CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Tariceanu: Romania nu are niciun obiectiv politic. E yesmanul UE care preia tot pe nemestecate

13 comentarii / 4166 vizualizări / 17 aprilie 2021

Fostul nr.2 în stat, Călin Popescu Tăriceanu, a ținut un discurs furibund azi, la congresul ALDE, la care s-a ales o nouă conducere, și l-a acuzat pe Klaus Iohannis că, de cînd e la putere, a adus România în poziția de yesman al țărilor mari din UE, care își impun interesele în dauna statelor mai mici. Singurul ”obiectiv” politic al României a fost campania anticorupție, care, de fapt, a dus doar la eliminarea unor personaje incomode pentru conducerea țării și pentru străinătate, a mai acuzat el. Tăriceanu a mai anunțat că face un pas înapoi din politică pînă cînd își va rezolva problemele penale.

”S-a dovedit că o bună parte din lupta anticorupție era o luptă între diferitele clanuri de interese care aveau sprijin din partea unora dintre grupările statului-paralel. În această așa-zisă luptă anticorupție au căzut foarte mulți oameni nevinovați care și-au văzut distruse carierele politice și profesionale, familiile și, în final, chiar viețile și au stat închiși la închisoare degeaba” a spus Tăriceanu, în discursul susținut la liber.

”Singurul obiectiv politic al României în acești ani care s-au scurs din 2014, singura țintă, și în plan inter și în plan extern, pare să fi rămas lupta anticorupție, cu care unii fac gargară de dmineață pînă seara și o grămadă de proști se uită în gura lor și cred că de asta stă România pe loc. Sigur că în România este corupție și întotdeauna cînd la mijloc sunt bani publici există corupție, și în România, și în Olanda și în Germania și în Suedia și peste tot. Sigur că lupta împotriva corupției trebuie să fie apanajul justiției, dar ea nu trebuie să se transforme într-un obiectiv politic național, care pune România într-o postură jenantă față de celelalte țări din UE fiind considerată campioana corupției. Și vă spun că am experiența politică necesară să afirm clar că nu România e campioana corupției, că sunt țări precum Grecia, Italia, Spania și multe alte țări unde corupția ia forme mult mai extinse și mult mai grave decît în România. Dar ele își văd de drumul lor înainte.

România nu a avut în acești ultimi 6-7 ani în care a fost condusă de Iohannis niciun obiectiv de politică externă. România nu e capabilă să-și joace rolul, ținînd cont că e a șasea țară ca mărime în UE. România e un yesman care ascultă ce spun ceilalți și preia fără să mestece orice obiectiv pe care îl fixează UE, la nivelul țărilor mari.

Interesul nostru nu s-a văzut, din păcate, niciodată. Din păcate, cîteva țări europene mari dictează interesele lor și le impun celorlalte țări mai mici” a mai spus Tăriceanu.

El a explicat că mai-marii UE nu au dorit să apară un pol puternic în interiorul uniunii, format din Polonia, România, Ungaria, Bulgaria ori Slovacia ”și au lovit acolo unde era pîntecele slab, unde erau unii mai slabi de înger: la conducerea României. Și, din păcate pentru România – și acest lucru o să se vadă pe termen mediu și lung – au avut succes, în defavoarea României”.

Fostul lider ALDE a deplîns, totodată, și migrația care afectează profund țara noastră: ”Din păcate, foarte mulți români au fost educați în România, pe banii noștri, și acum fac performanță în străinătate. Înapoi au venit doar căpșunarii. România nu trebuie să lase impresia că stă cu mîna întinsă și cerșește la poarta Europei” a conchis el. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Pleacă ba oaie. Când a ajuns flacără la curul tău brusc ai început sa tipi. Târziu nenica. Vei face zi la zi. Asta și ptr ca te-ai pupat pe gingii cu statu paralel, cu tudorel și săpând din gros ciuma rosie. Hai… armata ușoară

 2. Are dreptate. De aceea a fost „ales” klaun, ca Romania sa devina colonia UE si a „partenerului strategic”. A continuat linia lui basescu.

