CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9580 RON UP | 1 USD = 4.6276 RON UP | 1 GBP = 5.7110 RON UP

Tariceanu, critici pentru noul guvern: ”Unde-s femeile? Si de ce un militar la Apărare?”

7 comentarii / 3780 vizualizări / 24 octombrie 2019

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, are unele nemulțumiri față de forma finală a guvernului Orban, deși a anunțat că îl va susține în parlament. Principalele nemulțumiri țin de numărul mic al femeilor și de numirea unui militar activ la cîrma MApN.

”Părerea mea e că se putea un pic mai bine” scrie Tăriceanu pe Facebook.

”Nu pot să nu remarc, în primul rând, numărul scăzut al doamnelor în acest Cabinet. Spre deosebire de ultimele guverne, acesta, cu doar trei, are probabil cel mai scăzut număr de femei. Cred că reprezentarea în instituțiile de conducere ale statului ar trebui să încurajeze prezența femeilor, să devină o constantă, respectând pe cât de mult se poate proporția dintre femei și bărbați. Nu sunt adeptul discriminării pozitive, nu susțin înființarea de portofolii special pentru femei, dar cred că reprezentarea lor proporțională trebuie încurajată.
O altă observație ține de numirea de la Ministerul Apărării. Cu tot respectul pentru haina militară, dar a pune în funcția de ministru al Apărării un militar activ, ba chiar șeful oștirii, mi se pare o greșeală. Această decizie reprezintă un pas înapoi în privința angajamentelor euro-atlantice asumate de România cu privire la controlul civil asupra forțelor armate. Niciodată, de un sfert de secol încoace, la conducerea politică a armatei nu s-a mai numit un cadru activ.
Să ne amintim că marele politolog britanic Samuel Finer avertiza acum decenii bune că implicarea militarilor în politică se produce atunci când instituţiile politice civile se dovedesc incapabile să se ridice la înălțimea misiunii lor, când sunt delegitimate. Nu cred că ne aflăm într-o asemenea situație și nu cred, în consecință, că e bine să se dea public asemenea mesaje, fie ele și neintenționate” mai scrie liderul ALDE. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Smecheriile de imagine ale lui Tariceanu. Nu este cazul sa fie luat in serios.

  2. Orice ar spune, prin numirea dnei Turcan ministru, numarul de femei din guvern este deja mai mare cu unu.

  3. Eu cred că omul e sincer. Păl n-a avut el 5 soții?

  4. I-as spune „hai sictir”, taricene, dar nu e frumoasa expresia pentru o doamna. Trebuia sa te gandesti inainte de a fi de acord cu iesirea de la guvernare, la toate aspectele, pe care acum le critici. Mai bine taci si inghite!

  5. Hai sictit, tartan batran, spalati putina de prin politica ca ni s-a acrit de voi si vedem cu totii unde am ajuns cu sugative ca voi in prim plan. La multi ani cu executare in afacerea cu spaga. Iti place spaga, este? O inghiti, no scuipi, este?

  6. @Apreciați și că procurorii și conducătorii de parchete care nu au trimis în instanță dosarul pentru care Senatul nu a permis percheziția, reținerea și arestarea lui Tăriceanu, Vosganian, Bodog, etc. ar trebui cercetați de Inspecția Judiciară și de SIIJ pentru obstrucționarea funcționarii justiției și favorizarea sustragerii de la urmărirea penală a persoanei ce a fost învinuită , ?

  7. Comentariu corectat.
    @Apreciați și că procurorii și conducătorii de parchete care nu au trimis în instanță dosarele pentru care Senatul, sau Camera Deputaților, după caz, nu a permis percheziția, reținerea și arestarea lui, Tăriceanu, Vosganian, Bodog, etc., ar trebui cercetați de Inspecția Judiciară și de SIIJ pentru obstrucționarea funcționarii justiției și favorizarea sustragerii de la urmărirea penală a persoanelor ce au fost învinuite , ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998