CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9184 RON DOWN | 1 USD = 4.7383 RON DOWN | 1 GBP = 5.6933 RON UP

Tăriceanu propune declarație parlamentară prin care să se ceară demisia președintelui

0 comentarii / 1242 vizualizări / 23 iunie 2014

Președintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, a anunțat azi că va iniția o declarație parlamentară prin care să se ceară demisia președintelui Traian Băsescu.

”Eu am astăzi intenția să propun Senatului și ulterior Camerelor reunite adoptarea unei declarații comune prin care să se ceară demisia președintelui. Voi discuta acest lucru cu liderii grupurilor parlamentare din Senat și apoi în Biroul Permanent al Senatului. Demersul Parlamentului, în speță al Senatului, este un demers politic de a cere demisia președintelui într-o astfel de situație.

Nu este rolul Parlamentului sau al Senatului să stabilească vinovății, noi tratăm această chestiune din perspectiva politică, morală și considerăm că președintele în mod normal ar trebui să demisioneze într-o astfel de situație. Eu am și declarat că nu mă aștept la un astfel de gest, dar asta nu înseamnă că Parlamentul trebuie să rămână pasiv, cred că trebuie, ca for principal al democrației și al dezbaterilor politice, să se manifeste”, a declarat Tăriceanu la RFI, conform Mediafax.

 

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998