romania dădea anul trecut un top cu cele mai mari companii de software din România, după date ale ministerului de finanţe, şi nu apar decât companii străine, prima fiind Oracle, urmată Ericsson, firma adusă în România de Doru Năsui (prin firma lui, American International Radio/A.I.R.), tatăl lui Claudiu Năsui de la USR, colegul lui Dan Barna, Ericsson fiind furnizorul serviciul STS (articolul „Topul celor mai mari companii de software din România“). Acestea sunt firmele care implementează digitalizerea în România, nu amărâtele de firme ale lui Sebastian Ghiţă.

   • Tu minți Anonimule. România nu este nici pe departe digitalizată. S-au făcut abia primii pași iar despre sistemele integrate interinstituționale nici nu se pune problema. Așa că este mult de lucru în domeniul acesta. Ai încercat să porți corespondență electronică cu instituții ale Statului român? Vezi cât de departe a ajuns digitalizarea, adică undeva la piciorul broaștei.

    • Te contrazici singur prostule, doar ca să poţi te contrazici cu altul?
     Bă idiotule, prima ta postare la acest articol a fost „În România digitalizarea statului a fost făcută de Sebastian Ghiță“.
     Cine ţi-a arătat că alţii au făcut ce pui tu minţind pe seama lui Ghiţă, ţi-a arătat cine sunt de fapt cei care au făcut digitalizarea statului, aia câtă s-a făcut (de zici tu că a făcut-o Ghiţă).
     Bă tu nu poţi să urmăreşti ideile, coerenţa lor şi de aceea vorbeşti mult, că uiţi de unde ai plecat?

    • Gradul de digitalizare a statului român se afla la 21% încă din anul 2020. Până în anul 2030, gradul de digitalizare a statului român TREBUIE să ajungă la 100%, conform Busolei Digitale, strategia în domeniul digitalizării a Uniunii Europene. https://www.adr.gov.ro/gradul-de-digitalizare-a-statului-roman-se-afla-la-21-inca-din-anul-2020/

   • Gradul de digitalizare a statului român se afla la 21% încă din anul 2020. Până în anul 2030, gradul de digitalizare a statului român TREBUIE să ajungă la 100%, conform Busolei Digitale, strategia în domeniul digitalizării a Uniunii Europene. https://www.adr.gov.ro/gradul-de-digitalizare-a-statului-roman-se-afla-la-21-inca-din-anul-2020/

    • Bă, schimbi subiectul şi postezi compulsiv altceva. Tu ai zis, haoticule (la prima postare, de sus, se sub articol) ca digitalizarea S-A FACUT (deja) de cutare. Ţi s-a arătat că nu cutare a făcut ce spui (suficient sau nu, 21 sau 100%), decât în măsură insignifiantă participând firmele lui Ghiţă la asta. Acum spui altceva, schimbi subiectul. Dacă aveai servici cred că te dădeau afară în şuturi, la cât eşti de idiot sau de diversionist şi de pervers. Probabil de aia nu te-a vrut nimeni, nicăieri, cum acuzi, dom-le “preşedinte fondator“, care zici ca, de voiai, puteai sa ajungi mare politician,, mai bun ca astia de acum. Ca cine nu esti tu mai bun?

 2. Militarule, faci pe deşteptul ca să îţi verşi bolile din tine asupra unuia sau altuia.
  Mănânci căcat, căci Ghiţă a avut doar câteva contracte la câteva instituţii, relativ minore.
  Nu este semnificativ. De ce dai mă din gură dacă eşti varză?
  Microsoft (prin mega-corupţie) a făcut digitalizarea României, cretinule.
  Apoi Syveco (cu acţionariat israelian) a fost peste tot cu contracte la stat.
  Bă, tu eşti atât de prost, încât nu ai auzit de „Dosarul Microsoft“, penal? Vezi numai ce te obsedează pe tine? Un Ghiţă? Un Simion? Nu cumva să pierzi ocazia să dai în români, ca să abaţi atenţia de la marea corupţie ce vine din afara ţării şi o sărăceşte. Scârnăvie!

