CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tabara Lazar se intareste: securistul Hertei Muller si fiul disidentului Ursu

1 comentariu / 2800 vizualizări / 13 aprilie 2019

Procurorul General Augustin Lazăr primește întăriri: în corul susținătorilor săi, direcți ori ba, au intrat azi fiul disidentului anticomunist Andrei Ursu, la braț cu fostul securist timișorean Radu Tinu, cel responsabil de ”obiectivul” Herta Muller.

După ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a prezentat scuze publice fiului disidentului Gheorghe Ursu pentru că memoria i-a jucat o festă și l-a confundat cu un alt personaj, Andrei Ursu a reacționat violent din nou, cu o contra-scrisoare în care îi aduce osanale fostului procuror comunist Augustin Lazăr, ceea ce ar putea explica și vehemența tonului său din ambele ieșiri publice.

”Dacă domnul Călin Popescu-Tăriceanu se preface că nu vede miza politică a propriului demers, eu cred că poporul român nu suferă de aceeași miopie și o vede. Voi încerca însă să i-o explicitez domnului Președintele al Senatului din nou:
Domnia sa a încercat să profite de numele tatălui meu, și încearcă în continuare din răsputeri să își asocieze abuziv numele pătat în dosare de corupție, cu cel al unui disident ucis de Securitate, exclusiv pentru a-l ataca, de pe o poziție de „apropiat al opozanților”, pe Procurorul General, pe care-l acuză de „prigonirea opozanților”. Este știut de toată lumea că domnul Călin Popescu-Tăriceanu este nu doar din ultimele zile, de când cu Aiudul sau Dosarul Revoluției, în acest război cu Procurorul General și cu „sistemul paralel și nelegal de putere”, respectiv DNA-ul. Și anume, de când politicianului ALDE i-au fost descoperite actele de corupție și DNA-ul i-a făcut dosare în acest sens. Deci nu pentru vreun rol în dosarele opozanților anticomuniști sau în cel al Revoluției îl atacă domnul Călin Popescu-Tăriceanu pe Augustin Lazăr de câțiva ani încoace. Îl atacă pentru că acesta din urmă s-a luptat să fie pedepsite actele de corupție ale politicienilor din România. Evident, și cele ale domnului Călin Popescu-Tăriceanu.” scrie fiul disidentului.

Un alt ajutor nesperat vine pentru Augustin Lazăr de la celebrul securist Radu Tinu, șef adjunct al Securității Timișoara, condamnat la închisoare pentru reprimarea revoluției din 1989. Tinu a fost ofițerul care s-a ocupat de urmărirea și hărțuirea scriitoarei Herta Muller, laureată a premiului Nobel pentru literatură, fiind cel care, propria mărturisire, îi plantase microfoane în casă. Exemplu de retorică securistică: într-un interviu, Tinu declara că Herta Muller nu fusese dată afară de la catedră pentru pozițiile sale, ci pentru că fuma în clasă, la ore și era urmărită de securitate pentru că avea relații cu spioni străini. În plus, mai și scria prost, în opinia securistului. Același Tinu declara acum cîțiva ani, spre oroarea lui Gabriel Liiceanu, că istoricul Lucian Boia ar trebui împușcat: «Ce dulce ar fi glonţul patriei pentru individul ăsta…». Ulterior a retractat: ”Ăsta nu merită nici împuşcat derbedeul ăsta, că e un derbedeu”.

Acum, securistul de odinioară e în aceeași tabără pro-Lazăr cu Liiceanu și restul GDS și are noi motive de revoltă, pe Facebook:

”In ce hal au ajuns cei care conduc tara asta……????!!!!! Cei doi asa zis deținuți politici de ieri de la Cotroceni , doi impostori!!!!! Pe unul îl cunosc bine. Munteanu Ion, fost lt col de securitate, șef de serviciu în aparatul central, inteligent, bețiv și șpăgar…… A fost trimis în judecata pt ca lua șpagă de la studenții străini pt a le prelungii șederea în tara, pentru a le pune pile la examene….. asta a fost disidenta lui Munteanu!!!! Celalalt, ceva milițian fără toate țiglele pe cap (am auzit). Vai de tine, ROMÂNIE.” (B.T.I.)

foto: cotidianul.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cam care e diferenta dintre Andrei Plesu si Misu Plesu? Probabil mai mica decat aia dintre Gheorghe Ursu si Andrei Ursu. Ultimul crede ca simulacrul de lupta anti-coruptie sanctifica.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998