CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tariceanu ataca la baioneta: plingere penala impotriva lui Orban pentru sfidarea Constitutiei

11 comentarii / 2915 vizualizări / 7 iulie 2020

Gestul premierului Ludovic Orban de a instiga românii la nerespectarea Constituției l-ar putea costa scump: fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunță că va face demersuri pentur o plîngere penală împotriva acestuia.

”Nu putem trece cu vederea derapajele în afara legii ale Primului Ministru Orban! Chiar dacă ocupă o funcție înaltă, el nu este mai presus de lege, dimpotrivă, trebuie să fie un exemplu în respectarea ei!” scrie Tăriceanu pe Facebook.

”Recomandarea lui Orban către populație de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituției. Această declarație nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără rușine, al PNL-iștilor la justiție. Iar atacul lor la orice instituție care nu le cântă în strună nu trebuie să rămână fără răspuns. Așteptam o reacție mai hotărâtă a CSM-ului, cum aș fi așteptat măcar o ridicare de sprânceană din partea Comisiei Europene, dar pare că pentru aceste instituții ce le este interzis unora, le este permis altora.

Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR, pe cei de la Înalta Curte sau pe Avocatul Poporului! Nu se poate să-i respectăm doar cu jumătate de normă și să-i lăsăm pradă atacului unui partid care pare că și-a pierdut busola și a uitat câți români s-au sacrificat în ultimii 70 de ani ca noi să ajungem la democrație! O democrație pe care ei o vor distrusă, în numele interesului de partid.

ALDE nu vrea să fie complice la nășirea unui mic dictator și, în consecință, va propune ca Parlamentul, în baza art.109, alin. 2, din Constituție privind răspunderea membrilor Guvernului, să inițieze o acțiune penală împotriva Primului Ministru Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor. Articolul 368 din Codul Penal credem că este destul de clar: “(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă (..) . (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcționar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi (…)”

Nu Orban la pușcărie e scopul acestei acțiuni, ci să-i convingem pe guvernanți că există limite peste care nu se poate trece!” mai scrie liderul ALDE. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Titanelul politicii romanesti, europeanul cu papion si sase neveste successive, malacul cu soriciul gros si zambet de Ipsos isi aduce si el aminte, din cand in cand, ca exista. Un politician de opereta care nici n-a facut, dar nici n-a desfacut, ceva, vreodata, la viata lui n-ar trebui sa fie bagat in seama de nimeni. Fireste, pe situl asta, e pomenit si el periodic, alaturi de coledzi si amazoanele sale favorite, pustoaicele Norica Weber si Renato Nikolay. Bah bre tataie, de ce nu lasi tu lumea in pace? De ce nu te pregatesti de Facultate, sa fii in forma, sa nu scapi sapunul din mana atunci cand nu trebuie, sa stii sa ascunzi alifia …

  • Mai schimbă placa!!! :)

 2. daca facem un mic efort, si respectam o minima decenta fata de blogul acesta pe care oricine se poate exprima liber pe orice tema, si daca am incerca sa mentinem discutiile la nivel de dezbateri de principii si idei si nu am derapa grav si dizgratios in atacuri la persoana/persoane, atunci am putea observa – cu relativa usurinta – ca ideea exprimata de dl. C.P. Tariceanu este justa si corecta!

  mentinerea unor limite in exercitarea sistemului democratic este extrem de necesara pentru sanatatea morala a acestui popor si pentru consolidarea firavei noastre democratii, astfel incat subscriu la uzitarea de mijloace mai ‘tari’ – daca fara acestea nu este posibila mentinerea limitelor legale in exercitarea mandatelor politice – avand in vedere importanta scopului pentru care aceste mijloace pot (si trebuie, in opinia mea) folosite!

 3. Tataie se pregateste de apropiatele batalii electorale. Isi urmareste cu dibacie adversarii asteptand momentul prielnic sa le traga o limba in …, sa pupe de-o fuziune sau alianta electorala. Mult a fost, putin a ramas si scapam si de tartanul asta batran. Dar stai, fara atacuri la persoana, sa ne exprimam civilizat: Trebuie sa fii bolnav la cap sa crezi ca punctezi electoral daca il pesdizezi in halul asta pe primul ministru. Fie el unul de talia mijlocie mica ca Ludovic Orban. Sau poate chiar asta e cioaca, poate bate la usa PNL, poate ca strabunicul ratacitor vrea sa se reintoarca la aripa, alatur de Horia Rusu, Dinu Rusine Patriciu si Radu Campeanu 2 …

  • Ce-ți mai face zdreanța Birchall? :))))))))

 4. imi cer scuze ca insist, insa in raport cu CONTINUTUL afirmatiilor aveti, totusi, un punct de vedere?
  sau emanarea unui punct de vedere propriu este complicata ‘per se’ atat timp cat incumba un (mic) proces de gandire?!?

  altfel, numai de bine!