  • E un om cu ceva probleme, nu vă daţi seama? Ce om normal s-ar semna drept „Neamul Românesc“? Îi filează mai multe lămpi şi are un istoric de viaţă dubios.
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

   • Ghinionul vostru este ca Militaru nu vrea sa candideze si nici sa capaciteze electoratul. Mai bine priviti sondajele si treceti la treaba. Eu nu am promis nimanui ca vreau sa salvez România. Întrucâtsunt președinte fondator din anul 2011 al Asociației Neamul Românesc. am dreptul legal să-mi asociez numele meu cu Neamul Românesc. De ce voi nu vă mândriți că faceți parte din Neamul românilor???

    • Du-te bă la Socola şi internează-te vreo lună măcar.
     La Bălăceanca e aglomerat deja de salvatori d’ăştia ca tine,
     într-o lampă, care şi aia filează cu scântei.

     • De ani de zile nu face nimic (nu este angajat nicăieri sau să muncească pentru el), decât stă pe Internet şi-şi zice „Neamul Românesc“, denigrează pe unii (Biserica şi pe naţionalişti) sau îi laudă ori apără pe alţii (pe USR mai nou). Făcea şi pe securistul moral la un moment dat. Era să zic lupul moralist.

    • Când Vulpea nu ajunge la struguri, zice că erau acri şi n-a vrut ea să-i mănânce, iar Vasilică Militaru ne asigură că n-a vrut el să ajungă în vreo mare demnitate publică, spre ghinionul nostru, nu al lui.
     Candidează Militarule şi vei fi votat de toată lumea. Noi, neamul românesc, al tău, promitem!
     Auz că e sfoară-n ţară că erai deja pe felie în 2020 cu Pro România şi puneai lumea să voteze. Mai vin o dată ele alegerile, nu renunţa la idee. Eşti o mare speranţă pentru neam.

  • Gradul de digitalizare a statului român se afla la 21% încă din anul 2020. Până în anul 2030, gradul de digitalizare a statului român TREBUIE să ajungă la 100%, conform Busolei Digitale, strategia în domeniul digitalizării a Uniunii Europene. https://www.adr.gov.ro/gradul-de-digitalizare-a-statului-roman-se-afla-la-21-inca-din-anul-2020/

   • Boala grea pe tine, „fondatorule” de de toate!

 3. hahaha, primarii usr sunt ultimii in materie de digitalizare, intrebati-l pe Marius Ghilezan care a investigat asta

 4. Pentru astia care se cearta cu Militaru, le recomand sa citeasca cine era duhovnicul lui https://lumeasperantelor.ro/pe-genunchii-slabanogiti-ai-parintelui-iustin-se-cuibarea-o-femeie-goala-era-stareta-iustina/

  • E prima data când se spune că Militaru a avut (vreun) duhovnic. El nici acum nu are duhovnic (căci se crede prea înălţat spiritual) şi nu trăieşte creştineşte, cu adevărat, deşi se pretinde şi teolog. Povestea denigratoare la adresa părintelui Justin şi a stareţei Iustina o promovează chiar el adesea (ajutat şi de nevastă-sa, se pare), împreună cu alte denigrări (cum denigrează pe mulţi, în toate direcţiile), căci o urăşte şi pe Iustina, căreia i-a fost şofer şi paznic o vreme, de la bani, căci voia mai mulţi decât putea să-i dea aceasta. Cine-i Militaru cu adevarat?:
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

   • Da, am avut și am duhovnic, dar nu a fost părintele Iustin Pârvu. Aceasta este o mizerie mare la adresa părintelui. Cine vrea să mă atace nu ar trebui s-o facă așa.
    Aceasta este dovada părerii Părintelui Iustin Pârvu despre mine: https://neamulro.wordpress.com/2021/10/29/dedicatie-personala-pentru-vasilica-militaru-de-la-parintele-iustin-parvu/

    • Vasilică Militaru, postezi sub acoperire („Dragoş“) şi stai la pândă să vezi ce replică primeşti? Cred că vine timpul ca să vorbesc cu Bănescu la Patriarhie despre toate acţiunile tale şi să ţi se dea, în sfârşit, o „replică“ judiciară pe măsură, pentru toate faptele tale. Vezi că CC a decis recent (în aplicarea CPC) că faptele unuia ca tine pot fi judecate oriunde în ţară, nu (numai) la circumscripţia de domiciliu (reclamantul poate alege instanţa de judecată, aşa că degeaba de ascunzi sub adresa „Asociaţiei Neamul Românesc“).

