CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Tariceanu ataca Acordul de la Cotroceni: ”Iohannis pune presiune pe judecatorii CCR”

8 comentarii / 3094 vizualizări / 12 iunie 2019

Președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, desființează în termeni duri Acordul politic inițiat de Klaus Iohannis care se va semna mîine la Cotroceni, atrăgînd atenția că acesta e emanația unui referendum care ar putea fi invalidat de CCR.

”Deşi Curtea Constituţională a decis astăzi amânarea dezbaterilor cu privire la verificarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, dl Iohannis dă dovadă de dispreţ faţă de rolul instituţiilor din statul român şi anunţă că la Cotroceni, mâine, îşi aduce apropiaţii să semneze aşa zisul Acord Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

Nu este decât o nouă dovadă de disperare din partea preşedintelui şi de lipsă de respect faţă de rolul instituţiilor din statul român. Curtea Constituţională anunţă, tot azi, că un motiv al amânării deciziei este şi existenţa unei contestări a decretului preşedintelui de convocare a referendumului şi, ca atare, a referendumului în sine. Şi atunci, care este graba dlui Iohannis în a forţa semnarea acestui Acord? Dacă judecătorii CCR vor decide că, poate, întrebările la acest referendum nu au fost constituţionale, atunci ce valoare va avea acest Acord impus de dl Iohannis? Sau, dl Iohannis consideră că prin semnarea acestui Acord de către câteva partide va putea pune presiune pe judecătorii Curţii Constituţionale, astfel încât să ia o decizie favorabilă domniei sale?

Am spus de la început că dl Iohannis, prin includerea în acest Acord a altor teme decât a celor pe care s-au pronunţat românii la referendum, nu a făcut altceva decât să deturneze scopul acestui referendum. O deturnare a scopului referendumului în interesul strict electoral al dlui Iohannis. Şi acum avem o nouă confirmare a acestui ţel electoral: dl Iohannis îşi adună la masa de la Cotroceni noua sa “familie”, pe cei pe care îşi doreşte să îi folosească în lupta pentru răsturnarea Guvernului legitim PSD-ALDE. Căci, din nou, nu poate fi întâmplător momentul în care forţează semnarea acestui document de către doar o parte dintre partidele politice, exact înainte de votul pe moţiunea de cenzură.

După ce președintele a anunțat intenţia acestui Pact, ALDE a spus că un asemenea document trebuie să fie rezultatul consultărilor între partidele parlamentare. Trebuie să fie un document care să însumeze propuneri de la toate formațiunile politice, nu doar o hârtie impusă de un președinte aflat în campanie electorală. În profund dispreţ, deși tema statului de drept este una omniprezentă altfel în discursul său, dl Iohannis a ignorat propunerile pe care le-am făcut alături de colegii din ALDE.

Dl Iohannis nu înţelege ce înseamnă rolul preşedintelui, cel care ar trebui să asigure coeziunea în societate şi să elimine conflictele.

Din nou, dl Iohannis are un discurs care, în loc să unească o ţară şi o clasă politică, nu face altceva decât să dezbine şi că creeze o variantă de “democraţie” pentru domnia sa şi prietenii domniei sale.

Dl Iohannis se îndepărtează astfel tot mai mult de la rolul constituţional de preşedinte al tuturor românilor şi de preşedinte deasupra partidelor politice şi devine, de facto, liderul opoziţiei politice” scrie Tăriceanu, pe Facebook. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. O chestie logica, numai ca nimeninu are curajul sa o remarce…

 2. Wow, „new” kid in town! A inviat tataie. Bre mosule, dar chiar nu intelegi ca nu mai interesezi pe nimeni, ca esti expirat si epuizat si ca provoci numai dezgust ca sluga a pesedelei? Nu intelegi ca pesedeaua va mai lua vreo 5-8 % si la anul si poate ca si in 2024, pe cand tu, Chitoiu, Gerea, Norica si Renate veti fi numai oale si ulcele? Nu vezi cat esti de defazat de realitate?

  • Dece mori tu de grija altora?

   • Pentru ca nu poti rata pe unul ca Tariceanu cand vine vorba sa asisti la spectacolul lumii

    • Și SRI va avea soarta oricărei entități de pe Terra.

 3. Vad ca Tariceanu e din ce in ce mai agitat. Cu sprinteneala caracteristica varstei a realizat si el, in sfarsit, ca a facut buba la europarlamentare. E disperat, deprimat si dezorientat de prea multele evenimente care dadura peste dansul si face eroare peste eroare.
  In loc sa iasa de la guvernare cu partiduletul lui de kko si sa incerce sa mai dreaga busuiocul, cat de cat, tataie rateaza si ultima ocazie de a iesi onorabil de la guvernare. Practic, i-au luat-o altii inainte si evenimentele insele inaintea tuturor.
  Ar fi preferat si el sa iasa de la guvernare, fapt pentru care a aruncat pe piata, de sanchi, pretextul cu „recalibrarea” pozitiei ALDE fata de PSD. Numai ca, venira astia cu motiunea si ii stricara toate jocurile. Acum, tataie a ramas ca magarul intre doua capite de fan. Caci daca motiunea pica, ALDE ramane sa se faca de kko intr-o guvernare sinucigasa, in calitate de sluga a Viorichii, adica o va lua in mana. Iar daca motiunea trece, va muri tot sluga necalibrata, adica o va lua direct in gura, fraierul.

  • Observ agitația președintelui Senatului în timp ce eu nu mai dorm noapte deși sunt prost ca ea.

 4. @Opinați că Tăriceanu nu se consultă democratic, în interiorul partidului, nici cu Meleșcanu, nici cu Norica Nicolai și probabil nici cu alți lideri de la ALDE ,referitor la mesajele politice ale ALDE, fapt vizibil și în scorul electoral al partidului, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998