CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tariceanu: Guvernul Orban, ultimul la masuri, primul la ingradirea drepturilor omului

2 comentarii / 2215 vizualizări / 20 martie 2020

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Guvernul Orban este ultimul care a luat măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirusului, dar primul care solicită derogare de la Convenţia Drepturilor Omului.

„Rar mi-a fost dat să am o părere similară cu a judecătorului Cristi Danileţ, însă de această dată trebuie să fiu de acord cu el în privinţa informaţiei privind solicitarea României de a activa articolul din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care permite derogări de la aplicarea acesteia în condiţiile stării de urgenţă decretate ca urmare a coronavirusului. Nu ar fi mai bine ca Guvernul Orban să înceapă să ia măsuri serioase pentru a opri răspândirea virusului şi pentru a pune capăt crizei, iar abia după aceea să se gândească la modalităţi de limitare a drepturilor omului?”, a scris Tăriceanu, azi, pe Facebook, conform Agerpres.

Liderul ALDE, crede că „nu trebuie să ajungem să ne comparăm cu Turcia lui Erdogan, care a făcut o solicitare similară pentru a putea fi arestaţi şi condamnaţi opozanţii regimului”.

Potrivit unei postări pe Facebook a judecătorului Cristi Danileţ, derogarea de la CEDO pe durata stării de urgenţă prin invocarea art. 15 din Convenţia Europeană „înseamnă că, cu excepţia dreptul la viaţă şi interzicerea torturii, se poate renunţa la orice drept al omului”.

„Turcia lui Erdogan a făcut asta ca să poată fi arestaţi şi condamnaţi în afara regulilor obişnuite opozanţii regimului”, a scris Danileţ.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Tăriceanu a spus de ceva timp că alegerile locale trebuie amânate. Acum îl deranjează pe Oanță, pupincuristul de la BNR, iar explicație e destul de simplă, unii prim-miniștri chiar se pricep.

  2. Astia au declarat starea de urgenta, pentru ca ii avantajeaza pe ei….din pacate, devine tot mai clar ca vor sa ascunda gunoiul sub pres, refuzul de testare e un soi de refuz al realitatii, daca n-ai confirmari, inseamna ca nu exista…mai nou, se lauda cu situatia mult mai buna de la noi, decat a altora….De ce nu se fac testarile la sursa, la domiciliile celor veniti inca din februarie…de ce n-a testat nimeni cazurile provinciale de gripa?! As zice ca au ales calea Frantei, care-si considera toti cetatenii contagiosi si nu-i mai testeaza…totusi, la noi, au inceput unii privati (SANADOR-ul lui Horatiu Moldovan) sa vanda teste, pe 350 lei, ori cu decontarea Casei…unde, naiba, mai e starea de urgenta, cand imbogatirile de razboi apar din curtea si cu binecuvantarea crizatilor?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998