CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tariceanu, achitat de ICCJ

2 comentarii / 1646 vizualizări / 7 decembrie 2021

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, azi, achitarea fostului preşedinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale. Deși e vorba de prima instanță, foarte probabil sentința va rămîne definitivă, întrucît un apel al procurorilor e greu de conceput în condițiile în care ei înșiși au solicitat achitarea.

Este vorba, conform Agerpres, despre dosarul în care Tăriceanu a fost trimis în judecată de Parchetul General în decembrie 2020, fiind acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, deşi acesta din urmă avea o decizie definitivă în instanţă prin care a fost declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică.
Decizia instanţei vine după ce procurorul de şedinţă desemnat în acest caz, Irina Kuglay, a solicitat, la ultimul termen de judecată din 9 noiembrie, achitarea lui Tăriceanu pe motiv că textele de lege în baza cărora fostul preşedinte al Senatului a fost trimis în judecată „generează confuzie”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. […] e greu de conceput în condițiile în care ei înșiși au solicitat achitarea, notează InPolitics.ro.   Este vorba despre dosarul în care Tăriceanu a fost trimis în judecată de […]

  2. […] e greu de conceput în condițiile în care ei înșiși au solicitat achitarea, notează InPolitics.ro.   Este vorba despre dosarul în care Tăriceanu a fost trimis în judecată de […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998