     • Vorbeste cu Vasile Banescu sa anihileze acest cuib de legionari curvari si perversi de la Petru Voda cu Militaru in frunte.

     • Iti recomand doua nume.Parintele Agaton si parintele Hrisostom care au plecat din Manastirea Petru Voda. Sa-ti spuna ei cum i-o sugea Iustina soferului Militaru.

  • Blogul la care e dat link-ul corespondează cu Militaru de aproape un an, el trimiţând ceva texte (ca şi acesta). Şi comentariile de dedesupt îi aparţin lui Militaru, căci fac trimiteri completatoare la texte ale lui (sub acoperire) din principalele lui oficine de denigrare a Bisericii (rezistenta.ro şi blogul dragosvasiliescu), în care îşi varsă mizeriile, fiind chiar teza lui mânjitoare că: „Părintele Justin Pârvu nu a fost niciodată hirotonit preot în cadrul B.O.R.“ (adică cum nu a fost nici el). „Dragoş“, tu eşti chiar Militaru sau eşti VIM?

   • Adunatura aia de curvari si tarfe in care s-a pripasit si Vasilica Militaru. Regula asta la calaugarite de le mergeau fulgii. Daca tot vreti sa-i faceti proces lui Militaru, intrebati-l pe Vasile Banescu despre bordelul ala din Petru Voda. IPS Teofan si Preafericitul Daniel stiu totul.

 5. Cu adevarat, Militaru nu este ceea ce pare. Dar ce nu ati spus voi este adevarul. Militaru nu a intentat procese penale ci procesiuni sexuale impotriva unor maicute (mai cu titze).din Petru Voda. O adunatura de tarfe si curvari cu pretentii de legionari si aparatori ai Neamului Romanesc s-au adunat acolo la Manastirile din Petru Voda.

  • O mostra despre cine este acest Militaru. Filoteu a fost bun prieten de regulat calugaurite cu V.Militaru. S-au certat de la gagici. https://dragosvasilescu.wordpress.com/tag/filotheu/

   • „Dragos” (Vasilescu?), eşti (cu) acelaşi diavol care este şi în Vasilică Militaru. Voi sunteţi una. Narcisist şi mega-grandoman, lui Militaru chiar îi place, de fapt, să spui că el ar fi pus-o cu maica Iustina (e tare mândru de minciuna asta), şi că e legionar, ceea ce spui tu. Deşi e duşman şi legionarilor. Tu eşti el, de fapt, cel puţin în esenţă, iar cum Militaru s-a deconspirat ca postând sub n entitati, inclusiv „Dracu Gol” (aici şi pe Naţional), e şi mai clar că voi sunteţi una şi aceeaşi mizerie, care maculaţi şi în Joia Mare.

  • Ce eşti de la SRI „să ştii“ asemenea lucruri? Mai degrabă sunt amăgire diavolească poveşti din acestea, din ură faţă de oameni şi din gelozie şi pizmă împotriva celor care ar putea aspira către sfinţenie. Diavolii si neputinciosii vor să îi tragă în jos sau să-i mânjească. Şi chiar şi SRI e supraîncărcat de delaţiuni (informări) mincinoase şi amăgitoare, pe care le stochează în eventualitatea unor confirmări ulterioare, dar mai poate cade şi el pradă amăgirii şi să raporteze greşit, deşi încearcă să se ferească, poate (când nu lucrează şi el la comandă). De aceea rapoartele SRI nu pot fi privite decât ca indicii, nu ca probe, iar „procurorii“ (reali sau de ocazie) trebuie să fie atenţi cu ele.

   • Bai labagiule, mi se scarla-n barla de sfinteniile tale. Ai vrut adevarul despre Militaru, nu rahaturile tale, ti le-am spus. Acum tu o iei cu diavolii? Esti vreun onanist de calugar. Vrei sa fii profesionist? Informeaza-te si las-o dracu cu sfntii tai. Asta-i cuibul de legionari fanatici de la Petru Voda. Punct.

