CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tariceanu: ”Cine s-ar fi gandit ca in micutul Lucovid statea ascuns un mare dictator?”

9 comentarii / 3459 vizualizări / 8 aprilie 2020

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, acuză guvernul că a introdus, printr-o ordonanță de urgență, o prevedere care va permite înlocuirea semnăturilor de sprijinire a candidaturilor în alegeri cu sume de bani și afirmă că Orban se comportă ca un mare dictator.

”Guvernul Lucovid Orban a modificat prin OUG Codul Administrativ si a stabilit amanarea alegerilor locale. Fara consultari cu partidele, fara consultari cu primarii, fara sa-si puna semne de intrebare daca o lege organica poate fi modificata prin Ordonanta de Urgenta. Graba si secretomania sunt insa explicate de textul ordonantei! Fiti atenti la art 6, aliniatele 1 si 2! Mergand pe vechea lor strategie, dai cu o mana si iei cu doua, guvernul propune pe de o parte micsorarea numarului de semnaturi necesare pentru candidaturi (bravo!) sau inlocuirea semnaturilor cu sume de bani (contributii electorale, cum le numesc ei).
Aceasta prevedere poate fi considerata o masura discriminatorie si care favorizeaza partidele cu priza la contracte guvernamentale grase.
Vom indrepta in Parlament aceasta neghiobie pentru a readuce democratia in matca ei. Pare din ce in ce mai mult ca PNL-ului ii place mai mult in dictatura militara decat in democratie! Cine s-ar fi gandit ca in micutul Lucovid statea ascuns un mare dictator?!” scrie Tăriceanu pe Facebook

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

  1. Daca dadea Basescu actul asta normativ si pesedistii (ca de obicei) dormeau complice, nimeni, niciodata nu l-ar fi trimis pe Orban in judecata, el ar fi fost acoperit total de lege…Dragnea n-a fost in stare nici de Ordonanta 13, perfect constitutionala si de bun simt, in ciuda muhaielelor care-si dau cu presupusul la orice…si din ura lor dirijata fata de un politician, au avut de suferit foarte multi oameni carora li se aplica Ordonanta…Daca mai era vreo indoiala in privinta apetitutului dictatorial al „dreptei”, ganditi-va cate prevederi de imblanzire a Codului Penal (asa cum se intampla in toata lumea, Trump mergand pana la acordarea unei a treia sanse…) ati intalnit la basisto-iohanistii astia, in paralel cu abominatiile prin care-si acorda si aroga drepturi de neimaginat intr-o democratie!

  2. … Cine se gândea că „în micuțul Ludovic se asundea un dictator”?
    Parafrazând cumva, s-ar putea spune: Cine se gândea că „Marele Tăriceanu”, se va preta la
    un „joc murdar”, mânat numai din orgolii, adânc rănite, când a văzut că „modesta Veorica”
    i-a atras atenția că una-i cu „dorința”, alta-i cu „putința”! (la prezidențiale, firește!)
    Iar cu Ludovic…
    Până la urmă, nu a țopăit (în rând cu „crema societății progresiste”: al‘de Dide, Bot etc.) chiar
    „pe degeaba”, nu?
    Altfel, în aste vremuri, cam tot prostu‘ se crede „genial”, și orice gâscă, o lebădă nedreptățită.

  3. Chiar daca ce spune este adevarat, tariceanu si-a pierdut dreptul de a mai cuvanta, cand miseleste, a pus umarul la prabusirea guvernarii PSD. Continui sa cred ca ne era mult mai bine cu PSD decat cu ciuma galbena .

    • SRI a reușit pe toate planurile. L-a șantajat pe Tăriceanu, a motivat-o pe Dăncilă să candideze și astfel să-l supere pe Tăriceanu, Iohannis, practic, nu a avut contracandidat, a câștigat alegerile și a format guvernul, de două ori.

      Singurul aspect care jenează este această criză globală care vine ca un blestem peste guvernările SRI ca și în cazul celor șase guverne Boc.

      Ghinion!

    • Continuie Livia!
      Uite ca tataie cuvanteaza si fara sa aiba dreptul. Doar nu crezi ca a aparut asa din neant.

      • Morții de COVID19 vor atârna greluț de gâturile celor care au cap doar cât să nu-i plouă în ele: Klaus Werner Iohannis, Richard Hellvig, Lucovid Orban, Pușlama Costache, Poluțiu Moldovan și restul membrilor PNL. Scuze, PDL! :)))))))))

  4. Veni-va ea vremea când Lucovid Orban își va dori să fi făcut pârnaie pentru mișmașurile de la Ministerul Transporturilor.

    Bă, imbecilule, Securitatea nu te-a șantajat să fii tu prim-ministru! :))) S-a bazat pe tine de prost ce ești, ca Boc și alți securiști rudimentari!!! :)))))))))))))

  5. Micul Ludovic e suspect de discret in aceste zile. Ori ca bea prea mult, ori ca nu mai bea deloc. Alta explicatie nu gasesc. Tara arata mai fidel ca niciodata. Haos si diletantism pompieristic. Comitete si comitia, sistuatii speciale, grupuri de „specialisti” si cate si mai cate. Armata si MAI in prima linie, oare de ce? Cu ce scop? Nu sunt nici mai dotati, nici mai inteligenti si nici mai legitimi pentru asa ceva. La ora actuala nu stie nimeni cine cu ce se ocupa si cine si cu ce ar trebui sa se ocupe de aceasta criza. Avem un tablou de maxima rezolutie posibila.

    In orice tara adevarata, de criza se ocupa guvernul. De toate aspectele ei! Fireste ca primul vizat ar trebui sa fie ministerul sanatatii. Dar pentru asa ceva ar fi trebuit sa avem in ministere, in judete (la DSP-uri) si in spitale, numai profesionisti. Nu pile, amante, cumetrii, nepoti, lipitori de afise, lipitori simple, purtatori de servieta, politruci, propagandisti, fini si finute tari in tatze. Acum ar fi trebuit sa fie momentul lor de glorie. Si iata-l in toata splendoarea sa. De inceput!
    Ce sa mai ceri de la un spital al carui manager e numit politic de un flutur, prisan sau o mahalagioaica de teapa stim noi cui? Stop joc, konec filma. Excavatoru si cimitiru.

    • Wuhannis vrea să ia prim-planul. Prostul până nu-i fudul, nu-i Iohannis destul!

      P.S. Securistul pocit Cârstoiu a fost numit la Universitar de către guvernul de marionete SRI. Muiță manipulatoare securistă, articolele propagandei securiste pe infectări au apărut săptămâna asta cu data de 22 martie pentru că ați mers închis. A fost secret de stat păzit de mărețul puțifreak Hellvig. MARȘ!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998