 3. Are dreptate. Din pacate, ura si ranchiuna in care au fost crescuti romanii in ultimii ani nu ne lasa sa gandim obiectiv…Polarizarea idioata, adevarata urmare a analfabeismului functional, impiedica vederea clara si etichetarea (pe orice) mahalagista a devenit evaluarea politicienilor si a politicilor romanestti…nici nu mai contteaza cine a papusat politica asta de rigola, romanii au inghitit-o si-si merita soara penru asta…Daca mai era vreo indoiala ca mandatul lui Iohanis e o dictatura sud-americana, uitati-va la politica – daca Basescu i-a santajat si i-a intimidat pe adversari, Iohanis si-a eliminat efectv toti criticii, putinele cracneli sunt numai abureli, prevazute in pactul bilateral Werner-Ciolacu, sa creada prosii ca mai da opozitia. din picioare..Extrem de grav e ca nici macar Iohanis nu e singura buba neagra, in spaele lui e o adevarata hidra economico-securista, nicio revolutie nu mai poate schimba ceva…

 4. Ba Romania are un obiectiv politic evident. Cateva sute de mii de insi – un pic mai multi decat pe pe vremea lui Ceausescu – s-o duca bine, iar restul de peste 16, 17 milioane – sau cati om mai fi prin tarisoara – s-o duca din ce in ce mai prost. Tovarasul Tariceanu, ca prim-ministru in perioada 2004-2008, a fost la randu-i parte din jocul neocolonial. Sa ne amintim doar de retrocedarea drepturilor de exploatare a gazelor din Marea Neagra catre firme obscure din Occident. Doar ca pe vremea lui ramanea mai mult cascaval prin tarisoara. Acum nu prea mai ramane nimic si-a fost scos din joc.

 5. Un tablou realist al societatii romanesti la care tataie a contribuit din plin, si inca in prima linie. Asa incat:
  Hai sictir tartan batran!
  Armata usoara, dusuri calde si cat mai multe. Sapun din belsug
  Lectura placuta si spor la facultate

  • Politica la nivel înalt se face cu puțoi retardați ca Iulian Pulai, cu experiență la cerșit în piață.

   DOAMNE; CE SECURIST PROSTOVAN EȘTI!!! :)))))))))))))))))))))))

   • Palin Topescu Cariceanu PRESEDINTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Politica la nivel înalt se face cu puțoi retardați ca Iulian Pulai, cu experiență la cerșit în piață.

     DOAMNE; CE SECURIST PROSTOVAN EȘTI!!! :)))))))))))))))))))))))

 6. Da, iata un tanar de perspectiva. Un carlan pur sange pe care il asteapta un viitor stralucit. O sa vorbesc cu Dan Martian sa mai facem un USL, dar fara juniori de teapa lui Petre Roman, Duvaz, Babiuc, Traian Petre cel mai Bun sau Cazimir Ionescu

  • Pulai, Muișteanu, Muiaru, Pârțu, retardați controlați de SRI, așa da!!!

 7. […] Fostul lider ALDE a deplîns, totodată, și migrația care afectează profund țara noastră: ”Din păcate, foarte mulți români au fost educați în România, pe banii noștri, și acum fac performanță în străinătate. Înapoi au venit doar căpșunarii. România nu trebuie să lase impresia că stă cu mîna întinsă și cerșește la poarta Europei” a conchis el, scrie inPolitics. […]

 8. Ce baietas frumos
  Prolific financiar, matrimonial si cam atat. Bun de prim ministru. O sosie perfecta.

  • Politica la nivel înalt se face cu puțoi retardați ca Iulian Pulai, cu experiență la cerșit în piață.

   DOAMNE; CE SECURIST PROSTOVAN EȘTI!!! :)))))))))))))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998