CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Tariceanu cere demisia lui Iohannis: ”A tirit poporul intr-o aventura nesabuita!”

9 comentarii / 2616 vizualizări / 18 iulie 2019

Decizia CCR de azi provoacă reacții vehemente: primul care îi cere demisia președintelui Klaus Iohannis este numărul doi în stat, Călin Popescu Tăriceanu, care îl acuză pe acesta că a tîrît, prin referendum, întregul popor într-o aventură nesăbuită și l-a împins să voteze împotriva unor principii vechi și consacrate ale statului de drept.

”În urmă cu puține ore, Curtea Constituțională a invalidat propunerea președintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei și a grațierii pentru persoane acuzate de corupție. E important de precizat că a existat unanimitate cu un scor de 8-0! Asta spune totul despre cât de constituțională a fost ințiativa dlui Klaus Werner Iohannis!

Decizia CCR este de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură.

Ea denotă că președintele Klaus Iohannis a atras poporul într-o aventură nesăbuită, momindu-l să facă un joc împotriva democrației însăși. Pentru că amnistia și grațierea – însemnând clemența față de oameni aflați în situații speciale – sunt măsuri care s-au născut odată cu istoria, acum mii de ani și nimeni nu și-a permis vreodată, nici chiar comuniștii, să le știrbească.

Klaus Iohannis nu are nicio scuză: a fost prevenit. După ce și-a anunțat intențiile s-au scris nenumărate articole și analize, s-au tras semnale de alarmă de către specialiști, a fost tras de mânecă până și de susținători ai lui.

Am făcut-o și noi în repetate rânduri, dar fără să-l înduplecăm. Parlamentul României a respectat votul de la 26 mai și a propus proiecte de legi care să pună în practică dorințele dlui Iohannis, chiar dacă a avertizat că inițiativele sunt în afara legii fundamentale.

Nimic nu l-a impresionat, nimic nu l-a abătut din drumul spre satisfacerea egoistă, meschină, a intereselor politico-electorale proprii.

Klaus Iohannis a reușit să pună voința poporului român în cea mai delicată, mai gravă poziție cu putință, aceea de a se exprima împotriva unor reguli aproape sacre ale statului de drept, întâlnite în toate țările civilizate ale lumii.

Klaus Iohannis nici măcar nu a lăsat poporul să aleagă cum crede de cuviință, ci a cerut răspicat și neîncetat poporului să aleagă așa cum vrea președintele: cine nu e cu mine, e împotriva mea!

Klaus Iohannis a târât în aventura lui și Parlamentul României, nevoit să se implice în transpunerea în viață a ideilor Marelui Cârmaci.

Pentru gravele tentative de abatere a României de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constituțională, președintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție.
Imediat însemnând imediat!” scrie Tăriceanu, pe Facebook. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Cine se mai uită astăzi la ce declară Tăriceanu după ce CCR a decis cu 8-0 să-i dea muie SRI-ului și japiței sale retardate din fruntea statului?
  Întreb și eu, poate apar muiștii SRI să mai mănânce căcat pe aici.

 2. Cum plm? asd nu s-a luat de sclerozatul de Tariceanu imediar, dar imediat dupa ce a postat asta? Se pare ca slobozul unora e mai greu de digerat!

 3. Intre Iohannis si Oprisan, de la Focsani, nu-i nici o diferenta.

  • Nu știi ce vorbești, prostul arogant, infractorul anticorupt, escrocul retardat este incomparabil, giuvaierul SRI.

   • Prostovane, vrei sa reformulezi mica ta capodopera gramaticala? Si in general, esti si tu in stare sa scrii o fraza, una singura, corect?

    • Numai când primesc scriptul complet de la SRI.

 4. tariceanu are 4%. atat. ce drept are sa vorbeasca?

  • Îl vedem zilnic pe Orban, cât e de prost și bețiv.
   Nevertebrații Securității pot avea câte procente dorește STS-ul.
   Și chiar despre drepturi este vorba în articol. Nu sunt un lux, doar voi, securiștii de la coada vacii, sunteți niște cretini.

 5. @asd! Chiparosule! Slobozul s-a dizolvat pana la urma? Ma bucur ca ai stomac de struț!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998