    • Ti-ai dat arama pe fata, indracitule! Sta adevarul la diavol? Zi cine esti si sustine ce spui cu probe. Asa se spune adevarul.

     • Mars!

     • Bai labagiu de calugar. Voi sunteti cu indracitii si cu diavolii in gura. Va credeti sfinti, curvari parsivi si-i faceti pe toti ceilalti indraciti. Mortii ma-tii de calugar pervers. Mars la Manastirea ta, jigodie de rahat. Du-te in plm cu Militaru al vostru cu tot.

    • Lucrez in ministerul de Interne

     • Tu lucrezi in MAI cum lucreaza si Militaru. Daca nu cumva tu esti Militaru. Postezi la comentariile lui ca sa-i faci astuia imagine. Ce spui tu nu are nicio valoare. Adevarul este ca Militaru este un bandit legionar care le-a tras-o la greu calugauritelor din Petru Voda.

 6. Stareta Iustina, o poama buna de calugaurire. Acest Militaru a fost vreo doi ani soferul acestei tarfe. A renuntat la el pentru ca nu i-o servea bine. Monahul Teodot stie multe.
  https://dragosvasilescu.wordpress.com/tag/iustina-bujor/

  • El a vrut, dar a fost refuzat cu repulsie si indepartat. Aflase si nevasta-sa ca hartuieste calugaritele, speriindu-le si tulburandu-le cu poftele lui bolnave.

   • Nu mai am timp de discutii cu toti labagiii.Bagati la cap cine este cu adevarat Militaru cu toata sleahta aia imputita de la Petru Voda. Iustina i-a zguduit mielul lui Militaru prin masini de i-au iesit spume la gura. Asa i-a tras-o si mosului ala de Iustin. Gata, te las ca am si alta treaba.

    • Du-te pe pustii, ca nu te tine nimeni pe langa manastiri.

     • Ce nu-ti convine? Acum o dai cu diavolii? Nu-ti convine ca Iustina i-a supt-o si lui Iustin? Aia cu blogul Lumea Sperantelor dupa ce s-a saturat sa i-o suga lui Teodosie acum da singura din goarna din dosarele pe care tot Teodosie le-a pregatit impreuna cu ea. Vezi ce spune si tarfa asta despre ce stia Teodosie de colegii lui din Sinodul sulii lui Pangratie.

    • Calomnia, tertipurile (diversiunile) şi minciuna sunt armele voastre. În plus stereotipurile comportamentale şi ţintele voastre sunt aceleaşi, mai ales călugării. Procesele de intenţie făcute altora şi celelalte metodele de „terorism intelectual“ vă sunt tot identice. Voi sunteţi una. Narcisist şi mega-grandoman, lui Militaru chiar îi place să spui că el ar fi făcut rele monahilor sau monahiţelor. Ar fi mândru de asta. Tu eşti el, de fapt, cel puţin în esenţă, iar cum Militaru s-a deconspirat ca postând sub n entităţi, inclusiv drept „Dracu Gol” (şi aici şi pe Naţional), e şi mai clar că voi sunteţi una şi aceeaşi mizerie, care maculaţi Biserica şi în Joia Mare.
     Parcă plecai „la treabă“ pe pustii, unde e locul cel mai potrivit pentru diavoli. De te-ai mai întors? (Exact aşa face peste tot şi Vasilică Militaru, întotdeauna.)

     • Si mai spui ca lucrezi in Ministerul de Interne. Esti un labagiu de calugar care ti-ai tras-o si tu prin Petru Voda ca si Militaru si acum vrei sa-l scoti basma curata. De cand Ministerul de Interne se ocupa cu apararea Bisericii. De ce nu esti la denii bai scheosule. Poate scoti dracii din tine si din popii tai curvari de la Petru Voda.

     • Punct?

