CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tacere suspecta: ambasadorul SUA stie ca sefa DNA e istorie?

1 comentariu / 8018 vizualizări / 3 octombrie 2016

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, riscă să dezamăgească profund congresul american. Motivul? Pasivitatea fără precedent față de scandalul Kovesi, deși, ne amintim cu toții, încă de la audierea în Senat i se ceruse să aibă grijă de șefa DNA. Ori, poate, Klemm știe deja că Laura Kovesi e istorie?

Anul trecut, la audierea lui Klemm în Senatul american, de către Comisia de Politică Externă, pentru postul de ambasador la București, senatorul republican Ron Johnson i-a amintit acestuia că în vizita sa din România, din iunie 2014, a întâlnit o „femeie incredibil de curajoasă”, pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA. „Sper că vă veţi asigura că rămîne sprijinită de Guvernul României”, i-a spus Ron Johnson lui Klemm.

Ciudățenie maximă, însă: exact în cel mai greu moment din viața lui Kovesi, cînd e atacată din toate părțile și pe multiple teme, ambasada SUA, altădată atît de vocală, tace mîlc. Ca și restul ambasadelor ”vocale”, precum cea a Olandei, Germaniei, Marii Britanii șamd.

În martie, într-un interviu la Digi 24, Kovesi remarca public faptul că ambasada SUA a sprijinit-o în momente grele: „De foarte multe ori a luat poziție și atunci când stabilitatea instituțională sau atunci când independența instituției a fost afectată. Să nu uităm situațiile din 2013, când aproape întreaga conducere a DNA a fost decapitată printr-un ordin, când datorită unor dosare instrumentat de DNA s-a încercat schimbarea șefilor din DNA, să nu uităm că a fost marțea neagră când s-a încercat modificarea esențială a anumitor legi. Iată că intervenția cetățenilor și a ambasadelor ne-a salvat”.

Laureata premiului „Femei curajoase din întreaga lume”, oferit de ambasada SUA, are acum mai multe probleme ca oricînd.

E atacată pînă și-n presa din SUA, într-o publicație, The Hill, care-l are editorialist pe fostul strateg al lui Dan Voiculescu, recte Dick Morris, și l-a avut pînă recent și pe partenerul de campanii al lui Tal Silberstein, l-am numit pe James Carville. (Asta, apropo de ce conexiuni pot fi folosite la momentul oportun)
Cu toate astea, Hans Klemm nu suflă un cuvințel, de zile-n șir.
O posibilă explicație: americanii știu, deja, că Laura Kovesi e istorie și nimic nu o mai poate salva. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Da, Doamne!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998