CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tariceanu: ”Basescu a ridicat marxismul stiintific la rang de politica de stat”

0 comentarii / 1362 vizualizări / 11 mai 2011

Sub regimul Băsescu, PDL a ridicat marxismul științific la rang de politică de stat în timp ce președintele Traian Băsescu și ”ideologul” său Valeriu Stoica au uitat că au fost cândva ”tovarăși” de frunte, în sânul PCR, și își dau aere de politicieni de dreapta, afirmă ex-premierul liberal Călin Popescu Tăriceanu, pe blog-ul propriu. El susține că nu contează cine va câștiga conducerea PDL deoarece, din păcate, Vasile Blaga știe tot atâta economie, cât și premierul Emil Boc.

”Boc și Blaga sunt o apă și un pământ”

”Se apropie Convenţia Naţională a PDL şi cred că este momentul cel mai potrivit pentru a spune câteva lucruri la care mă gândesc de mai mult timp (…) Cetăţenii înţeleg cu uşurinţă că, pentru ei, nu se poate schimba nimic. Ambele grupuri sunt de acord asupra esenţei politicii PDL şi anume guvernarea în avantajul membrilor de partid şi spre paguba oamenilor obişnuiţi. Singura miză a Convenţiei PDL este care anume dintre membrii PDL vor avea de profitat de pe urma guvernării. De aceea, indiferent dacă va câştiga Boc sau dacă va câştiga Blaga, pentru români va fi acelaşi lucru. Blaga nu se pricepe la economie cu nimic mai mult decât Boc, un argument în plus care arată că nu sunt şanse ca România să o ia într-o direcţie bună cât timp acest partid este la conducere”, afirmă fostul prim-ministru.

”Traian Băsescu și Valeriu Stoica au ridicat marxismul științific la politică de stat”

Liberalul susține că propagandiștii PDL, care își dau aere de dreapta, își bazează cunoștințele de politică pe vechile cursuri de marxism științific, cursuri pe care le-au audiat silitori pe vremea când erau ”tovarăși”, sub dictatura ceușistă. ”Este frapant şi trist să descoperim că ceea ce înţeleg prin „dreapta” liderii PDL cu aere de ideologi, precum Băsescu, Boc, Stoica sau Preda (dar să nu uităm nici de propagandiştii aflaţi în serviciul lor), nu este decât amintirea cursurilor de marxism ştiinţific despre „dreapta” şi „stânga” la care au participat aceşti domni pe vremea când erau „tovarăşi” şi activişti ai defunctului Partid Comunist Român. Pe scurt, pentru liderii PDL „dreapta” înseamnă cam ce au învăţat ei în tinereţe de la Marx: un soi de ciocoism oligarhic, în care boierii poruncesc şi poporul se supune. Mai mult, aş zice că ideologia PDL nu este cu nimic mai mult decât un fel celebrare sinistră a ideii că boierii sunt şi trebuie să rămână bogaţi, iar poporul este şi va fi pentru totdeauna sărac şi ”exploatat”, susține Tăriceanu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998