  • Desigur!
   Continutul e in nota obisnuita a populismului. E comic tare sa-l faci dictator pe un impostor de talia lui Ludovic Orban. Un personaj politic atat de insignifiant, de docil si de vulnerabil. Nu va mai spun ca atacurile la Orban venite din partea unora ca Tarciceanu sau Ciolacu nu fac decat sa-l legitimeze si sa fie mai greu de inlocuit din functie din cauza sustinerii din partea politrucilor din PNL. Pe scurt, propunerea lui Tariceanu e populista si are valoare zero.

   Ceva, ceva stie si Tariceanu, totusi. Doar nu credeti ca a vorbit ca sa creasca electoral de la 2,3 la 2,4%. Omul se teme ca CCR sa nu devina din ce in ce mai timorata. Pe buna dreptate, mult prea inaltii magistrati-impostori de la CCR au devenit brusc mult prea vulnerabili in fata Covid. Nimeni nu stie cum va evolua epidemia in viitorul apropiat (eu stiu dar nu e locul aici s-o spun, oricum multi parpangheli n-ar intelege nimic) si au inceput sa se cam beleasca la ciocanele de frica. Cat sunt ei de CCR. Au mai fost cazuri si in timpuri normale, darmite in stare de alerta sau chiar de urgenta? Daca exista vreo inregistrare cu vreo recomandare sau vreo argumentare din partea vreunei eminente pesediste? Aici e explicatia interventiei lui tataie

   • Tu știi o laie, PROSTOVAN SECURIST, pe când Iohannis planta copăcuți deja plantați și demitiza boala, pe 6 martie, tu, securiste, vorbeai despre răciuță, la unison cu sistemul securist de ciobănoi ce sunteți!

    CCR v-a deranjat la big brother. Ați ajuns să aveți CEDO fără să controlați CCR. E disperare mare la Securitate.

    P.S. Pandemia evoluează în valuri de amplitudini diferite, mici în statele civilizate, mari în lumea a treia (vezi US :).

   • Franklin
    iulie 8, 2020 at 09:02 am, Răspunde
    Nimeni nu stie cum va evolua epidemia in viitorul apropiat (eu (aka Halpert) stiu dar nu e locul aici s-o spun, oricum multi parpangheli n-ar intelege nimic)

    Franklin
    februarie 24, 2020 at 13:21 pm, Răspunde
    Mortalitatea este ridicol de redusa comparativ cu oricare alta cauza listata stiintific de OMS.

    Franklin
    februarie 25, 2020 at 17:30 pm, Răspunde
    Eu as fi de parere putin contrara. Sansa anticipatelor nu a scazut deloc.

    Franklin
    februarie 26, 2020 at 08:56 am, Răspunde
    Un analist fin ar trebui sa remarce ca Iohannis si le doreste mai mult decat orice si oricand. Si de ce nu le-ar obtine?

    Franklin
    februarie 27, 2020 at 12:38 pm, Răspunde
    N-ati inteles nimic. Zarurile au fost deja aruncate pentru anticipate.

 5. ‘Nu Orban la pușcărie e scopul acestei acțiuni, ci să-i convingem pe guvernanți că există limite peste care nu se poate trece’
  Pai atunci de ce mai faci ;plangere penala’, d-le Tariceanu?
  De ce incerci sa bagi la inaintare Parlamentul; de nu actionezi in numele ALDE sau in nume personal?
  Vorbesti corect dar tot ca o curva te comporti! Vreau actiuni concrete impotriva oligofrenului betiv si a alogenului nazist pentru incalcarea Constitutiei, indemnului la nerespectarea legilor si deciziilor CCR, AP!
  Ca si Janus, una spui si alta fumezi; taraganeala(nu e momentul) sau teama de scheletii din dulap a fost raspunsul tau la actiunea PSD/Dragnea de suspendare a retardatului alogen!

 6. @ Apreciați și că Tăriceanu ar trebui întrebat dacă intenționează să dea o orientare musulmană partidului pe care îl conduce, după cele mai recente declarații ale lui Varujan Vosganian despre ,,ghiauri”, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998