CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Tariceanu, constatare amara: O noua cortina între Vestul si Estul Europei

8 comentarii / 2951 vizualizări / 13 iulie 2019

În timp ce o parte a clasei politice și a presei se declară revoltată că Laura Kovesi nu e susținută corespunzător pentru șefia parchetului european, aproape nimeni nu protestează față de tratamentul aplicat de Juncker lui Ioan Mircea Pașcu, lăsat fără portofoliu, în calitate de comisar european, adică o sfidare pe față. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu explică asta prin faptul că se ridică o nouă cortină de fier între Est și Vest și îi cere președintelui Iohannis să reacționeze în cazul Pașcu.

”Ioan Mircea Paşcu, politician cu experiență și fost vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, a fost propus de Guvernul României să ia locul Corinei Crețu în postul de comisar european, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene. Dl. Juncker nu s-a putut opune, deși ar fi dorit, așa că l-a acceptat pe Puiu Pașcu. Dar nu pe postul important deținut de Corina Crețu, ci pur și simplu fără portofoliu, ca şi pe Kadri Simson, propunerea Estoniei” scrie Tăriceanu pe Facebook.

”Consecvență, nu glumă, aș zice…

Exact acum 20 de ani, în iulie 1999, după demisia tuturor comisarilor europeni din comisia Santer, urmare a unui uriaș scandal de corupție, popularii domnului Juncker, pe atunci în frunte cu dl. Hans-Gert Pottering, au vrut să desemneze noi comisari cu un mandat de doar câteva luni. Opoziția îndârjită a altor grupuri din Parlamentul European le-a blocat intenția. Atunci, perioada rămasă din mandat nu era „prea scurtă” pentru populari, cum pretinde acum popularul domn Juncker.

UE, ca o imensă moșie personală…

În fiecare zi avem indicii că, pe nesimțite, se trasează o nouă cortină între țările din Vest și cele din Estul Europei. S-a întâmplat așa și la desemnarea conducerii noii administrații europene, se întâmplă cu permanentul dublu standard pe care îl aplică țărilor nou intrate în UE.

UE, ca o imensă moșie personală…

P.S. Acum ar fi un moment bun pentru dl Klaus Werner Iohannis să pună piciorul în prag și să-și susțină țara lui. (mă refer la România, ca să nu fie vreo confuzie)” mai scrie șeful Senatului. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Nu interesează pe nimeni cortinele de fier, românii sunt proști și rupți în cur. Important e că_candidează ofițerul Barna, adică Iohannis se pregătește de valuri uriașe de muie. :)))))))))))))))))

 2. cine il baga in seama pe cacatul asta cu ochi din fruntea senatului? adica ioan mircea pascu vrea sa stea 3 luni pe banii nostri la bruxelles ca sa ia pensie de comisar toata viata. logic ca junker s-a prins de smecherie si ii trage o smetie gunoiului de pascu de nu se vede
  atentie: tariceanu a luat 4%, poporul nu il mai vrea, e un politician ilegitim

  • Poporul s-a exprimat clar la vot, poporul îi vrea pe Blaga, Videanu și pe Boc înapoi!!!

   :)))))))))))))))))))))))))))) Nici STS-ul nu crede în ce i se ordonă de către SRI, dar dacă-i ordin, cu plăcere, România va avea curând pârnăi la standarde europene, pline ochi de ciobani securiști.

 3. @asd! Wazzzzzup biatch? Ai primit liber sa comentezi? Ti-ai incarcat cartela pre pay? News flash! Sau pe intelesul tau de copil rezultat din căsătorie consangvina, breaking news! Exista net gratuit la Ikea! Comentezi doar la Tariceanu? Ai o marota cu el? Despre #nimic? Nada? Canci?

  • Pana una alta, vad ca Tariceanu si Dancila au acceptat remanierea lui Melescanu, ceruta rigid si ferm de Iohannis. De unde la inceput, nu si nu, si da-i si lupta. Cum s-ar spune, nu numai Dancila e teleghidata din alta parte ci si Tariceanu insusi , dupa cum o demonstreaza atat acceptarea lui Isarescu cat si inevitabila demitere a lui Mele Ocambele de la Externe (la pachet cu Carmen pronume Dan).
   Cat despre mu13 SRI ramane ca in bancul de la Radio Erevan: nu era luata de SRI ci data de SRI, inclusive unor prostovani de pe aici, care si asa dormeau cu ea in gura

   • Tocmai în contextul elitist în care mă expun muii zi de zi, de exemplu.
    Muia dată de SRI pe pereți rămâne ceea ce este, o labă.

 4. Bah, voi I-ati spus lui Tataie Tariceanu ca e vorba sa se propuna Ramona la Externe? El e de accord? Nu e mai bine sa o pastram pe Ramona pentru ceva „afaceri” interne?

  • SRI și-a distribuit cadrele în toate partidele. Meleșcanu, oricât te-ai chinui tu, securist membru USR, e tot de la SRI ca tine și ca Ramona.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998