CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Tariceanu s-a decis: ”trage” la Cotroceni

5 comentarii / 2369 vizualizări / 24 iulie 2019

Lucrurile se complică: liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anunțat azi, în urma unei ședințe a conducerii partidului, candidatura la alegerile prezidențiale, nefiind luată o hotărîre privind plecarea sau nu de la guvernare. Ceea ce ar putea însemna că PSD și ALDE vor fi parteneri de guvernare, dar adversari la următoarele alegeri, situație unică pînă în prezent.

”Am decis să intru în cursa prezidențială și fac anunțul oficial și aici. Voi candida din partea ALDE și a tuturor celor care cred că a venit vremea ca țara noastră să depășească epoca experimentelor sociale” a scris Tăriceanu pe Facebook.

”Soarta României trebuie să fie în mâinile politicienilor cu experiență și competență, nu ale creațiilor de laborator, teleportate la Cotroceni prin jocuri de interese și nu prin munca și realizările proprii.
Personal, mă consider un politician cu experiență: am fost deputat, senator, ministru, vicepremier, prim-ministru, președinte de Senat, vicepreședinte de partid european, am condus partide, am fondat partide, la putere ori în opoziție, am contribuit la alcătuirea primei Constituții post-comuniste, am simțit și gustul victoriilor și pe cel al înfrângerii.

Am parcurs, deci, toate etapele necesare unei cariere împlinite și am realizat asta având, de cele mai multe ori, șansa unor oameni de excepție în jurul meu, alături de care am construit. Pentru că politica e, în primul rând, o muncă de echipă și de construcție.
Am avut șansa de la Dumnezeu să fiu Prim-ministrul care a semnat aderarea României la UE, probabil cea mai mare realizare de la Revoluția din decembrie 1989.
Am văzut cum s-au schimbat vremurile și figurile politice.
Am văzut lideri curajoși și lideri înțelepți, dar am văzut și lideri politici al căror interes de a fi realeși trecea înaintea oricărei alte valori. Și în numele dorinței de a fi realeși au sacrificat tot: principii, oameni, libertățile și valorile românilor. Totul!
Trebuie să ne regăsim unitatea, echilibrul intern, bunul simț care să ne țină pe drumul cel drept.
Pentru toate astea, am decis să intru în luptă și să mă bat până la capăt.
Nu candidez pentru a face figură frumoasă în turul întâi, ci pentru a mă bate de la egal la egal cu Klaus Iohannis.
Nu fac aranjamente subterane doar pentru a-i netezi actualului președinte drumul spre un nou mandat. Un mandat pe care cel mai slab președinte din istorie nu îl merită, cum nu l-a meritat nici pe cel în derulare. Primul președinte după care nu rămâne absolut nimic.
Nu fac parte dintre cei care consideră zarurile ca fiind aruncate.
Bătălia nu s-a încheiat. Bătălia abia începe!” a mai scris liderul ALDE. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Veorica propulsată de SRI rămâne fără 4%.
  La prima vedere nu pare mult, dar Veorica ar fi avut nevoie de 4% în plus, nicidecum în minus.
  SRI să nu excludă muițele accidentale!

 2. Nu se poate asa ceva!
  Tocmai cand ma pregateam si eu cu mama sa ne anuntam candidatura noastra apare aceasta decizie senzationala a ALDE, cel mai mare partid politic al acestei jumatati de secol. Am pus mana pe telefon si l-am sunat pe dl Tariceanu, plin de ingrijorare, ca nu cumva sa apara si la noi, maine-poimaine un tandem. Iar raspunsul a fost nuclear, ALDE are si tandem, Tariceanu presedinte si Norica Nicolai prim-ministru. Dezolat, am convocat consiliul de conducere si am decis sa ne retragem candidaturile si sa acordam sufragiile noastre si ale simpatizantilor nostri lui Tataie. Am uitat sa va spun ca si Tataie e membru in partidul nostru, iar Mamaie era deja in tandem.

  • Și nepoțelul Liviu Pleșoianu candidează. Mi-e să nu fim prea ofertanți în primul tur și să ne trezim în turul doi că avem de ales între Muie SRI și SRI Aluatmuie.

 3. Incredibil, in sondajul ALDE suma procentului candidatilor conduce la 107% :) :)

  Mu mai zic nimic la cat se auto apreciza Tataie singur el :) :) :)

  •Klaus Iohannis – 37%
  •Călin Popescu Tăriceanu – 34-35%
  •Viorica Dăncilă – 19-20%
  •Dan Barna – 17%

  • România are o populație cu drept de vot de 19 milioane și o populație totală de 18 milioane. Ar trebui să fim mai delicați la noi la USRI cu astfel de abordări.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998