 7. Domnule Bogdan Tiberiu Iacob, am crezut că postările de pe Inpolitics.ro sunt un forum de dezbatere asupra subiectelor pe care le supuneți atenției cititorilor. Remarc faptul că există niște postaci care se ocupă doar cu atacuri la persoană. Apogeul a fost atins astăzi când acești postaci anonimi au adus acuze nefondate și mizerabile la adresa părintelui Justin Pârvu, un adevărat duhovnic al Neamului Românesc. Am stat lângă părintele Justin timp de mai bine de zece ani și l-am apreciat pentru toată activitatea sa misionară de slujire a Neamului Românesc. Pentru a nu da prilejul continuării unor astfel de blasfemii, mă retrag de pe acest site. Vă rog să remarcați faptul că eu m-am rezumat la comentarii pertinente pe subiectele abordate. Vă urez succes.

  • Pleaca bulangiule. Uite o amintire cu banditul ala legionar Iustin. Asta v-a invatat ala de-l pupati toti si mort si asteptati pe la mormant sa va faca minuni. Tu erai cu camera de filmat, haimana lergionara. https://www.youtube.com/watch?v=ZoxNjWSU1tU

   • Ti-ai gasit deja noua identitate cu care sa faci mizerie aici de acum inainte? Parca ziceai ca ai treaba… pe pustii, cum le e mai potrivit celor ca tine.

  • Chiar şi prima lui postare la acest articol, primul comentariu la articol, în afara subectului, era un atac la Sebastian Ghiţă şi la „serviciile secrete“. Peste tot, tot timpul, atacă ba AUR, ba pe Geoorge Simion, ba de Şoşoacă, ba naţionalismul, ba Biserica, ba vreun serviciu „secret“, ba nu ştiu ce autori, ba pe cine îi năzare sau are el boală. Apoi spune, minţind, că el este un comentator onest, pe subiect (deşi nu este), dar că el este cel atacat, deşi proba că el începe să atace e vizibilă peste tot (şi la acest articol). E ori un ticălos fără margini, ori bolnav la cap.
   Tot timpul spune că se retrage după ce tulbură apele, peste tot vorbind în afara subiectului, pentru a aduce vorba împotriva celor pe care vrea să îi denigreze, apoi revine mai virulent, cu identităţi sub acoperire sau furând identităţi reale (ale unora care nu ştiu că li se foloseşte numele) ori chiar sub numele lui.
   Acum va ataca probabil şi mai virulent, sub acoperire, Biserica şi pe Patriarh, mare lui duşmănie şi ură.
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

   • Mars la Biserica si la Patriarh. Acum daca am rezolvat cu Militaru, urmezi si tu Calugar labagiu anonim deconspirat. Daca nu te linistesti si tu, te trimit la Iustina sa ti-o morfoleasca de o sa-ti sara toti flocii tai calugaresti. Hai sterge-o de pe situl asta la nationalistii tai.L-ai uitat pe InTarziatul care, ce sa vezi, a dormit vreo saptamana prin paturile Iustinei in loc sa doarma in Manastirea de calugari de la 1 km distanta. https://www.facebook.com/photo/?fbid=136443062269463&set=pcb.136443272269442
    Quod erat demonstrandum demonstratum est!

    • Stai în căcatul mă-tii, lepădătură. Eşti tot Vasilică Militaru, diversionistule.

 8. Eu înțeleg și cred că e corect și bine că fiecare cititor să-și spună ( scrie) punctul de vedere, dar că într-un site serios să apară comentariile astea de o penibilitate rară…..puțin spus jenant. Afară cu neghiobii ăștia !

  • Sunt cu totii IT-isti care sunt suparati ca in Bulgaria merge mai bine.

 9. Ce merge mai bine in Bulgaria? Trotineta electrica?
  Şi Dan Barna, şi preşedintele şi prim-ministrul Bulgariei sunt doar nişte saci de vorbe goale. Iar Dan Barna e ăla care tasta în gol, în mare viteză, pe lângă laptop (crezând că nu intră în cadrul filmării) ca să creadă fraierii telespectatori că el e mare calculatorist şi IT-ist. Aşa valoare au şi vorbele lui în această privinţă a digitalizării, precum tastarea lui în gol.
  Toţi sacii de vorbe goale se bagă singuri în seamă să pară că au treabă şi se pricep la ceva, cum face şi acest Vasilică Militaru (auto-intitulat „Neamul Românesc“), de tot comentează pe acest web-site.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998