CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Tacere suspecta a premierului Citu in scandalul centrelor secrete de vaccinare

6 comentarii / 2550 vizualizări / 7 iunie 2021

La jumătatea lunii martie, în plin scandal al centrelor de vaccinare ”de circuit închis” date în vileag de fostul ministru al Sănătății, USRPLUS îl soma pe premierul Florin Cîțu, printr-o interpelare parlamentară, să răspundă cu detalii la spinoasa întrebare: au existat cetățeni privilegiați care s-au vaccinat peste rînd? Suntem în luna iunie, termenul legal a fost depășit de aproape trei ori, iar Cîțu tace mîlc.

Ce i-a solicitat USRPLUS prim-ministrului, prin deputatul Mihai Polițeanu:

”În contextul discuțiilor din spațiul public, al declarațiilor făcute de către mai mulți membri ai executivului, inclusiv de către dumneavoastră, prin care se sugerează că datele făcute publice de către Ministerul Sănătății privind procesul de vaccinare anti-COVID 19 ar fi de natură sensibilă pentru securitatea națională sau ar fi necesitat o procedură specială de avizare, trebuie făcute niște clarificări cu privire la faptele despre care se discută în spațiul public.
În plus, faptul că accesul Ministerului Sănătății la platforma data.gov.ro a fost blocat timp de mai multe zile reprezintă o ingerință gravă în activitatea acestuia.
Prin urmare, vă rog să răspundeți, în scris, următoarelor întrebări :
1. Au existat locuri în care cetățeni români au fost vaccinați anti-COVID19 și care au fost clasificate drept secrete de stat?
2. Dacă da, care a fost nivelul de secretizare?
3. Dacă da, vă rog să-mi puneți la dispoziție actul prin care s-a aprobat ca denumiri sau adrese ale centrelor de vaccinare anti-Covid 19 să fie clasificate ca secrete de stat.
4. Cine a luat decizia ca Ministerul Sănătății să nu mai aibă acces și drept de publicare pe platforma de date deschise data.gov.ro?
5. Care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii și în baza cărui act normativ a fost luată această decizie?
6. Vă rog să îmi puneți la dispoziție decizia scrisă privind ridicarea dreptului Ministerului Sănătății de acces la data.gov.ro”.

Cum spuneam, de aproape trei luni, premierul Florin Cîțu nu suflă o vorbă despre centrele secrete de vaccinare, deși termenul legal de răspuns a expirat din 17 aprilie. Pe de altă parte, e interesant de remarcat că nici USRPLUS nu a mai răscolit problema, revenind cu o nouă întrebare, conform practicilor uzuale. Semn că useriștilor le-a dispărut curiozitatea civică odată cu încheierea temporară a tensiunilor din interiorul guvernării. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Pai cum morcâțù sa de în primire pe cei care au beneficiat de serul salvator de vieți? Vrei sa apară foaia matricola și mesajele de iubire din America?

 2. Cum, necum, intrebarea vine tot de la USR, nicidecum de la PSD. Ar fi trebuit subliniat in articol si acest asp[ect, nu nuami faptul ca Citu tace malc. Pesedeaua, prin vocea autorizatului si imputernicitului Maharaja nici ea nu sufla o vorbulita, desi problema e clara si pusa pe limbajul acestui site suna cam asa: institutiile dadura m–ie la populime. Iar pesedeaua se pozitiona alaturi de ele, normal.

  • Văd ca tu sugi pula zilnic

   • Gicule, vad ca tu esti filozofu de serviciu al sitului.Bey leguma, ii spune Ford Puma, cu :m” si nu cu „l” si nu se suge ci, intreab-o pe Larguta, ca tot se fabrica la Craiova

    • Legătura ar fi în lavabila de pe blocurile din centrul Craiovei, infracțiune constatată de procurorii pulii SRI.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998