CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tanase: Adevaratul motiv al formarii aliantei PNL-PSD

11 comentarii / 5806 vizualizări / 27 noiembrie 2021

Politologul Stelian Tănase lansează o explicație inedită a formării neobișnuitei alianțe PNL-PSD, el susținînd, pe Facebook, că motivul e teama autorităților de o revoltă a cetățenilor români.

”Explicația cea mai valabilă pentru formarea Coalitei stînga/dreapta, PSD/PNL, este aceea că în fața crizelor (politică, economică, socială) clasa suprapusă a hotărît să își unească forțele pentru a nu fi răsturnată de o revoltă a societății românești. Este așadar o alianță toxică, reacționară, îndreptată împotriva – nu în favoarea – celor mulți în vederea salvgardării prilvilegiilor sale. Numirea unui general în fruntea guvernului este expresia acestei crize și a soluției aplicată acestei crize de clasă suprapusă pentru a supraviețui la putere și a avea acces la resurse în continuare” a scris analistul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. nu analistul, ci fictionarul
  fireste ca si fictionarul se poate aventura sa analizeze scena politica
  Stelian Tanase este fictionar, nu analist
  o analiza politica despre alianta PNL-PSD – eveniment care nu s-a produs inca – ar trebui sa rememoreze trei miscari produse in ultimii patru ani 1. dupa epoca Dragnea, PSD s-a reformat, s-a europenizat, i-a dat afara pe retrograzi; 2. anul trecut, de alegeri, PNL si-a deschis larg portile pentru PSD; 3. pentru prima data in ultimii 30 de ani, intre PSD si PNL s-a stabilit o retea de vase comunicante, de insertii adanci, transpartinice, transdoctrinare. Alai
  Alianta este coapta inca din 2017. Cne are urechi de auzit si ochi de vazut sa auda si sa vada tot ce s-a pritocit in acesti ani, Alianta nu e o surpriza. E o reteta elaborata de meseriasi in laboratoarele statului profund, dincolo de Iohannis si de impotenta dreptei romanesti

  • S-a schimbat textul propagandei securiste pentru proști. Pesedeaua leșinată n-a mai dispărut așa cum era estimat până în urmă cu o lună, ci s-a reformat profund după 2017. :))))))))))))))))))

   Securiștii Ciolacu, Tudose, Dâncu și Grindeanu reprezintă exact garanția reformării doi și-un sfert și a alianței prin subordonare cu SRI. :)))))))))))))

 2. AHA, AM INTELES ACUM DE CE ADUNATUR PRO IOHANNISTA ZISA GUVERN DA PROSTIMII CATIVALEI LA PENSII SI ALOCTII SI SALRII.iNTRE TIMP CALAUL NZIST AL ROMNIEI RAMANE C UN TRNTORDE LUX COCOTAT IN PALATUL COTROCENI. Nu-i asa tov.Tanase?

 3. Bate campii. O revolta a societatii romanesti? Poporul roman nu reactioneaza la nimic.

  • De unde atata spirit civic, daca noi n-am avut o clasa sociala unita in sindicate, altceva decat o țăranime individualista? Nu avem traditie in a ne uni eforturile spre o cauza comuna, suntem dezbinati ca oile fara stapan. Strainii stiu asta si exploateaza situatia.

 4. Tanase ,tot Tanase ! Cine mai pune botul la ce spune” (h) elitistul” asta .A uitat cap patrat ce bine a dus-o TVR ,cind era mare stab acolo ? Dar romanasii au tinere de minte scurta si baga in seama toate -cum ii numea Limbriceanu in ’90- LICHELELE .Vorba aia „Vax populea vax Dei ???? „

 5. Un trotkist la pensie… Din aceeasi unitate cu Volodea Tismaneanu.

 6. Tanase aberează așa cum o face de câțiva ani buni.
  PNL a luat PSD la guvernare ca să se înece amândoi, așa cum înecatul trage și salvamarul sub apă în zbaterea disperată. Se spune (nu știu în mod direct) că pentru a salva un înecat disperat, trebuie să îl lași să înghită mai multă apă, să renunțe la lupta instinctuală și apoi te poți apropia de el și îl aduci la suprafață. Altfel te omoară împreună cu el. Bine, salvatorii profesioniști au o plută cu ei pe care o folosesc în acest scop.
  PSD s-a oferit să se înece cu împreună cu PNL de gât. La ordinul securiștilor care au capturat PSD care doresc recredibilizarea PNL.
  Ce ar fi trebuit să spună Tănase este că asistăm la scenariul clasic de vase comunicante. PNL, partidul ororilor, PSD, partidul care contabilizează autogolurile PNL, numai ca după pauză, să dea pase la PNL lăsându-i să mai și înscrie.

 7. Tanase are dreptate, exact despre asta e vorba!Castele care au pust stapanire pe Romania- politicieni, securisti, magistrati, functionarimea,multinationalele- se tem de revolta supusilor care va veni cu siguranta la anul!De aceea, si-au unit fortele pentru ca electoratul nemultumit sa nu mai aiba o alternativa reala…

 8. Pentru ca nu l-a numit la TV pe el sau pe partenera sa. Ce tot isi dau pareri asti care traiesc in universuri paralele..Cum nu mai au acces la ciolan incep sa critice.

 9. România nu va mai fi ce a fost niciodată,multinattionalele ,băncile și toate semințiile lumii ne-au transformat țară într-o colonie și o storc de bogății ,iar poporul este mai sărac ca nici odată….trist este faptul că toti acești străini văzând câți conationali trădatori avem ,ne disprețuiesc și ei și astfel fac ce vor în țară noastră ex : amestecul ambasadelor străine în politica țării.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998